Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 15

Mačas Pirėjuje – signalas P.Motiejūnui? Pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Kauno „Žalgiris“ rodė charakterį, kovėsi, bet galiausiai tuščioje Taikos ir draugystės arenoje 80:90 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai / zalgiris.lt/„Twitter“ nuotr.

Vėl buvo smagu matyti 40 minučių kovojantį Kauno „Žalgirį“.

Žaliai balti išliko rungtynėse, nors buvo sunkių momentų antrajame ir trečiajame kėliniuose, kai agresyvia gynyba Kazio Maksvyčio komandą dusinusi Pirėjo „Olympiakos“ periminėjo iniciatyvą ir bandė pabėgti.

„Žalgiris“ vis rasdavo atsakymų, o toks kovingumas džiugina. Varžovas tiesiog buvo per stiprus.

Tai – elitinė komanda, kuri sezono starte dėl ankstyvos geros formos ir puikaus susižaidimo sulaukia daug komplimentų. Tokio varžovo kontekste, galvoju, kad „Žalgiris“ atrodė neprastai, bet pergalės net ir tuščioje Taikos ir draugystės arenoje tikėtis buvo sudėtinga.

Nors kova buvo puiki, sezone starte ryškėja ir sudėties komplektacijos trūkumas, kurį būtina maskuoti kol duobė nepasidarė per gili.

#2 Keenanas Evansas – 4,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Keenanas Evansas
14 tšk., 4 atk. kam., 3 rez. perd., 14 naud. bal., 21 min.

Pagrindinį „Žalgirio“ atakų organizatorių nuo dvikovos starto išmušė itin agresyvi Thomaso Walkupo gynyba, o vėliau – ir Giannoulio Larentzakio gynyba. Iš nervingumo Keenanas Evansas prisirinko ankstyvų pražangų.

Geras dalykas – pataikyti tritaškiai, bet „Žalgirio“ varikliukas garsėja metimais iš vidutinio nuotolio ir prasiveržimais, o šansų rinkti taškus iš baudos aikštelės tiesiog nebuvo. Jis išmetė vos 2 dvitaškius.

Susitikimą K.Evansas baigė su 14 taškų, bet juos įmetė tada, kai „Olympiakos“ jau buvo priekyje. Pataikė keletą tritaškių po driblingo, o kartą mesdamas iš toli buvo subauduotas.

Skaičiai protokole – solidūs, bet kai „Žalgiriui“ labiausiai reikėjo jo pagalbos, Taikos ir draugystės arenoje K.Evansas buvo prisirinkęs pražangų ir prapuolęs.

#4 Lukas Lekavičius – 4

zalgiris.lt/„Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt/„Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
4 tšk. 2 rez.perd., 2 kld., 2 naud. bal., 16 min.

Didžiąją savo minučių dalį Lukas Lekavičius ant parketo praleido pirmoje mačo dalyje, daugiausiai dėl Keenano Evanso pražangų.

Matėme du sezono starte kol kas neįprastus penketukus – viename jų Lukas Lekavičius kartu žaidė su K.Evansu, kitame – abu sėdėjo ant suoliuko, o puolimo vadžias savo rankose laikė Tomas Dimša.

Kaip ir K.Evansui, L.Lekavičiui „Olympiakos“ irgi buvo labai sunkus ir neparankus varžovas, kuris viską keičiasi gynyboje ir neleidžia veržtis į kairę pusę. Du prasiveržimai pavyko, bet tik tiek.

Labai neparankus varžovas, prie kurio nebuvo kaip prisitaikyti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kevarrius Hayesas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kevarrius Hayesas

#8 Kevarriusas Hayesas – 3,5

6 tšk, 1 atk. kam., 2 kld., 0 naud. bal., 20 min.

Sudėtingas vakaras Kevarriusui Hayesui.

Buvo įdomu, jog šio centro Kazys Maksvytis neleido į starto penketą. Sprendimas turbūt susijęs su tuo, kad Rolandas Šmitas gali geriau pasistumdyti su Moustapha Fallu bei išplėsti aikštelę.

Puolime labai dažnai matėme besikeičiančią gynybą, kur po krepšiu nusileidęs K.Hayesas prieš save sutikdavo Kostą Slouką. Vis dėlto „Olympiakos“ yra labai sustyguota komanda gynyboje, tad šansų įvesti kamuolį nebuvo. „Žalgirio“ aukštaūgis tiesiog beprasmiškai laikydavo į viršų iškėlęs ranką.

Taškus pelnė pataikydamas dvitaškį paskutinę sekundę iš vidutinio nuotolio, o tai nėra K.Hayeso metimas. Įmetė ir vieną floaterį, kas irgi yra ne visiškai amerikiečio stiliaus metimas.

O savoje aikštelės pusėje K.Hayesui teko kentėti.

Tai dar vienas „Žalgirio“ žaidėjas, susidūręs su labai neparankiu varžovu ir labai neparankia komanda.

#10 Rolandas Šmitas – 6

zalgiris.lt/„Twitter“ nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt/„Twitter“ nuotr./Rolandas Šmitas
10 tšk. (2/4 trit.), 5 atk. kam., 3 rez. perd., 13 naud., 22 min.

Neblogos latvio rungtynės, o ypač patiko dvikovos pradžia, kurioje Rolandas Šmitas gerą „Žalgirio“ bangą ir užkūrė.

Per pirmąjį ketvirtį aukštaūgis įmetė 7 taškus, per likusį laiką – vienas tritaškis iš aikštelės kampo.

Stengėsi, kovojo, stumdėsi, bet ir R.Šmitui teko ne kartą nukentėti nuo M.Fallo milžiniško ūgio ir jėgos, prasileido „2+1“. Normalu, kad prieš tokią priekinę liniją latvis turėjo vargo.

R.Šmitas paliko gerą įspūdį, kadangi K.Hayesui buvo per sunku, o Laurynas Birutis šiame lygyje minučių duoti negali. Teko pasitikėti buvusiu Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniu Barselonoje ir nepasakyčiau, kad jis nuvylė.

#15 Laurynas Birutis – 3

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Laurynas Birutis
0 taškų, 4 atk. kam., 1 blk., 2 naud. bal., 6 min.

Sugėrė keletą kontaktų, Shaquielle'o McKissico prasiveržimą, bet „Žalgiris“ neranda būdų įpaišyti Lauryną Birutį gynyboje.

Kartą buvo išbandytas stepoutas, bet prie keturių komandinių pražangų tai baigėsi pigia pražanga prieš Kostą Slouką ir dviem baudų metimais.

Puolime nebuvo variantų Lauriui įvesti kamuolį. Jis neturėjo šansų varžovą pranokti nugara ar pelnyti taškus antruoju bandymu. Kai neįmanoma L.Biručio išnaudoti puolime, gynyboje jį laikyti yra minusas.

Nieko keisto, kad antroje susitikimo dalyje centras aikštėje nepasirodė.

Manau, kad tokios rungtynės ir tokios L.Biručio minutės gali paskatinti „Žalgirio“ vadovą Paulių Motiejūną pamąstyti apie papildymą priekinėje linijoje, o ne kažkokiose kitose pozicijose.

#16 Karolis Lukošiūnas – 2

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
0 taškų, 2 pražangos, -2 naudingumo balai, beveik 3 minutės

Karolis Lukošiūnas žaidė mažiau nei tris minutes, bet jos buvo paženklintos nesportine pražanga, ne vietoje padaryta pražanga ir pramiegotu varžovu gynyboje.

Visi suprantame, kad Ignas Brazdeikis yra pagrindinis „Žalgirio“ atakuojantis gynėjas, Tomas Dimša yra atsarginis, o K.Lukošiūnas – trečioji opcija. Jei sulauki šanso pasirodyti, tokių mąstymo klaidų daryti negali.

Faktas, kad K.Lukošiūnui yra sunku gynyboje, jis nėra stiprus, bet pirmasis epizodas aikštelėje – nesportinė pražanga prieš Sh.McKissicą situacijoje, kurioje visada gausi nesportinę.

Dalykai nėra geri ir dėl to kažkiek apmaudu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius