Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09

Neįtikėtinas kontrastas: kaip B.Davieso rodikliai pasikeitė po naujos sutarties su „Žalgiriu“

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos finalo ketvertą pasitinka atskleidęs naujų rezervų. Tokiu tapo Brandonas Daviesas, iš solidaus centro virtęs didžiule jėga ir puolime. Įdomiausia, kad amerikietis tarsi sužvėrėjo padėjęs parašą po nauja sutartimi su „Žalgiriu“.
Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as
Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Balandžio 11-ąją „Žalgiris“ su 26 metų 208 cm ūgio krepšininku sudarė sutartį iki 2020-ųjų. 24sek žiniomis, naujos sutarties vertė siekia apie 500 tūkst. eurų per sezoną.

Vos tik nusprendęs likti „Žalgiryje“, B.Daviesas demonstravo žvėriškus rodiklius.

Iki naujos sutarties amerikietis Eurolygoje per 16 minučių rinko vid. 8,4 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

Atkrintamosiose varžybose B.Daviesas tapo didžiausiu Pirėjo „Olympiakos“ gynybos košmaru ir pelnė po 17 taškų, atkovojo po 4 kamuolius, iš kurių 2,3 puolime, taip pat rinko 19,8 naudingumo balo.

LKL čempionate iki naujos sutarties B.Daviesas rinko vid. 9,9 taško ir 13,7 naudingumo balo, kai, įsipareigojus „Žalgiriui“ iki 2020-ųjų, vidurio puolėjo rodikliai šoktelėjo iki 18,3 taško ir 24,8 naudingumo balo.

VIDEO: „Ginčas“: kas laukia „Žalgirio“ Belgrade ir kitame sezone?

„Manau, kad tai davė man daug pasitikėjimo savo jėgomis, – apie naują sutartį dar ketvirtfinalio serijoje 24sek pasakojo B.Daviesas. – Galiu tiesiog žaisti, daryti darbą aikštėje ir nesijaudinti dėl to, kas vyksta už aikštės ribų. Vien galimybė koncentruotis į žaidimą ir tiesiog žaisti yra palaima man ir tikiuosi, kad galėsiu žaisti taip, kaip tai dariau, ir, svarbiausia, tai daryti pergalingai.“

„Davieso progresas yra stulbinantis, – Panevėžyje prisipažino Šarūnas Jasikevičius. – Jis man labai primena Brocką Motumą ir Luką Lekavičių. Jo darbo etika nesikeičia, ar sezono pradžioje sekėsi jam, ar ne. Ar treneris duoda žaisti 10, ar 20 minučių. Jis yra mūsų naudingiausias žaidėjas net LKL, kas rodo, kad jis užsiveda kiekvienoms rungtynėms.

Tik jam reikia mažinti žaidimo ir psichologines klaidas, kurių jis dar padaro daug. Bet jis jaunas ir eina į priekį. O kas maloniausia, tai jo darbo etika, žmogiškumas ir atsidavimas jo darbui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius