Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 05

M.Grigonis – apie mėnesio MVP titulą, prabangą Kaune ir baudų taiklumo paslaptį

Kauno „Žalgiris“ sezono starte skina vieną pergalę po kitos, o žaliai baltų lyderis Marius Grigonis tapo vos ketvirtuoju lietuviu istorijoje, kuriam pavyko susižerti Eurolygos mėnesio MVP laurus. „Žalgirio“ vedliui – oficialaus lygos tinklalapio dėmesys.

Po 15,5 taško per pirmąsias šešerias rungtynes, iš kurių penkerios pasibaigė „Žalgirio“ pergalėmis, rinkęs 26-erių Marius Grigonis prisijungė prie tokio pripažinimo praeityje sulaukusių Arvydo Macijausko, Ramūno Šiškausko bei Pauliaus Jankūno.

„Puikus jausmas. Tai pirmas toks apdovanojimas karjeroje. Tai klišė, bet svarbiausia, jog mes laimime“, – oficialiam Eurolygos tinklalapiui sakė M.Grigonis.

Pergalių kelią žaliai balti pradėjo Pirėjuje, lemiamą ketvirtį prieš „Olympiakos“ laimėję 21:9.

„Geriausias dalykas yra pradėti sezoną pergalingai, ypatingai žaidžiant Pirėjuje, – sezono startą prisiminė M.Grigonis. – Tai buvo pirmas mačas, tad žaisti pirmame susitikime prieš „Olympiakos“ mums labai tiko. Smagu, kad dvikovos pabaigoje apvertėme situaciją aukštyn kojomis ir ištraukėme pergalę. Tokios pergalės sezono eigoje labai padeda. Tai duoda pasitikėjimo, visi yra laimingi.“

2020–2021 metų sezoną Martino Schillerio vadovaujamas „Žalgiris“ pradėjo keturiomis pergalėmis iš eilės. Paskutinioji buvo namuose prieš praėjusio sezono favoritę Stambulo „Anadolu Efes“.

Pirmąjį susitikimą namuose „Žalgiris“ žaidė prie kiek daugiau nei 5 tūkstančių sirgalių, o pergalę šventė 89:73.

„Ypatinga buvo tai, jog mūsų palaikyti susirinko tiek daug sirgalių. Šiais laikais turėti fanų užnugarį yra prabanga. Nesvarbu, kad buvo praėję metai po mano susižeidimo. Aš tiesiog mėgavausi pilna arena žmonių. Jų buvo penki tūkstančiai, o jausmas – lyg pilna arena. Tai nuostabu“, – mintimis dalijosi M.Grigonis.

Galingą pradžią Eurolygoje „Žalgirio“ lyderis sieja su išlaikytu branduoliu bei naujo trenerio suteikta laisve ir duodamu pasitikėjimu.

„Komandoje liko daugybė vyrukų iš praėjusio sezono. Thomasui Walkupui tai jau trečiasis sezonas Kaune. Mes puikiai pažįstame vienas kitą. Mes keletą sezonų žaidėme pas Šarą. Tai labai mums padeda dabar. Naujasis treneris duoda daug laisvės ir pasitikėjimo. Pirmoji pergalė padėjo pamatą dar didesniam pasitikėjimui savimi. Gerai, kad laimime“, – sakė M.Grigonis.

basquetmanresa.com nuotr./Marius Grigonis
basquetmanresa.com nuotr./Marius Grigonis

Marius Lietuvą paliko ir legionieriaus karjerą pradėjo būdamas vos devyniolikos metų amžiaus, kai sukirto rankomis su antroje Ispanijos lygoje rungtyniaujančia Hueskos „Penas“ komanda.

Tuomet sekė dveji metai Manresos „La Bruixa d‘Or“ ekipoje, po kurios – sezonas Tenerifės „Iberostar“ klube. Kanarų salyne įsikūrusioje komandoje M.Grigonis buvo vienas lyderių, padėjęs iškovoti FIBA Čempionų lygos titulą bei tapęs naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

„Dabar lengva pasakyti, jog sprendimas buvo teisingas, – sakė M.Grigonis. – Man patinka Ispanija ir žmonės, kuriuos sutikau Hueskoje, Manresoje ar Tenerifėje. Tuo metu tai nebuvo lengvas sprendimas, bet jis buvo teisingas. Aš turėjau tai padaryti. Neturėjau vietos „Žalgiryje“, bet norėjau žaisti. Taip apsisprendžiau išvykti.“

Nors po ketverių metų Ispanijoje lietuvis persikėlė į Vokietijos sostinę Berlyną, tačiau žaidimo braižas išliko ispaniškas.

M.Grigonį prisišaukė legendinis Ispanijos treneris Aito Garcia Renesesas, o gynėjo sezonas ALBA ekipoje buvo puikus.

Europos taurėje snaiperis rinko po 11,6 taško (41,7 proc. dvit., 47,5 proc. trit., 89,7 proc. baud.), atkovojo po 3,1 kamuolio, atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, rinko po 13,5 naudingumo balo.

„Kiekvieną sezoną norisi žengti žingsnį į priekį, – sakė M.Grigonis. – ALBA žaidė Europos taurėje, o Aito norėjo mane matyti komandoje. ALBA puikiai man tiko. Ten sutikau puikių vyrukų. Priimdamas sprendimą dėl karjeros aš visada pagalvoju apie trenerį, trenerių štabą ir visa kita. Berlyne aš radau viską. Man reikėjo šio žingsnio norint grįžti į „Žalgirį“ ir žaisti Eurolygoje.“

Imago sport nuotr./Marius Grigonis
Imago sport nuotr./Marius Grigonis

„Žalgirio“ lyderis yra vienas geriausių baudų metikų visoje Eurolygoje.

Kaunietis šį sezoną realizavo visus 21 metimus nuo baudų metimo linijos, o iš viso per karjerą Eurolygoje jis pataikė 129 baudas iš 139 (92,8 proc.).

„Nenoriu prisikalbėti, – šypsodamasis apie idealią šio sezono seriją sakė M.Grigonis. – Kai kažkas apie tai kalba, jog neprametu, tada jau kitose rungtynėse prametu. Tikiuosi, kad taip nenutiks dabar. Atakuojant nuo baudų metimo linijos svarbiausia yra visada mesti vienodai. Turi savo rutiną ir tiesiog meti. Tai yra viskas. Tai nėra didysis mokslas, tiesiog laisvas metimas. Metimas iš artimos distancijos, kasdieninė praktika ir metimai krenta.“

Nors M.Grigoniui ir „Žalgiriui“ sezono pradžioje sekasi puikiai, tačiau toli žiūrėti ir aukštų tikslų kelti jis neketina.

Kaip Kaune vis sakydavo Šarūnas Jasikevičius, visas dėmesys visad tik į artimiausią mačą.

„Tai jau trečias mano iš eilės sezonas Kaune. Niekada negalvojau daugiau nei apie artėjantį mačą. Visada tik apie kitas rungtynes, o tuomet matysime, kas iš to gausis. Nejaučiame spaudimo, kad turime laimėti titulą. Bet mes visada norime kautis ir laimėti. Negalime galvoti, kad dabar jau įveiksime visus. Turime išlikti kuklūs bei tikslo siekti po truputį“, – teigė 26-erių žalgirietis.

Artėjantį penktadienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje lankysis sezono starte kol kas stringanti Madrido „Real“ ekipa. Per pirmąsias šešerias rungtynes karališkas klubas triumfavo vos du kartus.

VIDEO: „urBONUSas“: gaisrelis „Ryte“ ir „Žalgirio“ ateities galvosūkiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius