Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 22 /22:11

Neverkšlenantis Šarūnas Jasikevičius: „Dabar labiausiai norėčiau užsidaryti salėje“

Įsiaudrinęs Šarūnas Jasikevičius vaikščiojo po „Žalgirio“ arenos parketą taip, lyg pats dar diriguotų atakoms kaip įžaidėjas. „Treneri, grįžkite į savo vietą!“ – pribėgęs jį ramino teisėjas. Šaras pasitaisė kaklaraištį ir grįžo šalia šoninės linijos. Emocijų jam netrūko. Juk tai buvo pirmoji Š.Jasikevičiaus pergalė Eurolygoje „Žalgirio“ trenerio poste.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“ | 75:55

„Stipriausi nepasiduoda“, – su teisėjo išmestu ginčo kamuoliu „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje pakilo plakatas. Nors nesėkmingai „Top 16” etapą pradėjęs „Žalgiris“ jau buvo gavęs patrankų mėsos etiketę, Pirėjo „Olympiakos“ klubas pirmasis įsitikino, kad nuvertinti žalgiriečių nevalia.

„Tai buvo puiki pergalė. Vyrai padarė viską ir dar daugiau. Fantastinis vyrų pasirodymas – praleidome mažiau nei 60 taškų“, – savo auklėtiniais didžiavosi beveik dvi savaites „Žalgirio“ vairą laikantis specialistas.

– Ar jums ji buvo ypatinga pergalė – kaip pirmoji Eurolygoje?

– Ypatinga tuo, kad dirbi, stengiesi ir galbūt tai tau parodo, jog esi bent kažkiek teisingame kelyje. Sporte tos pergalės labai vienadienės. Laukia dvejos rungtynės sekmadienį ir pirmadienį, todėl viskas labai greitai verčiasi. Bet šiandien yra galimybė švęsti, nes vyrai atliko puikų darbą. Man tai kaip patikrinimas, kad esame teisingame kelyje.

– Kaip reagavote į žinias dėl Manto Kalniečio?

– Man tai buvo kažkiek netikėta. Bet vis dėlto su klubu taip nusprendėme, kad jei Mantas gavo tokį pasiūlymą, reikia jam leisti važiuoti. Kažkiek tuo klausimu esu nusivylęs, kad prarandu pagrindinį įžaidėją. Bet negalvoju, kad tai turėjo įtakos rungtynėms. Ruošėmės joms tris dienas.

Kol kas labai gerai treniruojamės. Vyrai rodo didžiulį norą. Stengsimės, kad toliau taip būtų. Nėra lengva, kad jis palieka „Žalgirį“. Bet yra kaip yra.

– Likusį pirmąjį ratą žaisite be pagrindinio įžaidėjo. Kas kompensuos Manto netektį?

– Reikia verstis su tuo, ką turi. Nereikia verkti. Turime dvylika žaidėjų. Kuris šiandien pasirodė aikštėje, davė teigiamą postūmį komandai. Energija buvo puiki. Iš dalies nėra svarbu, kas žaidžia. Svarbiausia – kaip. Visi mūsų žaidėjai turi talento. Stengsimės išnaudoti jų gerąsias savybes.

– Kokio įžaidėjo norėtumėte?

– Svarbiausia pasirinkti geriausią žaidėją. Po to reikia dirbti, kad tos jo savybės būtų atskleistos. Stengsimės žiūrėti kuo geriausio žaidėjo. Rinkti kuo daugiau informacijos. Visi dalykai, kurie daromi tokiose situacijose, ir žiūrėsime. Stengsimės surasti kažką, kas galėtų pakeisti Mantą.

Ko labiausiai dabar norėčiau, tai užsidaryti salėje, dirbti, keisti, daryti. Tą, ką esu suplanavęs. Bet su tokiu kalendoriumi nieko neišeina.

– Ar galima sakyti, kad visos tos permainos yra naujas startas „Žalgiriui“?

– Nežinau. Tik tiek, kad susidėjo per daug visokių dalykų. Malonu, kad komanda parodė puikų profesionalumą ir užsivedimą. Jie rodo, kas svarbiausia kasdieniniame darbe. O tai yra pagrindas. Po to jau galima kalbėti apie rezultatus. Situacija tokia, kokia yra. Nereikia verkti ar teisintis. Norime dirbti. O vyrai tą daro tikrai labai gerai.

– Žaidėjai kalbėjo, kad išlydės Mantą taip, kad sekmadienį Milane jis nepraeis medicininio patikrinimo.

– (Juokiasi.) Tikiuosi, kad žaidėjai nebus tokie audringi, nes sekmadienį ir pirmadienį laukia LKL rungtynės. Situacija nėra iš gerųjų. Ko labiausiai dabar norėčiau, tai užsidaryti salėje, dirbti, keisti, daryti. Tą, ką esu suplanavęs. Bet su tokiu kalendoriumi nieko neišeina, nes reikia koncentruotis rungtynėms. Situacija labai intensyvi. Bet kalendorius yra toks, koks yra. Nieko keisti dabar negalime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius