Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 13

Lyg prieš cunamį bėgęs M.Schilleris – apie gerą pamoką ir pasitikėjimą prieš sezono startą

„Žaliai balti“, – aidėjo „Žalgirio“ arenoje paskutinėmis ikisezoninio Eurolygos turnyro sekundėmis. Tačiau tai nebuvo pergalę lydinti beveik 2,7 tūkst. vietos žaliai baltų daina. Šįkart ji simbolizavo kantrybę ir pasitikėjimą, kuriuo aistruoliai lydi į naujų iššūkių kupiną sezoną. Paulius Motiejūnas čiupo simbolinę taurę, bet ją įteikė ne šeimininkų komandai, o svečiams iš Italijos. Kauno „Žalgiris“ užbaigė pasirengimą sezonui pirmuoju pralaimėjimu per penkerias rungtynes – 70:88 neprilygo Milano „Olimpia“ krepšininkams.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Milano ekipa priminė gerai paruoštą NFL komandą, kuri atmušdavo „Žalgirio“ puolimo liniją kartais net iki vidurio linijos.

Laisvu ir uraganišku puolimu spėjęs pagarsėti M.Schillerio „Žalgiris“ pirmoje mačo dalyje įklimpo elitinėje gynyboje varžovams keičiantis dengiamaisiais su solidžiomis rotacijomis. Atrodo, italai apšvarino „Žalgirio“ rūbinės ginkluotę dar prieš ginčo kamuolį, kadangi žalgiriečiai aikštėje atrodė lyg žaistų be savo puolimo arsenalo.

„Žalgiris“ per ilgąją pertrauką pasikeitė savo ginklus ir vien per trečiąjį kėlinį pelnė daugiau taškų (27), nei per du pirmuosius sudėjus (23). Tačiau lemiamoje rungtynių atkarpoje „Olimpia“ vėl atitrūko saugiu skirtumu, nepalikdama kauniečiams jokių šansų.

Dalis žiūrovų pusmetį nematė aukšto lygio krepšinio „Žalgirio“ arenoje, tačiau dar nesulaukę mačo pabaigos 37-ąją minutę vilkosi striukes ir skuodė išėjimo link. Švieslentėje vėl degė riebus -20.

Man reikėjo pajausti, paliesti, suprasti. Ir dabar jaučiuosi labai užtikrintai.

Ettore Messina po 40 minučių kovos spausdamas ranką Martinui Schilleriui šiam įteikė pirmąjį pralaimėjimą pasirengimo sezonui cikle ir aukšto lygio pamoką.

„Tai nebuvo dvi labai skirtingos pusės, bet reikės mokytis iš šito mačo.

Milanas turi labai kokybišką ir gilią sudėtį. Manau, tai yra labai gera komanda. Jau prieš mačą pabrėžėme, kaip gerai jie pataiko. Jie turi gerus metikus nuo 1 iki 4 pozicijos ir, manau, mums nepavyko jų sustabdyti – jų procentai buvo per aukšti (51,5 proc. dvit., 55,2 proc. trit.). Kai žaidi prieš tokią komandą, turi labai apsunkinti jų metimus. Gerai, kad galėjome iš to pasimokyti.

Kad ir kaip beprotiškai skambėtų, manau, pirmoje pusėje labiausiai strigome puolime. Tiesiog negalėjome pelnyti taškų. Ir dar kai jie taip puolė, atrodė, lyg bėgtume prieš cunamį, – vaizdingai sudėtingą pirmąją mačo dalį apibūdino M.Schilleris. – Šiek tiek pataisėme puolimą prieš jų susikeitimą dengiamaisiais. Pavyko rasti gerų sprendimų, kuriais džiaugiuosi. Sakyčiau, turėjome gerą 40 minučių pamoką, kaip pulti prieš tokią sistemą.

Man patiko, kad žaidėjai kovojo.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

– „Žalgiris“ pirmoje pusėje labai sunkiai puolė prieš Milano gynybą keičiantis dengiamaisiais. Kaip bandėte ją perlaužti po pertraukos?

– Išplėtėme aikštę ir neieškojome, kaip tik aklai įmesti kamuolį aukštaūgiams. Manau, Walkupo tritaškiai šiek tiek išderino varžovų gynybą. Pavyko geriau užsukti kamuolio judėjimą ir atakuoti įvairiau.

Manau, kad komanda atsakė gerai taktiškai. Nuo pertraukos iki trečio kėlinio pabaigos, atsarginiai mus smarkiai pastūmėjo į priekį. Laimėjome antrąją rungtynių pusę, nes kovėmės ir tai yra svarbu.

– Nei Blaževičius, nei Dimša nežaidė šiame ikisezoniniame turnyre. Ar tai reiškia, kad jie gali būti skolinami, ar vis dėlto jie gaus daugiau progų pasireikšti prie krūvio skirstymo tarp Eurolygos ir LKL?

– Dar negaliu atsakyti į šį klausimą. Bet krūvio paskirstymas mums yra labai svarbi tema. Būtent dėl to turime tokį ilgą suolą.

Pernai „Žalgiris“ turėjo maždaug 9-10 žaidėjų rotaciją. Šiame turnyre žaidėme su 11 žmonių rotacija. Tad žaidėme su gilesne sudėtimi nei anksčiau.

LKL pernai buvo naudojama 12 žaidėjų rotacija, kur daugelis žaidė apie 15 minučių ir beveik niekas neviršijo 20. Šiemet vėl turėsime prižiūrėti krūvius ir žaisti platesne rotacija. O tada turėsime trumpinti rotaciją Eurolygoje. Tai mano darbo dalis.

– Kokią didžiausią pamoką išsinešate iš šio turnyro kaip treneris ir kaip komanda?

– Kaip treneriui, pagrindinė pamoka buvo treniruoti tokiame lygyje. Čia daug kas skiriasi – skirtingos taisyklės, skirtingos minutės pertraukėlės. Yra tam tikrų skirtumų ir labai svarbu prie jų prisitaikyti.

Iš trenerio pusės, norėjau pažaisti prieš tokias komandas ir pasitikrinti, kur esame mes ir kur yra varžovai. Tai buvo svarbūs dalykai.

Komandai, manau, viskas vyko panašiai. Reikėjo pasitikrinti, kur mes esame ir kaip atrodome prieš Eurolygos lygio komandas. Tai svarbiausia per ikisezoninius mačus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Milano „Ax Armani“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Milano „Ax Armani“

– Kiek užtikrintai dėl komandos žaidimo jaučiatės likus savaitei iki sezono pradžios?

– Jaučiuosi užtikrintai. Per tą laiką spėjau pajusti atmosferą. Pajutau rūbinę, žaidėjus. Mes dar aiškinamės, ką galime daryti ir ko ne. Bet turite suprasti, kad kai čia atvykau, man viskas buvo nauja.

Aš žinau Eurolygą, bet čia netreniravau. Dėl to man reikėjo pajausti, paliesti, suprasti. Ir dabar jaučiuosi labai užtikrintai.

– Su traumuotu Garino ir lygio skirtumu Steve'ui Vasturia, ar lengvojo krašto puolėjo pozicija jums kelia nerimą?

– Ne. Mums patinka mūsų sudėtis. Laukiame Patricio ir jis sugrįš. Tai tik laiko klausimas. Tiesiog turime prižiūrėti jo kūną, karjerą – negalime jo skubinti. Nepasakyčiau, kad mane tai neramina.

VIDEO: „urBONUSas“: Edgaras Ulanovas – psichologas, Šaro išbandymai ir įspūdžiai Stambule

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius