-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 14

Mindaugui Kuzminskui – buvusio kambarioko iš Malagos linkėjimas

Danielis Diezas net spirgėjo iš džiugesio, kai sužinojo, kad reikės kalbėti apie Mindaugą Kuzminską. Nors lietuvis trejus metus vilkėjo Malagos „Unicaja“ aprangą, Dani, kaip jį vadina bendražygiai, yra tik vienas iš trijų iš dabartinės sudėties žaidėjų, kurie rungtyniavo kartu su Mindaugu.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / „Twitter“ nuotr.
Eurolyga | „Unicaja“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Malaga

„Mes puikiai sutarėme. Dvejus metus žaidėme drauge. Jis buvo puikus komandos draugas. Neabejoju, kad jis ras puikią komandą, nes yra labai geras žaidėjas. Jis gali žaisti ne tik bet kurioje Europos komandoje, bet ir NBA“, – 24sek Malagoje sakė D.Diezas.

24 metų 201 cm ūgio puolėjas, jau rungtyniaudamas kartu su M.Kuzminsku, suprato, kad jis yra NBA žaidėjas.

Manau, Kuzminsko pasiilgstu ne tik aš, bet ir visa komanda.

Prieš pasirašydamas sutartį su „New York Knicks“, lietuvis, atstovaudamas „Unicaja“, Eurolygoje per 21 minutę rinkdavo po 12 taškų, atkovodavo 3,4 kamuolio ir rinkdavo 11,6 naudingumo balo.

Malagoje Kuzia praleido tris sezonus – rungtyniavo 2013–2016 metais.

„Jis gali žaisti NBA, nes turi įgūdžius, kokių daug jo pozicijos žaidėjų neturi“, – pabrėžė D.Diezas.

Buvęs M.Kuzminsko kambariokas labiausiai pasiilgsta lietuvio juokelių. Akivaizdu, kad ir D.Diezas buvo nepėsčias. Štai dvikovos su „Žalgiriu“ išvakarėse jis kvailiojo Malagos „Jose Maria Martin Carpena“ arenos koridoriuose, kai pusnuogis liko brautis už priremtų „Unicaja“ komandos treniruoklių salės durų.

Socialiniuose tinkluose D.Diezas su M.Kuzminsku dalydavosi šmaikščiomis fotografijomis.

„Jis puikus kambariokas ir komandos draugas, – šyptelėjo Dani. – Palaikėme puikius santykius, vis dar susirašome per feisbuką. Manau, jo pasiilgstu ne tik aš, bet ir visa komanda.“

Šiltai apie buvusį auklėtinį atsiliepė ir Joanas Plaza, kuris kartu su M.Kuzminsku kaip tik persikėlė į Malagą po bendro sezono Kauno „Žalgiryje“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Plaza ir Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joanas Plaza ir Mindaugas Kuzminskas

Baltapūkį garbanių mena ir šalia arenos atokiame rajone gyvenantys senjorai, tik kad pasidalyti savo prisiminimais anglų kalba jiems nepavyko.

„Aš buvau nustebęs, kaip sėkmingai jis pasirodė debiutiniame sezone NBA, – M.Kuzminską gyrė J.Plaza. – Jis žaidė tikrai daug minučių ir aš to nesitikėjau, nors ir linkėjau jam viso ko geriausio. Tik keista, kad šiemet treneris juo nebepasitikėjo.

Manau, kad Kuzminskas gali sau rasti tobulą vietą augti. Manau, atsiras komanda, kurioje jis bus naudingesnis ir žais dar geriau.

Kad liktų NBA, manau, jis turi daug galimybių.“

M.Kuzminskas – paskutinis lietuvis, žaidęs Malagos klube. Šiame Ispanijos mieste augęs Domantas Sabonis pagrindinėje „Unicaja“ komandoje rungtyniavo 2012–2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius