-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 12

Penki įdomiausi Kauno „Žalgirio“ grupės Eurolygoje akcentai

Kauno „Žalgiris“ jau šią savaitę pradeda pasirodymą Eurolygoje. Burtai Lietuvos čempionus įmetė į C grupę ir suvedė su „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Izmiro „Karsiyaka“ ir Zelionos Guros „Stelmet“. Eurolygos interneto svetainė išskyrė penkis įdomiausius grupės aspektus.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Čempionai. C grupėje susitinka trys buvę Eurolygos čempionai. „Žalgiris“ triumfavo vienintelį kartą 1999-aisiais.

„Barcelona“ – 2003 ir 2010 m., „Panathinaikos“ – 1996, 2000, 2002, 2007, 2009 ir 2011 metais.

Dinozaurai. Šioje grupėje taip pat yra būrys veteranų. 35-erių Juanas Carlosas Navarro („Barcelona“) yra rezultatyviausias visos Eurolygos žaidėjas (3674). Atėnų „Panathinaikos“ legenda 35-erių Dimitris Diamantidis pirmasis Eurolygos metraščiuose pagal rezultatyvius perdavimus (1146), perimtus kamuolius (414) ir naudingumo balus (3538).

„Žalgirio“ priekinės linijos mūrai Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas kartu žais jau penktąjį sezoną iš eilės. Beje, P.Jankūnas yra ketvirtas Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius (1178), o jam ant kulnų penktoje vietoje mina turkų veteranas Keremas Gonlumas (1161).

Beje, K.Gonlumas yra vyriausias C grupės žaidėjas – aukštaūgiui jau 38-eri. „Barcelona” žaidimui diriguoja 36-erių Carlosas Arroyo.​

„Žalgirio“ Eurolygos rungtynės spalį
Varžovas Data Laikas Vieta
Zelionos Guros „Stelmet“ 10.16 20:00 Zeliona Gura
Krasnodaro „Lokomotiv“ 10.23 19:30 Kaunas
Izmiro „Karsiyaka“ 10.29 19:45 Izmiras

Reaktyvinis lėktuvas. Namų sienos šioje grupėje turės ypatingą reikšmę. Pavyzdžiui, Izmiro arenoje buvo pasiektas pasaulio uždarų patalpų sukelto triukšmo rekordas – 126,5 decibelo. Garsas pradeda kelti skausmą maždaug nuo 125 decibelų. 

Panašų garsą kelia nuo pakilimo tako kylantis reaktyvinis lėktuvas. Taigi tokio triukšmo gali tikėtis į „Karsiyaka“ namus atvykstantys klubai.

Izmiro arenoje buvo pasiektas pasaulio uždarų patalpų sukelto triukšmo rekordas – 126,5 decibelo. Panašų garsą kelia nuo pakilimo tako kylantis reaktyvinis lėktuvas.

„Žalgirio“ taip pat jau nuo seno garsėja kaip komanda, turinti vienus geriausių sirgalių Europoje. Aistruoliai „Žalgirio“ arenoje tampa šeštuoju žaidėju. „Panathinaikos“ ekipą O.A.K.A. arenoje palaiko beribė žalia sirgalių jūra.

„Barcelona“, „Lokomotiv“ ir „Stelmet“ neturi tokių gerbėjų pajėgų, tačiau garsūs naujokai ir sugrįžimas į Eurolygą turėtų pritraukti į arenas nemažai žmonių.

Pirkiniai.  C grupės ekipose netrūko permainų. Į Barseloną vasarą atvyko septyni nauji žaidėjai. Taip „Barcelona“ vadovai bandys nutraukti jau trejus metus trunkantį didesnių titulų badą.

Priekinę liniją papildė Samardo Samuelsas ir Shane'as Lawalis, prisijungė snaiperis Saša Vezenkovas, „Barca“ įgijo patirties su Carlosu Arroyo, Stratos Perperoglou ir Pau Ribu.

Prie „Panathinaikos“ vairo stojo naujas treneris – Aleksandras Džordževičius. Atėnuose žais du nauji „centrai“ – Miroslavas Raduljica bei Ognjenas Kuzmičius, susigrąžintas įžaidėjas Nickas Calathesas.

„Karsiyaka“ sukirto rankomis su pora atletiškų gynėjų – Joe Raglandu bei Justinu Carteriu. Patirties įneš turkų veteranas Keremas Gonlumas.

Zelionos Guros komandoje netrūko permainų, o labiausiai Lenkijos ekipą sustiprino Dee Bostas, Mateuszas Ponitka, Szymonas Szewczykas bei Vladas Moldoveanu.

„Žalgiris“ susigrąžino Mantą Kalnietį bei Martyną Pocių, atvyko Renaldas Seibutis bei Ianas Vougioukas. Visi jie yra universalūs žaidėjai ir žino, ko reikia norint kovoti aukščiausiame lygyje. „Žalgirio“ aprangą taip pat užsivilko Europos krepšinio naujokai Brockas Motumas bei Olivier Hanlanas.

VIDEO: Įspūdingas Eurolygos vaizdo klipas su Pauliumi Jankūnu

Kūrėjai. C grupėje netrūks įdomios taktinės trenerių kovos. Du C grupės treneriai yra Eurolygos čempionai (Xavi Pascualis, Giorgos Bartzokas), du laimėjo Eurolygą kaip žaidėjai (Saša Džordževičius ir Ufukas Sarica), du ilgai žaidė aukštame lygyje (Gintaras Krapikas ir Sašo Filipovskis).

Grupėje taip pat gausu puikių įžaidėjų. „Žalgirio“ žaidimui diriguoja Mantas Kalnietis ir Lukas Lekvičius. Jiems padeda „Žalgirio“ trenerių štabe dirbantis legendinis įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

Daug spalvų „Barcelona“ žaidimui suteiks puertorikietis Carlosas Arroyo bei čekas Tomašas Satoranskis. „Panathinaikos“ žaidimas laikysis ant Nicko Calatheso ir Dimitrio Diamantidžio pečių, kurie kartu laimėjo Eurolygą 2011-aisiais.

Įdomų įžaidėjų duetą subūrė ir „Stelmet“ (Lukaszas Koszarekas ir Dee Bostas). Patirties ir taškų „Lokomotiv“ komanda įneš Malcolmas Delaney ir Dontaye Draperis. „Karsiyaka“ įžaidėjų pareigas tvirtai turėtų atlikti ir Kenanas Sipahi bei Joe Raglandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius