Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
01 03

Nuo devynetų iki pirmo sezono kuolo: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir A.Trinchieri

Prie Kauno „Žalgirio“ vairo debiutavęs Andrea Trinchieri lietuviams prisistatė pergalingai. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai šešių pralaimėjimų seriją Eurolygoje pergale 77:71 prieš Berlyno ALBA nutraukusiems „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.

Svarbiausia, kad tai buvo pergalingas Andrea Trinchieri debiutas.

Nereikėtų fantazuoti, kad treneris per vieną dieną įvedė naujas sistemas ar sukūrė kitokį krepšinį, bet matėme tikrai pasikeitusias rotacijas, pasikeitusius žaidėjų vaidmenis.

Kai kurie pasikeitimai daugiau nei akivaizdūs – žaidimas su trimis gynėjais, su trimis kūrėjais. Didesnius vaidmenis gavo Lukas Lekavičius ir Austinas Hollinsas.

Bet svarbiausia buvo pasiekti rezultatą ir „Žalgiris“ su ALBA vis dėlto nuėjo į nervingą rungtynių pabaigą ir paskutines minutes, kuriose šį kartą žalgiriečiai atrado geresnius sprendimus, o ALBA savo lemiamose atakose nelabai sugebėjo atlikti metimus.

Sunkiai išvargta pergalė, bet reikia tikėtis, kad nuo jos pavyks atsispirti ir kilti į viršų, nes ir psichologiškai nebuvo lengva, kai po šešių pralaimėjimų vėl nueini į paskutinę minutę skirtumui esant ties 1 tašku.

Gerai, kad pavyko ištraukti pergalę, atsirevanšuoti Berlyno klubui, o dabar žiūrėsime, kas bus Prancūzijoje.

Faktas, kad A.Trinchieri neturi laiko įvedinėti naujų dalykų – vienos rungtynės veja kitas, treniruočių beveik nėra. Visos jo mintys tik į artimiausias rungtynes, bet galime pasveikinti italą su geru debiutu, o „Žalgirį“ – su sėkmingai pradėtais naujais metais.

#2 Keenanas Evansas – 6

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas
13 tšk. (3/6 dvit., 1/6 trit., 4/4 baud.), 5 rez. perd., 4 per. kam., 14 naud. bal., 32 min.

K.Evansui tritaškiai vėl nekrito kaip ir prieš „Maccabi“, nors buvo ir metimų iš gerų padėčių, bet buvo ir sunkesnių, kur bandė parduoti pražangą.

Atrodė, kad prie A.Trinchieri jis matomas kaip labiau antras numeris. Jis geriausias komandos žaidėjas, lyderis, žaidė 32 minutes, bet su L.Lekavičiumi nemažai žaidė viename penkete ir dažnai buvo, kad ne jis pradeda atakas, žaidžia pirmą pikenrolą arba būna su kamuoliu. Atrodė, kad ant K.Evanso nebuvo užkrauta tiek daug paskutinių sekundžių atakų vienas prieš vieną, prie ko jau buvome įpratę.

Iš Keenano buvo labai gerų sprendimų. Pavyzdžiui, ta ataka po pertraukėlės, kai jis pritraukęs Yanni Wetzellį iškišo perdavimą K.Hayesui, kuris įkrovė iš viršaus.

5 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai – manau, kad K.Evansas sužaidė neblogą mačą.

#4 Lukas Lekavičius – 9

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
9 tšk. (3/4 dvit., 3/4 baud.), 6 atk. kam., 5 rez. perd., 16 naud. bal., 24 min.

Lukas yra didžiausias šių rungtynių džiaugsmas.

Pamatėme, kiek daug kai kuriems žaidėjams lemia treneris, pasitikėjimas. Vienas treneris jo galbūt nemato savo planuose, o kitam L.Lekavičius gali tapti žaidėju, atrakinančiu rungtynes.

A.Trinchieri pasitikėjo Luku. Jis gerai išėjo per pirmą atkarpą, buvo du geri gynybos epizodai, kelios užkurtos atakos, keli rezultatyvūs perdavimai, o tada jau atėjo metas, kai pats rinkosi taškus savo floateriais ar baudų metimais.

9, 6 ir 5 – tokia Luko statistikos eilutė tarsi užuomina į trigubą dublį.

Šaunuolis L.Lekavičius – beveik pusę sezono sėdėdamas ant suolo tu visada esi pasiruošęs, jei tavęs reikės, ir išeisi į aikštę.

Su nauju treneriu L.Lekavičiui tai greičiausiai bus tarsi naujo sezono pradžia.

Už tokį žaidimą galiu parašyti tik labai gerą pažymį. Įvertinus aplinkybes, rašau solidų devynetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius