Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 01 /23:35

Po debiutinės pergalės Eurolygoje – Martino Schillerio liaupsės Rokui Jokubaičiui

Martinas Schilleris švenčia. Pirmąją pergalę ir paneigtas prognozes prieš „Žalgirio“ sezono Eurolygoje atidarymo rungtynes. Po fantastiškos pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ 38-erių strategas dalijosi pergalės džiaugsmu su vakaro herojumi tapusiu 19-mečiu Roku Jokubaičiu, įridenusiu pergalingus baudų metimus.

Martinas Schilleris prasisegęs marškinėlius patogiai įsitaisė kėdėje „Olympiakos“ spaudos konferencijos salėje.

Jis galėjo atsipūsti po karšto debiuto, kurio metu vis braukė nuo kaktos prakaitą, tai tūpčiodamas, tai emocingai skatindamas komandą.

M.Schilleris ir „Žalgiris“ išprakaitavo pergalę Pirėjuje. Ilgai vaikęs „Olympiakos“, Lietuvos čempionų klubas paskutinėmis sekundėmis ištrūko į priekį su pergale 68:67.

Į ją pastūmėjo du pergalingi R.Jokubaičio baudų metimai, iki susitikimo pabaigos likus žaisti 3,5 sek.

VIDEO: Roko Jokubaičio žvaigždės valanda: lemiami 19-mečio metimai, atnešę „Žalgirio“ pergalę

„Mes labai laimingi dėl pergalės. Labiausiai dėl dviejų dalykų: kad pagerinome gynybą du prieš du ir tuo, kaip atsilikdami 11 taškų, išlaikėme charakterį ir nenustojome kautis.

Manau, kad svarbiausia, jog ketvirtajame kėlinyje sugebėjo sustabdyti varžovus. Tą padarėme per kovingumą ir sunkų darbą. Turiu išskirti Roką Jokubaitį. Manau, jis savo žaidimu darė skirtumą. Taip pat galvoju, jog tai, kad anksti metėme jį į aikštę, padėjo jam mačo eigoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Schilleris.

Strategas žavėjosi R.Jokubaičio nervais, tačiau įžaidėjo efektyvumas jo nenustebino. „Visi žinome, kad jis talentingas vaikas. Banguojantis žaidimas yra tokio jauno žaidėjo kelionės dalis. Pavyzdžiui, jis labai gerai žaidė su PAO, o po to vėl kiek strigo. Bet mūsų trenerių tikslas palaikyti gerą žaidimo ritmą, tačiau tai natūrali jauno krepšininko augimo dalis“, – „Žalgiris TV“ sakė M.Schilleris.

VIDEO: Coach Schiller speaks about debut EuroLeague victory

M.Schilleris šyptelėjo, kad po debiutinės pergalės Eurolygoje būtų smagu gauti rungtynių kamuolį.

R.Jokubaitis per 16 minučių pelnė 12 taškų – 5 lemiame mačo ketvirtyje. Tai buvo rezultatyviausias 19-mečio karjeros mačas Eurolygoje.

VIDEO: „Žalgirio“ grožybės: skrydžiai, blokai ir drąsūs R.Jokubaičio yriai pergalės link

Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas sutrikęs išskyrė klaikius jo komandos skaičius ketvirtajame kėlinyje.

„Tai skausmingas pralaimėjimas sezono atidaryme. Ypač blogai atrodėme ketvirtajame kėlinyje, kur pataikėme tik 3 metimus iš 18 ir prametėme visus 8 tritaškius. Tuo pačiu suteikėme jiems antruosius šansus, kurie jiems pridėjo pasitikėjimo, – akcentavo graikas. – Mūsų lygyje pirmaudami tokiu skirtumu turime pribaigti varžovus žaisdami protingą krepšinį. Bet šiandien mes nežaidėme protingai. Tai tik sezono pradžia ir turime pasimokyti iš šio vakaro.“

VIDEO: Martinas Schilleris – apie beprasmį jo lyginimą su Šaru ir pokyčius „Žalgiryje“
VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius