-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 29

Pipirų savo komandai negailėjęs „Monaco“ treneris palinkėjo „Žalgiriui“ atkrintamųjų

Su penkių iš eilės pergalių kuprine ir atkrintamųjų bilietu kišenėje į Kauną atvykęs „Monaco“ klubas Nemuno salos arenoje gavo „Žalgirio“ pamoką, o kunigaikštystės komandos strategas po mačo linkėjo sėkmės Kauno klubui bei nagrinėjo Mike'o Jameso slogaus pasirodymo priežastis.

Monakiečių strategą Sašą Obradovičių varė iš proto „Žalgirio“ taiklūs metimai rungtynių pradžioje.

Savo puolimo variklių Isaiah Tayloro ir Igno Brazdeikio užkurti šeimininkai pataikė pirmuosius septynis metimus rungtynėse, iš viso per pirmą ketvirtį prametė tik tris metimus ir solidžiai pirmavo 28:19.

„Monaco“ daugiausiai atkovotų kamuolių, kurių grafoje vienu metu pirmavo net trigubai, dėka ėmė lipti kauniečiams ant kulnų antrame ketvirtyje, o S.Obradovičius sumaniai savo auklėtiniams liepė išnaudoti „Žalgirio“ gynybos spragas, pirmiausia – Achille Polonaros stačias kojas savoje aikštės pusėje, kuriomis mėgavosi E.Okobo ir kiti „Monaco“ gynėjai.

Puolime „Monaco“ į priekį tempė vos per penkias minutes 10 taškų pelnęs Donatas Motiejūnas, tačiau svečiams ypatingai trūko apatiškai atrodžiusio Mike'o Jameso, kuris per du kėlinius sukrapštė vos 4 taškus.

Per pirmuosius du kėlinius 65 proc. taiklumu atakavusio „Žalgirio“ taikiklis kiek nusimušė po ilgosios pertraukos, kai rungtynės ėmė panašėti į tas, kokias dažniausiai šį sezoną matome žaidžiant Kauno komandai – klampias ir nerezultatyvias.

Lauryno Biručio epizodų tempiamas „Žalgiris“ negrabiai, bet rinko taškus, o „Monaco“ puolime duso nepaisant elitinės – turbūt vienos geriausių Europoje – gynėjų grandies su M.Jamesu, E.Okobo ir Jordanu Loydu.

Kauniečiai atidavė komandos lyderio lazdelę I.Brazdeikiui bei labai protingai naudojosi Lauryno Biručio pranašumais baudos aikštelėje, o pranašumas po trijų ketvirčių užaugo iki 12 taškų – 65:53.

S.Obradovičius susiėmė už galvos ir išsirietė kiek tik galėjo, negalėdamas patikėti I.Brazdeikio taškais ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai atrodė, kad „Monaco“ jau kimba „Žalgiriui“ į atlapus.

Šešiais taškais ir geležine gynyba lemiamą ketvirtį pradėję svečiai bandė kopti iš deficito „Žalgirio“ arenoje, bet iš pradžių Iggy, o vėliau ir L.Biručio sėkmingi epizodai padėjo kauniečiams vėl susigrąžinti dviženklį pranašumą ir iškovoti kaip oras reikalingą pergalę kovojant dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

„Žalgiris“ triumfavo 79:70, laimėdamas 16-ą kartą Eurolygoje šiame sezone ir išsilaikydamas kovoje dėl aštuoneto, o S.Obradovičius po rungtynių iš karto atidavė duoklę jį nugalėjusiam varžovui.

„Pirmiausia, sveikinimai „Žalgiriui“. Linkiu šiai komandai patekti į atkrintamąsias. Su tokia komandine dvasia ir kova, tokiais sirgaliais ir istorija jie visada nusipelno ten patekti“, – teigė serbas.

Tačiau pradėjęs kalbą apie savo komandą, specialistas jau nebuvo toks pozityvus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saša Obradovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saša Obradovičius

Pastarąjį pralaimėjimą prieš beveik mėnesį patyręs „Monaco“ klydo 13 kartų ir pataikė vos 3 tritaškius iš 13, sužaisdamas vieną nerezultatyviausių mačų šiame sezone – mažiau taškų monakiečiai įmetė tik į „Barcelona“ (63), Pirėjo „Olympiakos“ (64) ir Belgrado „Crvena zvezda“ (68) krepšį.

„Jei nori žaisti atkrintamųjų režimu, o šios rungtynės mums buvo tarsi atkrintamosios, nes kovojame dėl namų aikštės pranašumo, negali rungtyniauti šitaip, – pabrėžė strategas, kurio komanda po pralaimėjimo yra ketvirtoje vietoje su 20 pergalių ir 11 pralaimėjimų. – Praradome savo agresyvumą, nebuvome aštrūs jokioje situacijoje, visi kamuoliai priklausė „Žalgiriui“. Prametėme per daug metimų iš po krepšio. Visa tai lemia psichologinis pasiruošimas, o mes nebuvome pasiruošę žaisti.

Žinoma, analizuosime šias rungtynes, priežastis, kodėl taip įvyko, bet bandysime tai pamiršti, nes jau po dviejų dienų turėsime dar vieną šansą laimėti. Turime toliau galvoti apie tai, kaip išsaugoti vietą, galinčią mums suteikti namų aikštės pranašumą atkrintamosiose. Atsakas turi būti greitas ir stiprus – žymiai stipresnis nei šiandien.“

Atsakas turi būti greitas ir stiprus.

Kovoje prieš „Žalgirį“ svečių komandai neypatingai padėjo ir M.Jamesas.

Po vakarėlio su Atėnų „Panathinaikos“ puolėju Dwayne'u Baconu trejas rungtynes dėl suspendavimo praleidęs amerikietis blykstelėjo keliuose epizoduose, bet dažniau pasižymėjo skeryčiojimais po arbitrų nesušvilptų pražangų bei nepaslankumu gynyboje.

S.Obradovičius spaudos konferencijoje buvo paprašytas įvertinti M.Jameso koncentracijos lygį.

„Nemanau, kad jis žaidė prastai. Žinoma, situacija pasikeitė ir jis turi prie jos prisitaikyti, – apie po pauzės prie komandos prisijungusį lyderį, kuris pelnė tik 6 taškus, sakė „Monaco“ treneris. – Pirmiausia, jis labai pozityvus rūbinėje ir bando padėti komandai. Žinoma, susižaidimas pasikeitė per laiką, kai jis nežaidė. Dabar turime surasti tinkamus penketus, tinkamą atmosferą. Bet šiuo metu neturime laiko. Gynyboje jis tikrai stengėsi, o puolime jis tiesiog turi sugrįžti į geriausią savo formą. Manau, kad viskas su laiku susitvarkys.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgiris“ pamatus link pergalės pasiklojo pelnydamas net 17 taškų greitose atakose, didžiąją dalį – pirmoje rungtynių pusėje.

S.Obradovičiaus teigimu, tai lėmė „Monaco“ klaidos ir net 12 žalgiriečių perimtų kamuolių.

„Tai dėl mūsų blogo puolimo, – sakė S.Obradovičius. – Jei žaidi neatsakingai, nesi susikoncentravęs, nesi aštrus, žaidi lėtai, tuomet lengvai prarandi kamuolius. Iš klaidų jie pelnė gal 10 taškų, kas Eurolygoje yra didelis skaičius. Šiame aspekte visą sezoną buvome geri, bet šiandien greitose atakose davėme jiems lengvų taškų, o tai suteikė jiems pasitikėjimo.“

„Monaco“ penktadienį dvigubą Eurolygos savaitę užbaigs maču Miunchene prieš „Bayern“, o „Žalgiris“ namuose priims „Valencia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius