Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 21

Parašai sudėti: „Žalgirį“ paliekantis N.Mitrou-Longas keliasi į Graikiją

Nazo Mitrou-Longo dienos Kaune suskaičiuotos. Vis daugiau įtakingų Europos krepšinio žurnalistų praneša, kad kanadietis artimiausiu metu karjerą tęs Graikijoje.
Naz Mitrou-Long
Naz Mitrou-Long / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

11 tūkstančių sekėjų X socialiniame tinkle turintis „Eurohoops“ žurnalistas iš Graikijos Mihalis Stefanou skelbia, kad „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ klubai jau pasiekė susitarimą, apie kurį bus pranešta netrukus.

15min jau anksčiau rašė, kad „Žalgiris“ rengiasi atsisveikinti su šį sezoną niekaip neįsibėgėjančiu Kanados krepšininku.

Taip sutapo, kad tuo pat metu ir Pirėjo „Olympiakos“ dairosi krepšinio rinkoje žaidėjų.

Praėjusį sezoną Eurolygos finalą pasiekęs Graikijos klubas šį sezoną nežaidžia taip gerai, Eurolygoje su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais rikiuojasi septintas.

Graikijos žiniasklaida ne pirmą savaitę rašo, kad klubas neršia rinkoje ieškodamas priekinės linijos žaidėjo ir gynėjo.

Buvęs NBA krepšininkas N.Mitrou-Longas vasarą iš Milano „Olimpia“ persikėlė į Kauno „Žalgirį“, bet kol kas nepateisina lūkesčių.

Eurolygoje per 10 mačų jis renka po 4,1 taško ir 1 rezultatyvų perdavimą. Jis pataikė 48 proc. dvitaškių ir tik 28 proc. tritaškių.

LKL varžybose 193 cm ūgio gynėjo rodikliai – 8,4 taško ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Graikijos klubų akiratyje N.Mitrou-Longas buvo ne pirmuosius metus ir dėl savo graikiškų šaknų.

Jis pats gimė ir augo Kanadoje, bet motina yra Kanados graikė.

Pastaraisiais metais aidėjo gandai, kad N.Mitrou-Longu domisi Atėnų „Panathinaikos“, o pernai krepšininkas pradėjo Graikijos pilietybės gavimo procesą.

Anot Gazzetta.gr, netrukus krepšininkas turėtų gauti graikišką pasą, o tokiu būdu jis nesiskaitys legionieriumi Graikijos čempionate.

„Olympiakos“ trūksta vietinių krepšininkų, o šiuo metu yra stygius ir gynėjų grandyje, nes traumą gydosi Nigelas Williamsas-Gossas.

Pirėjo klubas prieš porą mėnesių jau įvykdė sandorį su „Žalgiriu“, kai už 500 tūkst. eurų išpirką suderėjo dėl Igno Brazdeikio persikėlimo į Graikiją.

M.Stefanou teigimu, N.Mitrou-Longo atveju situacija yra kiek kitokia ir „Žalgiris“ išpirko veikiausiai negaus. Graikai tiesiog turėtų perimti žaidėjo kontraktą.

Pagal Eurolygos taisykles, iš vieno turnyro klubo į kitą perėjęs žaidėjas naujoje ekipoje galėtų debiutuoti tik nuo antrojo reguliariojo čempionato rato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius