Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 16

Pirėjuje – fantastiškas pergalę išplėšęs tritaškis

Pirėjo „Olympiakos“ (3-1) patyrė nesėkmę prieš Kauno „Žalgirį“ pirmajame Eurolygos ture, bet po to nepralaimi. Giorgio Bartzoko auklėtiniai namuose po dramatiškos rungtynių pabaigos ir pergalingo Aarono Harrisono tritaškio palaužė Tel Avivo „Maccabi“ (1-3) – 85:82 (15:22, 29:18, 25:26, 16:16).
Aaronas Harrisonas
Aaronas Harrisonas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Maccabi“ sėkmingiau pradėjo rungtynes, kai po spurto 10:0 atitrūko 7 taškų skirtumu, bet antrajame kėlinyje situacija apsivertė 180 laipsnių – jame jau „Olympiakos“ dominavo ir po dviejų kėlinių turėjo 4 taškų persvarą (44:40).

Graikai po ilgosios pertraukos buvo pabėgę ir 9 taškais (49:40), bet „Maccabi“ varžovams greitai apkarpė sparnus ir įvėlė juos į dramatišką rungtynių pabaigą.

Svečiai iš Izraelio lemiamame kėlinyje net buvo išsiveržę į priekį (77:75), bet paskutinėmis sekundėmis auksinį šansą turėjo jau „Olympiakos“. Graikai pirmavo 82:79, o „Maccabi“ gynėjas Chrisas Jonesas prametė baudas, bet „geltonieji“ atsikovojo kamuolį ir Scottie Wilbekinas po kelių akimirkų šveitė iš toli išlygindamas rezultatą – 82:82.

Visgi lemiamą žodį tarė „Olympiakos“ atstovas A.Harrisonas. Kiek padrikoje paskutinėje atakoje, kuriai Pirėjo klubas turėjo tik 4 sek., amerikietis švystelėjo kamuolį iš maždaug aštuonių metrų per aukštai iškeltas varžovo rankas, o šis įkrito į krepšį – „Olympiakos“ iškovojo įspūdingą trečiąją pergalę iš eilės.

„Olympiakos“ naujokas iki šio taiklaus tolimo metimo šį sezoną buvo pataikęs tik 7 tritaškius iš 22.

Pirėjo klubas dabar yra vienas iš artimiausių vienvaldžio Eurolygos lyderio „Žalgirio“ persekiotojų – be graikų klubo, tris kartus kol kas laimėjo tik „Valencia“, „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“.

„Maccabi“ tai buvo trečias pralaimėjimas iš eilės.

„Olympiakos“: Hassanas Martinas 18 (8/9 dvit., 8 atk. kam.), Sasha Vezenkovas 14 (4/5 trit.), Aaronas Harrisonas 12, Vassilis Spanoulis 11.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 18 (3/6 trit.), Othelo Hunteris 15 (7/8 dvit.), Elijah Bryantas ir Chrisas Jonesas (6 rez. perd.) po 12, Ozas Blayzeris 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius