Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 29

Martynas Pocius nustebo sužinojęs apie savo Eurolygos pasiekimą

Praėjusį sezoną Stambulo „Galatasaray“ ekipoje praleidęs Martynas Pocius sugrįžta į Turkiją. Kauno „Žalgiris“ jau ketvirtadienį Eurolygoje susitiks su su šios šalies čempionais Izmiro „Karsiyaka“ krepšininkais, o M.Pocius aikštėje kovos prieš buvusius komandos draugus.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„O! Nežinojau. Simboliška, aišku, tačiau svarbiausia bus iškovoti pergalę“, – sužinojęs apie tai, kad rungtynės Turkijoje bus šimtasis krepšininko pasirodymas Eurolygoje, nustebo M.Pocius.

Krepšininkas yra ketvirtas Kauno „Žalgirio“ ekipoje pagal šį rodiklį. Daugiau kartų Eurolygoje pasirodė tik Paulius Jankūnas (210), Robertas Javtokas (148) ir Mantas Kalnietis (116).

Tarp Lietuvos krepšininkų rekordas vis dar priklauso Šarūnui Jasikevičiui, kuris savo sąskaitoje turi 226 mačus. M.Pocius rikiuojasi dvyliktas.

Lietuvos krepšininkų rungtynės Eurolygoje
Šarūnas Jasikevičius 226
Paulius Jankūnas  210
Jonas Mačiulis 165
Robertas Javtokas 148
Ramūnas Šiškauskas 143
Dainius Šalenga  136
Kšištofas Lavrinovičius  124
Darjušas Lavrinovičius 118
Mantas Kalnietis 116
Rimantas Kaukėnas 114
Simas Jasaitis 103
Martynas Pocius  99
Mindaugas Kuzminskas 93
Mindaugas Žukauskas 92

„Koncentruotis į gynybą ir puolimą bei negalvoti, kas vyksta tribūnose“, – pagrindinį raktą į pergalę atskleidė M.Pocius. Simboliškas ir krepšininko sugrįžimas į Turkiją. Jis geriausiai žino, kokia atmosfera Izmiro arenoje laukia žalgiriečių. 

Aikštėje 29-erių puolėjo lauks buvęs komandos draugas Justinas Carteris, kuris mėgsta stebinti įspūdingais dėjimais. M.Pocius taip pat kalbėjo ir apie Keremo Gonlumo sugebėjimus.

– Tai jums bus jau šimtosios rungtynės Eurolygoje. Ką reiškia šis pasiekimas?

– O! Nežinojau. Simboliška, aišku, tačiau svarbiausia bus iškovoti pergalę. Tai būtų smagiausia, nes pergalės labai reikia.

– Ar komandai suteikė pasitikėjimo pergalė prieš „Lietuvos rytą“?

– Kas be ko. Netoli pergalės buvome mače ir su Krasnodaro „Lokomotiv“. Tačiau nieko nebepadarysi. Padarėme išvadas ir rengiamės šiam susitikimui. Reikia negalvoti apie tai, kas buvo. Mums dabar pergalės, ypač išvykoje, labai reikia.

– Kas bus sunkiausia rungtynėse su Izmiro komanda?

– Svarbiausia bus susikoncentruoti tik į aikštelę. Koncentruotis į gynybą ir puolimą bei negalvoti, kas vyksta tribūnose. Aišku, jie namuose bėga greičiau ir meta taikliau. Bet mes turime parodyti, kad nebijome tos atmosferos. Su tokiomis komandomis ne pirmą kartą žaidžiame. Su tuo susiduriame ir Belgrade, ir Tel Avive. Eurolygoje dažniausiai dėmesys būna didesnis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Martynas Pocius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Martynas Pocius

– Eurolygos patirties Kauno „Žalgiris“ turi daugiau. Ar tai bus pranašumas?

– Galbūt. Izmiro ekipoje yra keletas žaidėjų, kurie turi daugiau patirties, bet yra ir daug jaunų turkų, kurie nėra žaidę Eurolygoje. Galbūt tas šiek tiek ir padės.

– „Karsiyaka“ ekipoje žaidžia du buvę jūsų komandos draugai „Galatasaray“ ekipoje – Justinas Carteris ir Keremas Gonlumas. Ką galite pasakyti apie šiuos žaidėjus?

– Tai puikūs žaidėjai ir mano draugai. Justinas Carteris yra tikrai atletiškas krepšininkas, jis mėgsta greitą puolimą – bėgti ir mesti. Jeigu jam neleisime dėti tų įspūdingų dėjimų, kurie užveda visus sirgalius, tada bus gerai. Turime to siekti. Keremas Gonlumas yra tas žaidėjas, kuris visada padeda komandai. Jis visus aplink save padaro geresnius.

– Kai žaidėte Turkijoje, kalbėjote apie šios šalies krepšiniui būdingą chaosą ir finansinį nestabilumą. Kokia situacija ten šį sezoną?

– Daug nežinau, buvę komandos draugai apie tai daug nekalba. Žinau, kad Izmiro komandoje paprastai viskas būna gerai. „Galatasaray“ ekipai irgi neblogai sekasi – komanda yra nauja ir jos laukia nauji iššūkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius