Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 06

Pamatykite: buvusio „Žalgirio“ vedlio bandymas užimti 2019-ųjų Eurolygos sostą

Vasilije Micičius su Kauno „Žalgiriu“ pabandė užimti Eurolygos sostą 2018-aisiais. Iki to pritrūko tik dviejų pergalingų žingsnių. Po metų Eurolyga sugrąžino serbą į trofėjaus papėdę. Ir jis buvo įspūdingas, tačiau finale sutiko pernelyg rimtą priešininką. 15min ir Eurolyga krepšinio vakaro seanse kviečia prisiminti 2019-ųjų Eurolygos finalo dvikovą.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Getty Images/ Euroleague nuotr.

Stambulo „Anadolu Efes“ ir Maskvos CSKA susirėmimą 2019-ųjų Eurolygos finale kviečiame stebėti 15min feisbuko kanale arba šioje 15min naujienoje.

Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams tai buvo neįtikėtinas perversmo sezonas.

2017-2018 m. Eurolygos sezoną Turkijos klubas užbaigė kaip prasčiausia turnyro komanda su vos 7 pergalėmis ir 23 nesėkmėmis.

Jau kitą pavasarį „Anadolu Efes“ su 20 pergalių bei 10 pralaimėjimų užėmė ketvirtąją vietą reguliariajame sezone, pateko į atkrintamąsias ir gražiu stiliumi prasmuko į finalo ketvertą.

Eurolygos pusfinalyje „Anadolu Efes“ sutiko traumų nukamuotą reguliariojo sezono nugalėtoją Stambulo „Fenerbahče“, kurią dar ketvirtfinalyje kiek aplamdė Kauno „Žalgiris“.

Željko Obradovičius buvo bejėgis prieš „Anadolu Efes“ stebukladarius gynėjų linijoje.

Shane'as Larkinas sužaidė svajonių rungtynes, pelnė 30 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir su 43 naudingumo balais įsirašė į Eurolygos istoriją. Joks kitas žaidėjas nebuvo toks efektyvus Eurolygos finalo ketvertų istorijoje.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Shane'as Larkinas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Shane'as Larkinas

Tačiau šiam pergalingam paradui sumaniai vadovavo buvęs žalgirietis V.Micičius. Jis pelnė 25 taškus, surinko 27 naudingumo balus ir su Sh.Larkinu išvedė „Anadolu Efes“ į finalą.

Jame turkai sutiko ne Maskvos CSKA klubą, kuris vargais negalais nusikaponojo iki finalinių kovų. Dimitrio Itoudžio kėdė sezono metu buvo įkaitusi taip, kad daugelis jau laukė permainų vyr. trenerio poste.

Bet D.Itoudis sugebėjo mobilizuoti klubą ir, kaip paaiškėjo, vėliau išpildyti CSKA vadovui Andrejui Vatutinui duotą pažadą.

Po finalinės rungtynių sirenos abu vyrai įsikibę vienas į kitą šūkaus per džiaugsmo ašaras.

Sh.Larkinas finale sumetė net 29 taškus, bet jam trūko kito svarbaus „Anadolu Efes“ žaidimo sraigto. V.Micičius surinko 10 taškų, bet pataikė tik 4 metimus iš 13, surinko 1 naudingumo balą ir nesuvaldė komandos.

CSKA triumfavo 91:83, o finalo MVP tapo 20 taškų įmetęs ir puikų sezoną sužaidęs Willas Clyburnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius