Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 25

Magiška vieta su šūsnimi trūkumų: kodėl Eurolygos lyderiai žaidžia nusenusioje arenoje?

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą stos į kovą su Eurolygos lydere „Barcelona“. Bet jei varžovų sudėtis ar gerai pažįstamas treneris Šarūnas Jasikevičius žalgiriečius turėtų gąsdinti, tai katalonų namai – „Palau Blaugrana“ arena – ir žiūrovų skaičius joje atvykėliams iš Kauno grąžins dešimtmečio senumo prisiminimus, kai „Žalgiris“ dar žaidė senutėlėje Kauno sporto halėje.
Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ žaidžia „Palau Blaugrana“ arenoje
Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ žaidžia „Palau Blaugrana“ arenoje / 15min ir Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Barcelona“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Barselona

Šių metų spalio 23-ąją „Barcelona“ klubas minėjo gražią sukaktį.

Klubo prezidentas Joanas Laporta ir kiti iškilūs asmenys rinkosi į „Palau Blaugrana“ areną švęsti jos jubiliejaus – arena buvo pastatyta lygiai prieš 50 metų, 1971-aisiais.

Šventės metu J.Laporta išskyrė „Palau“ vaidmenį „Barcos“ istorijoje ir įvardijo, kad net 37 iš 43 „Barcelona“ klubo laimėtų Europos turnyrų taurių buvo iškovotos komandų, kurių namais yra „Palau Blaugrana“: krepšinio, rankinio, salės futbolo ir gatvės riedulio vyrų ir moterų ekipų.

Vis dėlto graži šventė tik pridengė karčią realybę, jog pusę amžiaus skaičiuojantys „Barcelona“ namai jau nebeatitinka šių dienų standartų.

Kodėl „Barca“ vis dar žaidžia praėjusio amžiaus statinyje ir kada Barselonoje galima tikėtis naujos arenos?

Trūkumų – apstu

„Barca“ yra vienintelė ilgalaikę licenciją turinti Eurolygos komanda, kurios arena neatitinka turnyro reikalavimų.

Jei visi kiti 10 klubų, tarp jų ir „Žalgiris“, žaidžia bent 10 tūkst. vietų talpinančiose arenose, tai katalonų namuose per krepšinio rungtynes gali susisprausti vos 7 585 žmonės.

Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena
Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena

Bet sėdimų vietų trūkumas toli gražu nėra vienintelė „Palau Blaugrana“ problema.

Dar Ispaniją valdant diktatoriui Francesco Franco iškilęs statinys šiuolaikinių standartų neatitinka ir dėl infrastruktūros kriterijų.

Arenoje esantis spaudos konferencijų kambarys – per mažas, žaidėjų rūbinės – per ankštos, teisėjų kambarėlis taip pat jau neatitinka reikalavimų, o arenos švieslentės labiau primena mėgėjų lygas nei Eurolygos klubo areną.

Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena
Mariaus Milašiaus, 15min nuotr./Barselonos „Palau Blaugrana“ arena

Ne itin patogi „Palau Blaugrana“ ir žiūrovams. Į kai kurias tribūnų vietas bilietus nusipirkę katalonai gerokai nusivilia, nes jiems prieš akis pirmiausia iškyla ne aikštės, o atraminių kolonų vaizdas.

Maža to, tik šiemet planuojama pakeisti elektros sistemą, veikusią arenoje visus 50 metų ir ne sykį sukėlusią problemų klubo administracijai.

„Tai išties magiška vieta, bet ji jau pasenusi, kad atlaikytų šių dienų iššūkius“, – 15min sakė „La Vanguardia“ žurnalistas Luisas Buxeresas Pujolis Soliano.

Kada iškils nauja?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius