Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 11

LKL apie Eurolygos permainas: „Tikėtis antros vietos Lietuvai būtų nerealu“

Europos krepšinyje – didelių pokyčių metas. Barselonoje antradienį buvo nutarta mažinti Eurolygos dalyvių skaičių iki 16 komandų. 11 dalyvių jau yra aiškūs. Tarp išrinktųjų pateko ir dešimtmetį pasirodymu prestižiškiausiame žemyno turnyre džiugins Kauno „Žalgiris“. LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas teigia, kad pokyčiai turi dvi puses.
„Lietuvos rytas“ -„Avtodor“
„Lietuvos rytas“ -„Avtodor“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Eurolyga permainų ėmėsi ne šiaip sau. Šiais metais tarp Eurolygos ir FIBA užvirė konkurencinė kova. FIBA pasiūlė Europos krepšinio Čempionų lygą ir viliojo didžiuosius klubus didesniais pinigais, tačiau Eurolyga ištraukė geresnes kortas ir privertė stipriausias komandas įsipareigoti dešimčiai metų.

Iš 16-os komandų 11-a bus Eurolygos A licencijos savininkai. Taip pat – Europos taurės nugalėtojai, trijų valstybių čempionai ir atrankos turnyro nugalėtojai. Atrankoje dėl vienintelio bilieto varžysis aštuonios komandos.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas teigė, kad Eurolygos įvertinimas klubui yra laimėjimas visam Lietuvos krepšiniui, tačiau LKL organizatoriai supranta, kad negalėdami nugalėtojui pasiūlyti vietos Eurolygoje, praras svorį.

Jeigu LKL negavo vietos tarp 24 komandų, tai tikėtis patekti į 16-os vietų turnyrą, būtų nerealu.

„Mūsų pozicija visada buvo ta, kad Eurolygos vieta Lietuvai būtų skirta LKL čempionui“, – teigė LKL generalinis sekretorius.

R.Brazauskas pripažįsta, kad tikėtis antros vietos LKL čempionui Eurolygoje būtų drąsu: „Jeigu LKL negavo vietos tarp 24 komandų, tai tikėtis patekti į 16-os vietų turnyrą, būtų nerealu.“

Anot LKL generalinio sekretoriaus, konkurencinė kova tarp Eurolygos ir FIBA dar nebaigta. R.Brazauskas prognozuoja, kad abi pusės dar gali keisti sąlygas.

– Ką manote apie naująjį Eurolygos formatą?

– Numatyta 16 komandų. Apie tai kalbėta buvo ir anksčiau. Prieš savaitę tą patį siūlė ir FIBA Čempionų lyga. Tik čia yra jau pasirinktų 11 komandų, tarp kurių ir Kauno „Žalgiris“. Eurolyga pasiūlė didesnius pinigus, todėl galima sakyti, kad iš šios konkurencinės kovos daugiausia laimi klubai. 

– Ar naujasis formatas naudingas Lietuvos krepšiniui?

– Iš vienos pusės mes džiaugiamės, kad Kauno „Žalgiris“ yra vertinamas Europoje ir patenka tarp 11-os geriausių. Tačiau LKL pozicija visada buvo ta, kad Eurolygos vieta Lietuvai būtų skirta LKL čempionui. Tai mūsų turnyrui priduotų didesnį svorį. 

– Eurolyga yra numačiusi tris vietas šalių čempionams. Ar yra bent kokia viltis, kad viena iš jų atitektų LKL?

– Visada yra vilties. Mes visada kovojome už tai, kad Eurolygoje matytume dvi komandas iš Lietuvos. Tačiau šansai labai sumažėjo. Iš 24 komandų liko 16. Jeigu LKL negavo vietos tarp 24 komandų, tai tikėtis patekti į 16-os vietų turnyrą, būtų nerealu. Tačiau mes nenuleisime rankų. Visgi reikia būti realistais. 

– Ar FIBA gali pateikti rimtą atsakymą?

– Manau, kad tai dar nėra galutiniai variantai. Eurolyga pasiūlė žymiai didesnį prizinį fondą, tačiau dar nereikia padėti taško šioje kovoje. Dar gali būti naujienų ir iš FIBA ir iš Eurolygos pusės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius