Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19

Motyvacijos temą nustūmęs Šaras: „Nemanau, kad Milanas atvažiuos pralaimėti“

Į Eurolygos reguliariojo sezono finišo tiesiąją Kauno „Žalgiris“ išvažiavo buksuodamas, o jau šį antradienį Š.Jasikevičiaus kariaunos laukia dar viena itin svarbi dvikova – į Kauną atvyksta Artūro Gudaičio, Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio atstovaujamas Milano „Olimpia“ klubas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dėl vietos tarp 8 stipriausių senojo žemyno komandų nebesivaržanti Italijos ekipa savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 17 pralaimėjimų bei rikiuojasi 15-oje vietoje.

„Rungtynės – labai svarbios. Mums pergalė – būtina, nors nepavadinčiau to kažkokiu superfinalu ar finalu. Milano komandą reikia gerbti, jie jau daug komandų nubaudė už nepagarbą. Šiuo metu jie žaidžia geriau, per paskutines 11–12 rungtynių iškovojo apie pusę pergalių, kas Eurolygoje yra labai sunku“, – prieš antradienio akistatą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Per paskutines trejas rungtynes „Olimpia“ nugalėjo „Anadolu Efes“ ir „Chimki“ ir krito prieš Madrido „Real“.

„Žalgiris“ per paskutinius du mačus nusileido Stambulo „Fenerbahče“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipoms ir turnyro lentelėje smuktelėjo į 7-ąją vietą.

Kauniečiai dviem laimėjimais lenkia 8–9 vietas besidalinančias „Baskonia“ ir „Maccabi“, tačiau sezono finišas Š.Jasikevičiaus auklėtiniams gali būti itin karštas: po rungtynių su „Olimpia“, jau trečiadienį Lietuvos čempionai vyks į Madridą, kur lauks akistata su „Real“, o tada kauniečiai pečius surems su CSKA ir „Olympiacos“ klubais.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie antradienio dvikovą namuose: „Nemanau, kad „Milanas“ atvažiuos pralaimėti“

Šaro nuomone, antradienį bus svarbu sustabdyti Italijos klubo puolimą: „Turime akcentuoti gynybą, nes Milano komanda bet kam gali sumesti 90 taškų. Yra žaidėjai, kurie neturi jokių problemų išeiti su 20 surinktų taškų. Laukia didžiulis darbas gynyboje, o nuo jos prasidės ir puolimas.

Nesustabdžius tokios geros puolimo komandos kaip Milanas, būtų panašus vaizdas kaip Vitorijoje.

Nesustabdžius tokios geros puolimo komandos kaip Milanas, būtų panašus vaizdas kaip Vitorijoje.“

Po rungtynių su „Baskonia“ Š.Jasikevičius drąsiai rėžė, kad jo auklėtiniai pasidarė per didelės žvaigždės, tačiau treneris nemano, kad krepšininkus itin svarbiam Eurolygos mūšiui reikės kaip nors papildomai motyvuoti.

„Žaidėjai jaučia svarbą. Per 80 rungtynių visą laiką aukštumoje nebūsi. Nemanau, kad pralaimėjus dvi rungtynes iš eilės jiems trūktų motyvacijos“, – kalbėjo Šaras.

Į itin nemalonią situaciją yra pakliuvęs vienas „Olimpia“ lietuvių Mantas Kalnietis, kuris pastaruoju metu net nebūna registruojamas Eurolygos rungtynėms. Italijos čempionate gynėjas šį sezoną aikštėje išvis nebuvo pasirodęs.

Tačiau Š.Jasikevičius nesiryžo spėlioti, kokia yra M.Kalniečio situacija: „Jie turi tą spręsti. Mums sunku kalbėti nežinant, kas yra viduje.“

Sezono viduryje prie „Olimpia“ ekipos prisijungęs Mindaugas Kuzminskas per 10 rungtynių vidutiniškai rinko po 11,3 taško. Kitas lietuvis Artūras Gudaitis sužaidė 25 rungtynėse ir vidutiniškai rinko po 9,5 taško bei atkovojo po 6 kamuolius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Artūras Gudaitis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Artūras Gudaitis

„Gudaitis žaidžia iš gynėjų, daugiau kovoja dėl kamuolių, užbaigia tai, ką gynėjai sukuria. Kuzminskas irgi kažką panašaus stengiasi daryti. Visas jų žaidimas prasideda nuo gynėjų, todėl lietuviams didžiulio prioriteto neteiksim, reikia suprasti, iš kurių situacijų jie gali mus atakuoti.

Milano žaidimas sukasi apie Jerrellsą, Goudelocką, Bertanį. Svarbiausia bus, kad iš jų kamuolys neateitų iki Kuzminsko ir Gudaičio arba, jei ateitų, tai kuo lėčiau“, – apie lietuvių vaidmenį Italijos komandoje kalbėjo Šaras.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad Milano ekipa banguoja, tačiau dovanų nesitiki: „Nemanau, kad Milanas atvažiuos pralaimėti ir lengvai atiduoti pergalę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius