Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

M.Grigonį gyręs E.Atamanas įvardijo, ką A.Trinchieri pakeitė „Žalgiryje“

Atėnų „Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas prikėlė Graikijos klubą šį Eurolygos sezoną, bet penktadienį jis turėjo pripažinti pasikeitusio Kauno „Žalgirio“ jėgą.

Erginas Atamanas reanimavo „Panathinaikos“ klubą šį sezoną.

Praėjusiame sezone Graikijos legendinis klubas laimėjo tik 9 mačus ir liko priešpaskutinis tarp 18-os Eurolygos komandų.

Kai vasarą iš Stambulo „Anadolu Efes“ į „Panathinaikos“ persikėlė E.Atamanas, Atėnų komanda jau yra laimėjusi 15 rungtynių, o į Kauną atvyko kaip trečia Eurolygos ekipa.

Bet dar prieš savaitę 16-oje vietoje tūnojęs „Žalgiris“ kopia aukštyn, nepaisydamas autoritetų.

Trečiadienį sutriuškinęs buvusią E.Atamano komandą „Anadolu Efes“, su kuria jis dukart laimėjo Eurolygą 2021 ir 2022 metais, penktadienį Kauno klubas savo aikštėje įveikė ir „Panathinaikos“ 80:68.

„Manau, kad „Žalgiris“ nusipelnė laimėti. Jie ir prieš porą dienų sužaidė nuostabiai, o šiandien jie žaidė labai agresyviai gynyboje, privertė mus dažnai klysti – šiandien padarėme 15 klaidų, – sakė E.Atamanas. – Puikias rungtynes sužaidė Keenanas Evansas, mums buvo labai sunku jį sulaikyti. Be to, mes neatsakėme ginantis po krepšiu prieš agresyviai sužaidusius Ulanovą ir Šmitą. Pirmojoje dalyje Juancho (Hernangomezas), o antrojoje Dinos (Mitoglou) neatsakė į jų agresyvų žaidimą. Nors laikėmės iki 3-4 minučių pabaigoje, „Žalgiris“ nusipelnė pergalės.“

58 metų turkas po mačo spaudos konferencijoje pažymėjo kelis dalykus, kuo pasikeitė „Žalgiris“, ir nemažai kalbėjo apie vieną savo komandos lyderių Marių Grigonį.

– Kas neveikė prieš K.Evansą?

– K.Evansas turi puikų potencialą ir gali sužaisti labai gerai, ypač, kai yra jo diena. Šiandien jis iš pradžių dažniau ieškojo perdavimo Laurynui Biručiui, o šis rinko taškus.

Mes pakeitėme gynybą, bet jis (Evansas) pradėjo pataikyti žaisdamas pikenrolus. Šįkart jis užpuolė prieš vieną geriausiai besiginančių žaidėjų – Jerianą Grantą, kuris yra vienas geriausių Eurolygoje, o pirmajame mače Stambule pristabdė Evansą. Šįkart jis atsirevanšavo prieš mano žaidėjus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

– Ką labiausiai pakeitė Andrea Trinchieri, atėjęs į „Žalgirį“?

– „Žalgiris“ žaidžia dar agresyviau. Gynyboje jie žaidžia labai gerai, o puolime pradėjo labai gerai naudoti Birutį, dažnai žaidžia su juo pikenrolus.

Anksčiau jie dažniau rėmėsi tolimais metimais, Tomas Dimša daugiau atakuodavo iš toli, o dabar veržiasi, žaidžia mažiau minučių, bet jie žaidžia labai gerai. Sveikinimai treneriui Andrea, jis padarė gerus pokyčius. Manau, kad prie šios atmosferos visoms komandoms čia bus labai sunku laimėti, nes „Žalgiris“ turi didelę energiją šioje arenoje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

– Po praėjusio sezono „Panathinaikos“ pasikeitė beveik visi žaidėjai, išskyrus Marių Grigonį. Kodėl nusprendėte jį išlaikyti?

– Mario yra puikus vaikinas. Aš peržiūrėjau jo žaidimą praėjusį sezoną ir nusprendžiau, kad jei daugiau jį leisiu žaisti trečioje pozicijoje, kaip dažnai naudodavau Krunoslavą Simoną ankstesniais metais, jis padarys daug naudingų dalykų. Taip ir nutiko, jis žaidžia labai sėkmingai iki šiol. Jis puikus vaikinas, jo puikus charakteris, o aš esu patenkintas, ką jis atneša komandai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

– Kokią kokybę jis suteikia?

– Grigonis gali įmesti, gali žaisti pikenrolus, jis yra protingas. Be to, gali ir gynyboje būti agresyvus, šiandien buvo geriausias ginantis prieš Ulanovą. Dar geriau gynėsi nei mūsų sunkieji puolėjai. Prieš tai jis buvo vienas geriausių atakuojančių gynėjų Eurolygoje, porą pastarųjų sezonų buvo nukritęs žaidimu, bet dabar vėl tapo svarbus žaidėjas mums.

– „Anadolu Efes“ atleido trenerį E.Caną – ar esate nustebęs?

– Atsiprašau, bet aš nekalbu apie savo buvusią komandą, dabar nėra laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius