Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 23

Milano lietuviai identifikavo savo ir „Žalgirio“ problemas

Italai turi pasakymą: nuo kalbų katės sotesnės nepasidaro. Milano „Olimpia“ lietuviai Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis žodžiais bando sumeistrauti pakrikusį komandos žaidimą, bet savo idėjas dar reikės realizuoti aikštėje. Tačiau problemas italai sprendžia vieningai ir nuotaikingai. „Gudai, tai įeik į kadrą dar kitą kartą!“ – linksmai tautietį interviu metu apšaukė Mindaugas Kuzminskas.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

Kai viešėjo Kaune lapkritį, Milano komanda jau sirgo.

Dėl traumuotų žaidėjų „Olimpia“ negalėjo rengti pilnaverčių treniruočių penkiese prieš penkis. Italams jau tada trūko svarbių krepšininkų, o Nemanja Nedovičius nepadės ir antrajame mūšyje su „Žalgiriu“. Dėl didelio rungtynių krūvio „Olimpia“ žaidėjams „Žalgirio“ arenoje pritrūko šiek tiek kvapo ir sėkmės – pergalę šventė žaliai balti.

Bet „Olimpia“ taip ir neišgijo.

Per 11 pastarųjų Eurolygos rungtynių Italijos čempionai pasiekė tik dvi pergales.

Tačiau Milano komanda nepanikuoja.

Tik su „Barcelona“ buvo patirtas pralaimėjimas dviženkliu skirtumu, o visas kitas rungtynes nulėmė keli metimai, todėl „Olimpia“ krepšininkai tiki, kad pergalės arti.

„Buvo tokių rungtynių, kur galėjome laimėti, buvo tokių, kur nelabai šansų turėjome. Tose, kur galėjome laimėti, pritrūko detalių. To Eurolygoje reikia labiausiai ir už tai varžovai pabaigoje labai baudžia. Bandome gerinti žaidimą“, – 24sek Milane sakė Artūras Gudaitis, dėl gripo simptomų svirduliavęs prieš kameras.

VIDEO: „Eurolygos diena“: istorinis amerikiečių indėlis į „Žalgirio“ pergales ir kovingasis lietuvis (1/4)

Vidurio puolėjas ir jo tautietis Mindaugas Kuzminskas įžvelgia pasikartojančias „Olimpia“ problemas, kurios stabdo komandą.

Nors įmeta daugiausiai taškų Eurolygoje – vid. 86,7 per mačą, Milano ekipa pagal praleistų taškų skaičių yra antra nuo galo (vid. 86,4 tšk.), o pagal gynybos reitingus prasčiau už italus ginasi tik Podgoricos „Budučnost“.

„Mums visą sezoną koją kiša gynyba, – tikino Mindaugas Kuzminskas. – Mes ypač daug taškų praleidžiame varžovams puolant greitai. Be to, priešininkai atkovoja per daug kamuolių po mūsų krepšiu. Tai ne tik didžiausi penktadienio akcentai, bet jie mums kiša koją visą sezoną.“

„Mus varžovai visada baudžia greitajame puolime ir esame prasčiausiai Eurolygoje į gynyba grįžtanti komanda po klaidų ar netaiklių metimų. Dabar tą labiausiai bandome taisyti, – pabrėžė Artūras Gudaitis. – Su „Žalgiriu“ laukia kieta kova po krepšiais. Reikia kautis ir žaisti.“

Problemų turi ir „Žalgiris“.

Praėjusią savaitę pergale prieš Atėnų „Panathinaikos“ žalgiriečiai išsuko iš pralaimėjimų ruožo, bet ketverių nesėkmių serijos šešėlis dar neatsitraukė taip, kad nebegrasintų Lietuvos čempionų komandai ateities mūšiuose.

M.Kuzminskas su A.Gudaičiu dažnai įsijungia pažiūrėti „Žalgirio“ mačų Eurolygoje ir mato, dėl ko žaliai balti kenčia labiausiai.

„Tiek „Žalgiris“, tiek mes, išgyvename sunkų laikotarpį. Ir „Žalgiris“ šiek tiek yra duobelėje. Tad tos rungtynės bus svarbios ne tik turnyro lentelėje, bet ir psichologiškai. Jos gali nulemti daug dėl kovos į ketvirtfinalį, – pastebėjo Mindaugas Kuzminskas. – Mūsų bėdos ir jų bėdos yra panašios. Traumų neišvengsi, o kartais viską lemia du metimai. Sėkmės faktorius sporte vis tiek egzistuoja.“

Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas

A.Gudaitis išskyrė pagrindinio „Žalgirio“ įžaidėjo Nate'o Wolterso netektį.

„Matote, yra nemažai naujų žaidėjų, o jie turėjo problemų su traumomis. Woltersas buvo iškritęs nemažai. O toje sistemoje reikia gerai visiems vadovaujančio įžaidėjo, kad jie sužaistų norimą kombinaciją, – aiškino A.Gudaitis. – Manau, dėl to „Žalgiris“ ir strigo. Buvo problemų su traumomis ir yra keli nauji žaidėjai, kuriems reikia laiko įvažiuoti į sistemą.“

„Olimpia“ savo problemas bando spręsti ir ieškodama pastiprinimo.

Pastaruoju metu Europos žiniasklaidoje sklando gandai, kad Milano klubą gali papildyti elitinis snaiperis Jamesas Nunally.

Dar laukiama į rikiuotę grįžtančio Nemanja Nedovičiaus, kuriam prieš sezoną buvo numatytas svarbus vaidmuo „Olimpia“ komandoje.

M.Kuzminsko teigimu, pagalba Milanui dabar nėra būtina.

„Turime traumuotų žaidėjų, bet, manau, užtenka ir esamų. Manau, kad mūsų rezervai dar neišnaudoti. Turime žaidėjų, kurie gali dar labiau padėti komandai. Tarp jų esu ir aš. Esu pasiruošęs, – teigė lietuvis puolėjas. – Bet klubas ir treneris turi savo viziją. Jei ir bus naujokų, priimsime, draugausime ir kovosime kartu. Mes turime labai daug tikrai gerų žaidėjų.

Pats nuo gruodžio žaidžiu stabiliau ir geriau. Stengiuosi išnaudoti progas, kurias turi ir minutes, kurias gaunu.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis

Nors „Olimpia“ išgyvena sunkų laikotarpį, Milano komanda iššūkius priėmė vieningai. Milano klubo rūbinės neskaldo problemos, kokių pasitaikė praėjusį sezoną.

„Kol kas atrodo viskas labai gerai, – apie atmosferą kalbėjo M.Kuzminskas. – Aišku, kai laimi, daug lengviau palaikyti gerą atmosferą komandoje. Kai pralaimi, pasirodo tikrasis komandos veidas. Bet man jis kol kas tikrai patinka. Nekyla vidinių pikčių ar kaltinimų, kas kaltas. Bandome spręsti problemas kartu.“

Milano „Olimpia“ krepšininkams labai reikia pergalės prieš „Žalgirį“. Abu klubai turi po 8 pergales ir 11 pralaimėjimų bei kaunasi dėl vietos Eurolygos ketvirtfinalyje.

Jeigu žalgiriečiai išsiveš pergalę iš Milano, smarkiai pagerins savo pozicijas, nes turi dviejų laimėtų mačų pranašumą ir prieš kitą konkurentą Atėnų „Panathinaikos“.

„Manau, šis Eurolygos sezonas tuo ir įdomus, kad komandas skiria vos pora pergalių ir su dviem pergalėmis galėtum būti žymiai aukščiau, – teigė M.Kuzminskas. – Žvelgiant į mūsų konkurentus lentelėje, prieš visus esame nusileidę. Tos rungtynės mums gali būti žūtbūtinės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius