TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 22

Lino Kleizos įžvalgos apie Kauno „Žalgirio“ galutinę sudėtį: „Lubos labai pakilo“

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę baigė komplektuoti komandą 2023-2024 m. sezonui. Klube matysime tris naujokus, o atsižvelgiant į pokyčius, galima laukti labai įdomaus sezono Eurolygoje. „Kauno „Žalgirio“ šansai žaisti atkrintamosiose ženkliai išauga“, – 15min laidoje „Pikerolas“ sakė Linas Kleiza.

Nedaug pasikeitęs, bet labiau patyręs, universalesnis, taiklesnis. Kitaip tariant, – sustiprėjęs.

Toks dabar atrodo Kauno „Žalgiris“, penktadienį paskelbęs oficialiai dvi naujienas – apie komandoje liekančius atakų lyderius bei ekipos naujoką.

Šiomis žiniomis Lietuvos čempionai anksti pabaigė vasaros komplektacijos darbus, atlikę tik kelis keitimus sudėtyje.

Trys naujokai debiutuos „Žalgiryje“ ateinantį sezoną, o išvykusių žaidėjų skaičius yra penki.

Isaiah Tayloras, Tyleris Cavanaugh, Achille Polonara, Karolis Lukošiūnas ir Motiejūs Krivas atsisveikino su Kaunu.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygoje I.Tayloras „Žalgiriui“ pelnė po 7,9 taško, T.Cavanaugh po 5,9, A.Polonara po 4,7, K.Lukošiūnas po 1,8, M.Krivas taškų nepelnė.

I.Tayloras šiemet tapo naudingiausiu LKL finalo serijos žaidėju, bet amerikietis užleis vietą po Achilo sausgyslės trūkio sveikstančiam Keenanui Evansui, kuris iki traumos buvo ryškus „Žalgirio“ lyderis, rinkęs po 15,9 taško ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo per pirmąją Eurolygos reguliaraus sezono dalį.

Penktadienį „Žalgiris“ pranešė, kad įsigaliojo su K.Evansu ir Ignu Brazdeikiu numatytų sutarčių pratęsimai 2023-2024 m. sezonui.

Prieš tai „Žalgiris“ sudarė naujas sutartis su svarbiais komandos žaidėjais jau buvusiais Edgaru Ulanovu, Tomu Dimša, Kevariussu Hayesu ir Rolandu Šmitu.

Vasaros eigoje buvo sutarta su trimis naujokais: kanadiečiu Nazu Mitrou-Longu, Danieliumi Lavrinovičiumi bei Brady Maneku.

„Scanpix“/AP nuotr./Brady Manekas
„Scanpix“/AP nuotr./Brady Manekas

Pastarasis amerikietis yra paskutinis „Žalgirio“ pirkinys, užimsiantis T.Cavanaugh vietą. Du sezonus Kaune žaidęs T.Cavanaugh pastarąjį sezoną ilgai gydėsi traumą, tad jį buvo pakeitęs A.Polonara, pats nebaigęs sezono dėl traumos.

24 metų B.Manekas turėtų tapti atsarginiu sunkiuoju puolėju, kuris keis R.Šmitą. Bet tai nereiškia, kad B.Manekas pats negalėtų surinkti daug taškų kai kuriose rungtynėse.

206 cm ūgio krepšininkas solidžiai pasirodė NBA vasaros lygoje, kur „Atlanta Hawks“ komandoje pelnė po 12,8 taško.

Prieš metus studijas Šiaurės Karolinos universitete baigęs B.Manekas pasižymi drąsa atakuoti iš toli, tai mėgsta daryti ypač dažnai, o sugeba – taikliai.

VIDEO: Brady Manek | career highlights

Pernai po anksti pasibaigusio sezono Australijoje į Bursos „Tofaš“ persikėlęs B.Manekas pelnė po 15,4 taško ir 5,9 atkovoto kamuolio Turkijos lygoje.

Nors svarbiausias amerikiečio ginklas yra tritaškiai, jis gerai jaučia įkirtimo momentus į baudos aikštelę, yra ilgų rankų, pakankamai šoklus ir aikštę gerai matantis žaidėjas.

„Džiugina jo potencialas, aukštos lubos Europos krepšinyje, – apie B.Maneką laidoje „Pikenrolas“ sakė buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Linas Kleiza. – Kai žiūri į Cavanaugh, žinai, ką jis gali pasiekti, lubos labai aiškios.

Kaip komandai geras ėjimas (B.Maneko prisidėjimas), suteikiantis daugiau galimybių žaidime.“

Abejonės dėl gebėjimų gintis veikiausiai sulaikė NBA klubus nuo planų įsigyti B.Maneką, bet L.Kleiza mano, kad Kazys Maksvytis sugalvos kaip amerikietį panaudoti ne tik atakuose.

„Tai priklausys ir nuo trenerio. „Žalgiris“ beveik iš visų išsireikalaudavo gynyboje. Nemanau, kad bus problemų daug“, – sakė L.Kleiza.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Linas Kleiza
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Linas Kleiza

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijoje galintis žaisti N.Mitrou-Longas užims K.Lukošiūno vietą, bet nėra abejonių, kad iš Milano „Olimpia“ ateinantis taškų rinkėjas turės daug daugiau atsakomybių ir žaidimo minučių.

Praėjusį sezoną Eurolygoje 29 metų 190 cm ūgio kanadietis pelnė po 7,4 taško ir po 2 rezultatyvius perdavimus, o Mialno klubo dėmesį patraukė po veržlaus sezono Brešijos klube, kuriai Italijos lygoje pelnė net po 17,5 taško.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nazas Mitrou-Longas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nazas Mitrou-Longas

Talentingąjį vidurio puolėją M.Krivą pakeitęs buvęs Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ vidurio puolėjas D.Lavrinovičius neturi tokio potencialo kaip į NCAA išvykęs aukštaūgis, bet turėtų suteikti poilsio minučių komandos draugams LKL varžybose.

zalgiris.lt nuotr./Danielius Lavrinovičius
zalgiris.lt nuotr./Danielius Lavrinovičius

L.Kleizos nuomone, labai svarbu, kad kai kurie žaidėjai nebebus naujokai ir galės greičiau įsivažiuoti ateinančiame sezone. Ypač Ignas Brazdeikis, buvęs antru pagal rezultatyvumą „Žalgirio“ krepšininku Eurolygoje praėjusį sezoną, pelnęs po 11,6 taško.

„Brazdeikiui antrieji metai. Patyrė augimo skausmų, bet jis sužaidė ir labai gerų rungtynių, kai traukė „Žalgirį“. Dabar bus antrieji metai“, – sakė L.Kleiza.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Vertindamas visą paveikslą, jis regi daug šviesių perspektyvų Kauno komandai.

„Kauno „Žalgiris“ sustiprėjo. Pirmiausia, jie turės metus laiko susižaidimui, nes išlaikė daugumą tų pačių žaidėjų. Tas pats Birutis nebus naujokas Eurolygoje, Dimša nebus naujokas, Arnas (Butkevičius) nebus naujokas Eurolygoje. Žinome, ką iš jų galime gauti, – analizavo L.Kleiza. – Didelis klausimas, koks Keenanas Evansas grįš po traumos (Achilo). Prisidėjo gynėjas Mitrou-Longas.

Atletiškumo gal ne, bet metimų bus daugiau, – pažiūrėsime. Įdomu, kaip įsivažiuos.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“

Eurolyga jau paskelbė, kad kitą sezoną bus pokyčių – vietoj įprastų aštuonių komandų atkrintamųjų varžybų, dabar galimybės pratęsti sezoną po reguliaraus sezono dar labiau prasiplės, nes sekant NBA pavyzdžiu bus žaidžiami ir įkrentamieji mačai.

Įkrentamosiose varžybose dalyvaus 7-10 vietas užėmusios komandos.

Praėjusį Eurolygos sezoną puikiai finišavęs „Žalgiris“ užėmė septintą vietą, ženkliai pakilęs po 2021-2022 m. sezono, kai liko paskutinis.

Dabartinė sudėtis nuteikia optimistiškai laukti naujo Eurolygos sezono, kuris prasidės spalio 5 dieną.

„Kauno Žalgirio“ šansai žaisti atkrintamosiose ženkliai išauga“, – pabrėžė L.Kleiza.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno „Žalgirio“ sudėtis:
  • Įžaidėjai: Keenanas Evansas, Lukas Lekavičius, Nazas Mitrou-Longas;
  • Atakuojantys gynėjai: Ignas Brazdeikis, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis;
  • Lengvieji puolėjai: Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičius
  • Sunkieji puolėjai: Rolandas Šmitas ir Brady Manekas;
  • Vidurio puolėjai: Kevariussas Hayesas, Laurynas Birutis, Danielius Lavrinovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius