Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 16

M.Jameso komplimentu pasidžiaugęs M.Schilleris aiškino startinio penketo subtilybes

Martinas Schilleris ruošiasi dvigubai Eurolygos savaitei. Kauno „Žalgiris“ jau antradienio vakarą tuščioje namų arenoje susikaus su Maskvos CSKA, o penktadienį grumsis Milane su „Olimpia“. Problemos gynyboje jau kurį laiką kiša koją kauniečiams, tačiau treneris tikras – viską galima pagerinti net ir esant intensyviam grafikui.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Spaudos konferencijoje M.Schilleris sureagavo ir į CSKA lyderio Mike'o Jameso komentarą socialiniuose tinkluose.

Rusijos klubo žvaigždė po vienu iš įrašų išsakė nuomonę, kad nė vienas iš nuotraukoje buvusių garsių Eurolygos trenerio šį sezoną jam didelio įspūdžio nepadarė.

„Visi žinojome, kad jie gali puikiai treniruoti, – rašė CSKA lyderis. – Mane labiausiai žavi „Žalgirio“ treneris. Nežinojau jo, tačiau jo komanda žaidžia puikiai.“

15min ir Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'ą Jamesą žavi Martino Schillerio darbas
15min ir Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'ą Jamesą žavi Martino Schillerio darbas

M.Schilleris tikino pats nematęs šio M.Jameso pasisakymo: „Kaip taip sakė? Mike'as Jamesas? O, tai smagu. Nemačiau to. Nekreipiu daug dėmesio į socialinius tinklus, bet tai malonu. “

CSKA komanda yra iškovojusi 5 pergales ir patyrusi 3 pralaimėjimus šio sezono Eurolygoje.

„Akivaizdu, kad žaidžiame prieš labai gerą varžovą, – sakė M.Schilleris. – Kas išsiskiria jų žaidime, tai, pirma, jie meta daug tritaškių ir tai daro aukštu procentu. Antra, jie daug stoja prie baudų metimo linijos, pagal metamas baudas pirmauja Eurolygoje. Mike'as Jamesas, Willas Clyburnas ir Tornikė Šengelia, jie trys yra itin svarbūs.“

– Tritaškiai, baudų metimai, ką reikės daryti, kad neutralizuotumėte? – žurnalistai paklausė M.Schillerio.

– Daug baudų metimų ateina iš W.Clyburno ir T.Šengelios žaidimo po krepšiu, prasiveržimų. Taip pat ir daug tritaškių iš to sukuriama, kai kamuolys atmetamas iš po krepšio. Reikės gerai gintis šalia krepšio, žinoti, kada galima eiti į pagalbą. Teks ieškoti balanso tarp gynybos toliau nuo krepšio ir pagalbų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tornike Šengelia
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tornike Šengelia

– Kaip M.Jamesą priversti jaustis nepatogiai?

– Mes jau susidūrėme su keliais elitiniais taškų rinkėjais. Kaip anksčiau sakiau, man svarbiausia rasti tinkamas mikrodvikovas. Normaliai, tai turėtų būti vienas vaikinas, kuris jį dengia, kartais tai gali daryti keli žmonės.

– Pastaruoju metu gynybos problemos išsiskiria, kokios to priežastys?

– Kaip jau minėjau vakar, mes turime pagerinti išsilaikymą priekyje varžovo.

– Tvarkaraštis labai įtemptas, kaip vyksta treniruočių procesas, esant tiek daug rungtynių?

– Jūs labiau klausiate, kaip galima patobulėti, jei nėra daug treniruočių? Žinote, be treniruočių tobulėti labiausiai galima žiūrint vaizdo įrašus. Reikia tai pamatyti, kitas kelias yra pasiruošimas kiekvienoms rungtynėms. Tiesiog reikia stengtis, esant tokioms sąlygoms.

Žinote, be treniruočių tobulėti labiausiai galima žiūrint vaizdo įrašus

– Vakar skelbta, kad Marius Grigonis patyrė nesunkią traumą, Joffrey Lauvergne'as vakar taip pat atrodė susižeidęs rungtynių pabaigoje. Kokia šių krepšininkų būklė?

– Abu jie atrodo optimistiškai.

– CSKA žaidė praeitas rungtynes be M.Jameso, kaip tai pakeitė komandą?

– Taip išimamas vienas puikus taškų rinkėjas, žaidėjas, kuris sukuria taškus vienas pats. Tačiau noriu pasakyti, kad net ir be jo CSKA turi daugybę galimybių pelnyti taškus net ir panašiu stiliumi. Kad ir tas pats W.Clyburnas, jis gali vienas prieš vieną situacijose rinkti taškus. Taigi, tai išima vieną iš opcijų, tačiau tai nepaveikia komandos drastiškai.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Belgrado „Crvena Zvezda“ – Maskvos CSKA
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Belgrado „Crvena Zvezda“ – Maskvos CSKA

– „Žalgiris“ dažniausiai pradeda rungtynes tuo pačiu starto penketu, koks to privalumas?

– Manau, pagrindinis to privalumas yra aiškumas, ritmas. Taip pat tai diktuoja, kaip mes rotuojame rungtynių eigoje, kurias žaidėjų kombinacijas ir kada mes turime aikštėje. Mes nepradėjome visų rungtynių taip pat, bet, pavyzdžiui, mes keletą rungtynių neturėjome Roko Jokubaičio. Tuomet tu galvoji, kaip dar galime elgtis, kaip rasti balansą. Bet pabrėžčiau, kad ne visada pradedame tuo pačiu penketu.

– Ar sutiktumėte, kad toks pat startinis penketas yra privalumas varžovams, kurie žino, kokia sudėtimi pradėsite?

– Gali taip būti. Tai yra beveik filosofinis klausimas. Kaip tu darai tai, ką darai, žinodamas, ką tu darai. Kaip gerai gali oponentas gali atakuoti tave, kai žino, ką tu darai. Taip? Tad tai filosofinis klausimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius