Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 01 09

Pagirtinai kovojęs „Žalgiris“ nesugebėjo nutraukti pergalingos „Real“ serijos

Kauno „Žalgiriui“ (5-13) nepavyko tapti komanda, nutraukusia pergalingą Madrido „Real“ (15-3) žygį Eurolygoje. Kauniečiai Ispanijos sostinėje suklupo 82:88 (18:20, 23:27, 18:21, 23:20) ir tapo jau 13-ąja iš eilės „karališkojo“ klubo auka pajėgiausiame žemyno turnyre.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

Žalgiriečiai vijosi „Real“ krepšininkus beveik visas rungtynes, tačiau palaikė intrigą iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio.

Vis dėlto Pablo Laso vis ištraukdavo kozirį iš savo rankovės – antrajame kėlinyje net penkis tritaškius pataikė Rudy Fernandezas, trečiajame ketvirtyje sėkmingai kauniečių gynybą terorizavo Trey Thompkinsas, o ketvirtajame iš jų estafetę perėmė ir Jordanas Mickey.

„Žalgirio“ neišgelbėjo net ir rekordiškai dažnai mesti tritaškiai – kauniečiai iš tolimos distancijos atakavo net 35 kartus, o pataikė 13, pakartodami sezono rekordą.

Negelbėjo ir dar vienas reaktyvinio Luko Lekavičiaus blyksnis. Prieš savaitę į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį per antrąją rungtynių pusę 21 tašką suvertęs įžaidėjas šįsyk taškų mašina tapo iki ilgosios pertraukos, kai atsakė į R.Fernandezo tolimas bombas ir per du kėlinius surinko net 18 taškų.

Visgi iš rūbinės grįžę „Real“ krepšininkai problemą pavadinimu „Lukas“ išsprendė – per trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius L.Lekavičius pelnė vos 3 taškus.

Madrido klubui iškovoti pergalę nesutrukdė net ir tai, jog karaliai vertėsi be Anthony Randolpho, Sergio Llullo ir Gabrielio Decko.

13-oji pergalė iš eilės yra naujas Madrido klubo rekordas. P.Laso komanda bent jau iki rytojaus, kai savąsias turo rungtynes žais Stambulo „Anadolu Efes“, tapo vienvalde Eurolygos lydere.

„Žalgiris“ jau aštuntose rungtynėse iš eilės vertėsi be Mariaus Grigonio.

Žalgiriečiai po nutrūkusios trumpos dviejų pergalių serijos su penkiais laimėjimais dalinasi 16-17 vietas Eurolygoje.

„Real“: Trey Thompkinsas 20 (4/5 trit.), Rudy Fernandezas 17 (5/8 trit.), Jordanas Mickey 13, Facundo Campazzo 12 (8 rez. perd.), Walteris Tavarešas 10 (5/6 dvit.).

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 21 (5/8 dvit., 3/4 trit.), Thomasas Walkupas 19 (5/8 dvit., 3/5 trit., 6 rez. perd.), KC Riversas 12 (2/7 trit.), Jockas Landale'as 11 (7/8 baud.), Artūras Milaknis 7 (1/5 trit.), Nigelis Hayesas 6 (2/4 trit.), Edgaras Ulanovas (1/5 trit.) ir Paulius Jankūnas po 3. Zachas LeDay taškų nepelnė.

VIDEO: Šaras Madride pasigedo tikėjimo
VIDEO: Madride įkaitęs Lukas: mane provokavo
VIDEO: E.Ulanovas Madride pasigedo lûžio akimirkos
VIDEO: KC Riversas po pralaimėjimo įžvelgė ir pozityvo

Svarbiausius „Žalgirio“ rungtynių prieš karščiausią Eurolygos komandą įvykius fiksavo portalas 15min.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Žalgiris“ dar spardėsi, bet pergalės pasiekti nesugebėjo – „Real“ laimėjimų serija tęsiasi.

37 min. „Real“ pavojingai tolsta – 80:69.

35 min. „Žalgiris“ nesugeba priartėti arčiau nei iki 6 taškų, bet tai negarantuoja lengvo gyvenimo „Real“ ekipai rungtynių pabaigoje – 75:69.

33 min. Paulius Jankūnas pataikė pirmąjį savo sezono tritaškį! Prieš tai kapitonas buvo prametęs visus 11 savo bandymų. 75:67.

32 min. KC Riversas pataiko 10-ąjį žalgiriečių tritaškį, bet „Real“ vežimą sėkmingu žaidimu ima tempti Jordanas Mickey – 73:64.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
„Žalgiris“ per tris kėlinius praleido jau 68 taškus ir jūs matytumėte, kaip iš pykčio verda Šarūnas Jasikevičius. „Kaip?!“ – jau pakeitęs spalvą treneris šaukia ant savo centrų LeDay ir Landale'o per minutės pertraukėlę. „Kaip?!“ – vėl aidi prie komandos suolo.

Trečiasis kėlinys

30 min. „Žalgiris“ rado naują lyderį – Th.Walkupas turi jau 17 taškų, o kauniečiai išsaugo viltis iškovoti pergalę. 68:59.

28 min. „Žalgiriui“ sunkiai sekasi kurti situacijas puolime, bet šviežio oro gūsiu tampa KC Riverso ir Th.Walkupo taiklūs tritaškiai – 63:54.

25 min. Artūras Milaknis pataikė tritaškį, bet karalių pranašumas ir toliau auga – 58:46.

23 min. Slogi trečiojo ketvirčio pradžia ir „Real“ vėl turi dviženklį pranašumą – 54:43.

Antrasis kėlinys

20 min. Rudy pataikė ir penktąjį savo tritaškį, bet į taškų lenktynes su ispanu įsivėlęs L.Lekavičius per du kėlinius jų surinko net 18 ir išlaikė „Žalgirį“ per kovinį atstumą nuo varžovų – 47:41.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
L.Lekavičius, atrodo, perprato „Real“ gynybą. Nėra ko ten lįsti po krepšiu po tais Madrido malūnais – užtvara, stabdai ir meti į krepšį. Jau net 12-as Luko taškas per antrąjį kėlinį. Atrodo, po vieno tokio sprendimo Š.Jasikevičius atsisukęs į suolą klausė, kodėl taip komanda nežaidžia dažniau.

18 min. „Žalgirio“ lyderio vaidmenį antrą savaitę iš eilės perima L.Lekavičius, pataikęs pirmus šešis savo metimus ir jau turintis 14 taškų – tiek pat, kiek ir R.Fernandezas. 12 taškų jau siekęs skirtumas švelnėja – 42:35.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
Rudy Fernandezui Madrido „WiZink“ arenoje žmonės ploja lyg teatre po geriausio pasirodymo. Per minutės pertraukėlę „Real“ veteranui skamba sirgalių daina. Šaras niršta prie derinių lentos – R.Fernandezo sąskaitoje jau 14 taškų.

16 min. R.Fernandezas praėjusią savaitę į Vilerbano ASVEL krepšį prisvaidė 5 tolimus metimus, o Ispanijos lygos mače su „Valencia“ sumetė 7 tolimus metimus. Šįvakar prieš „Žalgirį“ jis tęsia įspūdingą savo seriją – vien per antrąjį kėlinį ispanas į savo sąskaitą įsirašė jau 4 tritaškius. 38:27.

15 min. Rudy smeigia ir trečią tritaškį, o skirtumas jau dviženklis – 35:25.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
Rudy Fernandezas su 9 metrų tritaškiu per rankas yra geriausia iliustracija, kas tai yra didžiulio biudžeto komanda Eurolygoje.

14 min. Į Luko Lekavičiaus tritaškį dviem tolimais metimais atsakė Rudy Fernandezas – 30:21.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
Per minutės pertraukėlę – asmeninės Šaro pamokos Z.LeDay. Beveik visa pauzė skirta „Žalgirio“ aukštaūgiui, dėl kurio prastos gynybos Š.Jasikevičius sušaukė staigią minutės pertraukėlę. Trenerio, akivaizdu, amerikiečio pasiteisinimai neįtikino. Kalbant apie „Žalgirio“ gynybą, labiausiai patiko tai, kaip žaliai balti išsprendė aukšto „Real“ penketo rūpestį puikiai į kairę pusę versdami žaisti T.Thompkinsą, kuris ten jautėsi lyg žuvis išmesta į krantą. Tačiau kitose gynybinėse situacijose „Žalgirio“ žaidime per daug liapsusų.

12 min. Nesėkminga „Žalgirio“ kėlinio pradžia, po kurios Šarui tenka griebtis minutės pertraukėlės – 24:18.

Pirmasis kėlinys

10 min. Paskutinėmis ketvirčio minutėmis strigti ėmęs „Žalgiris“ kol kas atsilieka – 20:18.

7 min. Su gaisrais Australijoje kovojantys žmonės turėtų džiaugtis tokia rungtynių Madride pradžia. J.Landale'as už kiekvieną tolimą metimą Ispanijos sostinėje pažadėjo prie kovos prieš gaisrų padarinius pridėti po 100 dolerių, o per pirmąsias minutes „Real“ ir „Žalgiris“ kartu sudėjus pataikė jau šešis tolimus metimus – 15:16.

5 min. „Real“ atsako savuoju spurtu 8:0, kurį tritaškiu nutraukė Th.Walkupas – 10:11.

3 min. „Žalgiris“ per vieną apsilankymą „Real“ aikštės pusėje susirenka 6 taškus – J.Landale'as sumetė tris baudų metimus po neprotingos Walterio Tavarešo pražangos, o netrukus tolimą metimą pataikė ir E.Ulanovas – 2:8.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus „floateriu“ pelnė Th.Walkupas – 0:2.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Nigelis Hayesas ir Jockas Landale'as.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
Nieko netikėto – per komandų pristatymą KC Riversui aidi plojimai, Šarūnui Jasikevičiui – švilpimas. O „Real“ klubas turbūt vienintelis Eurolygoje turi pranešėją, kuris kriokimu galėtų prilygti „Žalgirio“ arenos balsui Andriui Žiurauskui.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Madride
Linkėjimai iš „WiZink Center“ arenos, kurios prieigose jau senokai aidi lietuviškos skanduotės. Vietinių žvilgsnius traukia kompanijos su žaliais marškinėliais. Dešimtys, o gal net vienas kitas šimtas „Žalgirio“ sirgalių turėtų susėsti Madrido namų tvirtovės tribūnose. „Žalia balta!“ – iš skirtingų kampų vis pasigirsta aktyvesni lietuvių šūksniai. Palaikymo žalgiriečiams netrūks. Prieš rungtynes teko susėsti pasikalbėti su keliais Madride dirbančiais treneriais ir jie mano, kad „Žalgiris“ tikrai gali pasinaudoti „Real“ traumomis. Tikimės atkaklių rungtynių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius