-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 06

Pergalingo „Žalgirio“ metimo Pirėjuje autorius: „Pradėjome tai baisiai“

Štai ir pamatėme, kokia yra vienos užtvaros vertė. Kauno „Žalgiris“ vos nepralaimėjo paskutinių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių, kai neišgirdo Šarūno Jasikevičiaus „box out!“. Nikola Milutinovas sugriebė kamuolį po žalgiriečių krepšiu ir persvėrė rezultatą 85:84. Bet kitoje aikštės pusėje tas pats nepavykęs žaidimo elementas atnešė „Žalgiriui“ pergalę. Paulius Jankūnas sugriebė kamuolį puolime ir įrideno pergalingą dvitaškį 86:85.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žinojau, kad Ulanovas veršis ant kairės rankos ir stengsis užbaigti metimą. Mano gynėjas nuėjo jo stoguoti, atsirado tarpas, kuriuo pavyko pasinaudoti.

Tokiais lemiamais momentais atkovoti kamuoliai yra aukso vertės. Džiugu, kad pavyko atkovoti tą paskutinį“, – šyptelėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Tai buvo tik antras jo tą vakarą atkovotas kamuolys puolime. Bet lemiamu metu P.Jankūnas visada žinojo, kaip elgtis tiek su kamuoliu, tiek be jo.

Ypač taikliais atakavęs žalgirietis (7/8 dvit., 15 tšk.) vėl buvo kertinė „Žalgirio“ figūra lemiamomis minutėmis.

„Pradėjome baisiai. Nei gynyba, nei puolimas... Dar puolimas gal dar dar, bet gynyba buvo labai bloga. Jie darė, ką norėjo: veržėsi, metė, bėgo į greitą puolimą, buvo agresyvesni.

Bet po pertraukos gavome nuo trenerio pylos, pradėjome agresyviau gintis, atsirado daugiau progų. Pavyko išlyginti žaidimą ir laimėti“.

Jo teigimu, lūžį lėmė atsiradusi energija.

„Manau, kad bendrai atsirado agresija. Pradėjome žaisti kontaktinį krepšinį. Neleidome jiems lengvai judėti aikštėje ir tai leido apsiginti, išmušti iš vėžių.“

Niekas geriau neišmušė iš vėžių konkurentų kaip „Žalgirio“ rezultatas – šeštoji vieta Eurolygos turnyro lentelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius