TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 24

Ne pirmą kartą: Marius Grigonis pergalingą metimą yra atlikęs ir anksčiau

Marius Grigonis metimu prieš pat finalinę sireną išplėšė pergalę Kauno „Žalgiriui“ Eurolygos rungtynėse prieš Miuncheno „Bayern“ trečiadienį. Imtis atsakomybės lemiamu momentu ir po paskutinio metimo lėkti per aikštę švenčiant jam yra tekę ir anksčiau. Prieš daugiau nei aštuonerius metus.

„Nesu pataikęs daug tokių metimų, tad šis patenka į pirmąjį trejetą, kuriuos esu pataikęs su sirena ir laimėjęs rungtynes. Tai Dievo dovana Kalėdų proga. Tai neįtikėtina“, – po pergalingo šūvio trečiadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Eurolygai sakė M.Grigonis.

VIDEO: Kalėdų stebuklas: pergalingas M.Grigonio metimas paskutinėmis sekundėmis

26 metų krepšininko pirmajame trejete turi būti ir prieš aštuonerius metus atlikta elegantiška verpstė, atvėrusi kelią į finalą.

Tuo metu M.Grigoniui tebuvo 18 metų, bet jau tada kaunietis parodė tikrojo lyderio savybes per labai svarbias Lietuvos jaunimo rinktinės rungtynes Vilniuje.

Europos jaunimo (iki 18 metų) čempionate Lietuvoje mūsų šalies vaikinai įnirtingai kapojosi su serbais pusfinalyje.

Likus žaist minutę serbai pirmavo 2 taškais, kai M.Grigonis nutarė užsimesti atsakomybę ant savo pečių.

Iš pradžių jis sukūrė ataką ir iškišo perdavimą Augustinui Jankaičiui, o po vidurio puolėjo metimo lietuviai išlygino rezultatą.

Apsigynus, atėjo laikas paskutinei lietuvių atakai ir kamuolį iškart pasiėmė M.Grigonis.

Prasiveržimu jis atliko tobulą verpstę, pasiuntė kamuolį į serbų krepšį ir nulėmė šeimininkų pergalę 69:67.

VIDEO: U18 Marius Grigonis Game Winner

„Šaltakraujiškai – lyg serijinis žudikas – Marius Grigonis įsiveržė po krepšiu, kur jo jau laukė trys serbai, mikliai apsisuko ir net nemirkteldamas smeigė mirtiną dūrį“, – taip epizodą prieš 8 metus aprašė 15min tuometinis žurnalistas Aurimas Tamulionis.

A.Pliadžio nuotr./Pergalingas Mariaus Grigonio metimas
A.Pliadžio nuotr./Pergalingas Mariaus Grigonio metimas

Paskutinė serbų ataka nebuvo sėkminga ir savo žiūrovų akivaizdoje M.Grigonis pasileido per aikštę iškėlęs rankas, panašiai kaip trečiadienį po „Žalgirio“ pergalės prieš Miuncheno „Bayern“, o ant jo suvirto laimingi bendražygiai.

„Pabaigoje Grigonis turėjo žaisti pikenrolą, – 2012 metais po laimėto pusfinalio paskutinę ataką aiškino Lietuvos rinktinę treniravęs Arūnas Visockas. – Ataka turėjo būti panaši. Aišku, čia lėmė individualus Grigonio meistriškumas.“

Pusfinalio mače rezultatyviausiai žaidė Simonas Raupys surinko 18 taškų, A.Jankaitis pridėjo 14 taškų, o čempionate rezultatyviausiai žaidė Justas Tamulis, rinkęs po 14 taškų.

M.Grigonis komandoje buvo antras pagal rezultatyvumo vidurkį, o minėtame pusfinalio mače pelnė 10 taškų. Jis buvo išrinktas į turnyro geriausių žaidėjų penketą.

A.Pliadžio nuotr./Marius Grigonis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą
A.Pliadžio nuotr./Marius Grigonis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą

Čempionato finale lietuviai nusileido Dario Šaričiaus vedamai Kroatijai ir tenkinosi sidabro medaliais.

Vėliau sidabrinių vaikinų likimai susiklostė labai skirtingai.

Tuo metu pagrindinis vidurio puolėjas buvęs A.Jankaitis klajojo per NKL klubus, kol pernai žaidžiant Palangoje trūko Achilo sausgyslė.

Traumą dabar gydosi ir tuometis U18 rinktinės atsarginis vidurio puolėjas, dabar Vilniaus „Ryto“ centras Rokas Gustys.

J.Tamulis ir Jokūbas Gintvainis šiuo metu žaidžia Kėdainių „Nevėžyje“, Denisas Krestininas – „Šiauliuose“, Benas Griciūnas – „Neptūne“. Tomas Galeckas rungtyniauja NKL, o pusfinalio mačo rezultatyviausias žaidėjas S.Raupys bei Mantvydas Stašelis dabar atstovauja Italijos ketvirtoje lygoje žaidžiančiai Perskaros ekipai.

Iš buvusio žalgiriečio A.Visocko treniruotos rinktinės aukščiausiai pakilo Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ aprangas užsivilkę M.Grigonis ir Lukas Lekavičius.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marius Grigonis 2012 metais Europos jaunimo čempionato pusfinalyje išplėšė pergalę prieš Serbiją.
Alfredo Pliadžio nuotr./Marius Grigonis 2012 metais Europos jaunimo čempionato pusfinalyje išplėšė pergalę prieš Serbiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius