-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24

„Olympiakos“ pribaigęs P.Jankūnas: „Nėra smagu lakstyti be metimų“

Kai atrodė, kad žaliai baltas pragaras antradienio vakarą gali virsti raudonu košmaru, reikalus tvarkė Paulius Jankūnas. Būtent „Žalgirio“ kapitono taškų lietus išprausė „Olympiakos“ gynybą, o kauniečiai šventė užtikrintą pergalę 80:60.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo 53:41, tačiau tada prieš metantį Vassilį Spanoulį prasižengė Antanas Kavaliauskas.

Aukštaūgis buvo įsitikinęs, kad blokas – švarus, tačiau teisėjui pasirodė kitaip ir jis ne tik skyrė baudų metimus, bet dar ir nubaudė A.Kavaliauską technine pražanga.

„Olympiakos“ lyderis prie trijų tikslių baudų metimų pridėjo ir dvitaškį bei nukirpo aikštės šeimininkų persvarą iki 7 taškų. Įtampa išaugo iki maksimumo.

Atrodė, kad gali įvykti lūžis, bet Paulius Jankūnas ėmė derinti aikštės šeimininkų puolimo orkestrą.

VIDEO: Nuostabios pergalės vaizdai: A.White'o dėjimas, A.Toupane'o tolimos bombos ir įspūdingi fanai

Taiklūs metimai nuo baudų metimo linijos ir trys visiems varžovams iki skausmo pažįstami metimai iš vidutinio nuotolio sugrąžino „Žalgirį“ į įprastas vėžes bei padidino persvarą iki 15 taškų.

Iš viso per tą nuostabią pustrečios minutės atkarpą kapitonas surinko 9 taškus. Kai Šarūnas Jasikevičius pasodino P.Jankūną ant suolo, šiam per tribūnas nuvilnijo plojimų banga.

Po trečiojo kėlinio P.Jankūno šou „Olympiakos“ komanda buvo galutinai sugniuždyta ir daugiau į pergalę kabintis nesugebėjo.

Per pirmas dvejas serijos rungtynes „Žalgirio“ kapitonas surinko vos 4 taškus per 55 minutes, o antrajame susitikime Pirėjuje net nemetė į krepšį.

Po mačų Graikijoje P.Jankūnas buvo vadinamas didžiausiu žaliai baltu rezervu ir dėtas viltis pateisino su kaupu.

„Manau, kad tikrai rungtynės pavyko. Buvo ir agresija, ir gynyba. Treneris ir rungtynių metu akcentavo, kad darome taktines klaidas gynyboje prieš kai kuriuos žaidėjus. Be abejonės, jie prametė ir iš po krepšio, ir tritaškių, bet smagu, kad kovėmės, kad intensyvumas išliko beveik visas rungtynes. Aišku, reikia pridėti mąstymo ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – kalbėjo 13 taškų pelnęs, nei vieno metimo iš žaidimo neprametęs ir 6 kamuolius nusiėmęs P.Jankūnas.

– Sunkiu metu buvo žaidžiami pikenpopai su tavimi, pelnei daug taškų. Ar toks buvo žaidimo planas tuo sunkiu momentu? – žurnalistai po rungtynių paklausė Pauliaus Jankūno.

– Manau, kad viskas susiklostė žaidimo eigoje. Treneriai žino mūsų stipriąsias puses ir yra pasiruošę bet kuriuo momentu, priklausant nuo situacijos ir nuo priešininko, naudoti tam tikrus žaidėjus. Turbūt atėjo mano momentas ir smagu, kad pavyko pateisinti tą pasitikėjimą.

– Pirmos dvejos rungtynės Pirėjuje pačiam nesusiklostė labai gerai, bet šiandien buvo ta puiki atkarpa. Kiek pačiam jos reikėjo?

– Žinot, niekada nesureikšminu savo pasirodymų ir statistinių grafų. Be abejonės, nėra smagu lakstyti be metimų, bet, jei to reikalauja situacija, jei kiti žaidėjai turi didesnius pranašumus, tikrai neturiu problemų. Rūpi tik pergalė, ne kažkokia statistika. Man ne 17-ka metų, kad reikėtų žiūrėti į statistiką.

– Ką varžovai šiandien darė kitaip, kad tų metimų buvo daugiau nei pirmose dvejose rungtynėse?

– Nežinau, paprasčiausiai gal ir pats agresyvesnis buvau ir pavyko sužaist tuos pikenpopus. Jie visais būdais bandė išvengti tų pikenpopų, stengėsi siųsti mažiuką į galą, kad nebūtų laisvo metimo iš kampo. Treneriai irgi akcentavo, kad galime pralaužti tą gynybą ir susikurti situacijas, kurios davė vaisių viso sezono metu.

– Iki šiol visos rungtynės buvo atkaklios, o šiandien skirtumas buvo didžiulis. Kur to priežastis?

– Nežinau, į skirtumą nekreipiam dėmesio, rytoj vėl ruošimės, žiūrėsime video.

– Tokia pergalė tikriausiai nesumažino „Olympiakos“ grėsmės ir ketvirtose rungtynėse?

– Tikrai ne. Rezultatas yra 2:1 ir tas taškų skirtumas nieko nereiškia. Kaip ir visi šneka, jie yra be galo patyrę, žino, kaip žaisti tokias rungtynes. Jie tikrai padarys išvadas, bus pasiruošę ir puls mus nuo pat pradžių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

– Ar nervingumo šiandien buvo tiek pat, kiek Pirėjuje?

– Nepasakysiu, kad daugiau jo buvo. Gal susikaupimo buvo daugiau, nes žinojom, kad žaisim namie, prie savo sirgalių. Gal turėjome daugiau agresyvumo, ko trūko antrose rungtynėse.

– Kiek žalių sirgalių armija padėjo šiose rungtynėse?

– Be galo padėjo, manau, kad jie ir davė visą tą energiją. Kiekvienas, kuris pakilo nuo suolo, atidavė 100 procentų, žaidė su ugnele ir su noru.

– Ar „Olympiakos“ vardas vis dar grėsmingai skamba?

– Žinoma, kad grėsmingai. Tai – ta pati komanda, kuri laimėjo titulus.

VIDEO: Pauliaus Jankūno mintys po įspūdingos pergalės Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius