TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 27

Nepriekaištinga žvaigždė ir klestintis L.Birutis: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Keenano Evanso traukiamas Kauno „Žalgiris“ rodė gerą kovingumą, tačiau galiausiai karštoje Serbijos sostinės „Štark“ arenoje 72:81 pripažino Belgrado „Partizan“ pranašumą. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visų pirma, tai buvo dviejų labai skirtingų pusių rungtynės.

Pamatėme ir dvi skirtingas Belgrado „Partizan“ komandas. Vieną, kuri žaidžia tik puolime ir mažai galvoja apie gynybą, bei kitą, kuri užsiveda nuo gynybos. Atrodo, kad po ilgosios pertraukos Željko Obradovičius ant Kauno „Žalgirio“ užsiundė savo visus kovinius šunis.

Akivaizdžiai trūko dar vieno žmogaus puolime prie Keenano Evanso, kuris galėtų patraukti komandą į priekį.

Krepšinis atrodo nesąžiningas, kai vienoje aikštelės pusėje susikurti sau metimą gali vienas žaidėjas (K.Evansas), o kitoje – bent trys, iš kurių du – perimetre (PJ Dozieras ir Kevinas Punteris) ir vienas po krepšiu (Zachas LeDay).

Manau, kad „Partizan“ žaidėjų meistriškumas didžiąja dalimi tapo galutinio rezultato priežastimi. Nepasakyčiau, kad vienas treneris pergudravo kitą. Tiesiog Belgrado ekipoje šiuo metu kokybės yra daugiau.

Žinant kur ir prieš ką buvo žaidžiama, „Žalgiris“ penktadienio vakarą neatrodė blogai. Pirmoji susitikimo pusė buvo pakankamai gera, o po ilgosios pertraukos tiesiog pritrūko variantų puolime. Antroje susitikimo dalyje „Žalgiris“ iš esmės gyveno iš tolimų metimų, kuriuos pataikė trečiajame kėlinyje. Nors „Partizan“ turėjo didelės persvaros, bet rungtynes tuo metu kontroliavo.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
25 tšk. (3/7 dvit., 4/9 trit., 7/7 baud.), 3 rez. perd., 3 per. kam., 3 kld., 23 naud. bal., 32 min.

Dar vienas puikus Keenano Evanso pasirodymas. Krepšininkas eilinį kartą parodė savo meistriškumą. Tai – žaidėjas, kuris gali tempti komandą ir pataikyti sunkius metimus.

Matėme, kaip trečiajame kėlinyje susikeitus gynyboje prieš K.Evansą kentėjo Bruno Caboclo, kuris nespėdavo prasižengti ir gaudavo tritaškius į veidą.

Mačo pradžioje „Partizan“ leido Keenanui lengvai įeiti į rungtynes, kai gynyboje nuo „Žalgirio“ lyderio keistai ėjo į pagalbas ir gavo du tritaškius.

Fantastika, kaip šis žalgirietis užatakuoja varžovų susikeitimus ir kokius realizuoja tritaškius. Keenano realizacija iš toli yra puiki, nors jis labai retai atakuoja laisvas. Dažniausiai jis meta po susikeitimo, kai atakos laikrodis eina į pabaigą, o prieš K.Evansą yra varžovų gynėjas.

Nuostabus žaidėjas, kuris prie Andrea Trinchieri pradėjo dažniau komandos draugams mėtyti „alley-oop“ perdavimus.

Šiose rungtynėse K.Evansas viską gerai darė puolime, bet trūko pagalbos iš komandos draugų. Jokių priekaištų „Žalgirio“ žvaigždei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius