Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 03

Po dvigubos pergalės Šaras nusilenkė ir sirgaliams, ir žaidėjams

Kai Zachas LeDay triumfuodamas laužė „Chimki“ lanką, Šarūnas Jasikevičius patenkintas čiupo Darių Maskoliūną ir jį apsikabino. Tai buvo dvigubos pergalės džiaugsmas. Kauno „Žalgiris“ ne tik nukovė Maskvos srities „Chimki“ 96:85, bet ir laimėjo didesniu skirtumu, nei pralaimėjo Rusijoje, kuris gali suteikti pranašumą lenktynėse dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Rimas Kurtinaitis daužė per derinių lentą bandydamas išaiškinti žaidėjams, kaip reikia stabdyti tribūnas įsiūbavusius žalgiriečius. Tačiau treneris buvo bejėgis, projektuodamas rusiškas gynybines užtvaras.

„Žalgiris“ pataikė 14 tolimų metimų ir šeštą kartą per aštuonerias pastarąsias Eurolygos rungtynes peržengė 90 pelnytų taškų ribą.

Net Gitanas Nausėda atsistojęs kartu su 13,5 tūkst. žiūrovų minia plojo pagal vikingų skanduotės ritmą, tarsi skelbusią „Žalgirio“ dominavimą šioje Nemuno salos tvirtovėje.

Prezidentui net įkaito žandai, nuo „Žalgirio“ arenoje įsismarkavusio vakarėlio, kurį surengė žaliai baltų krepšininkai.

„Žalgiris“ iš pradžių užkūrė minią anksti susikurdamas 20 taškų persvarą, o po to efektingai apgynė savo žemes, kai priešas jau grasino jas užimti.

Iš pradžių dėl įsiliepsnojusio KC Riverso ir keturių jo tritaškių kauniečiai jau kvietė į areną ugniagesių pajėgas. O netrukus Edgaras Ulanovas ir Zachas LeDay ant „Žalgirio“ arenos parketo įregistravo naują avialinijų kompaniją, lyg oro akrobatai skraidydami virš „Chimki“ lanko.

Aleksejus Švedas su kapela rodė klasę, bet toks „Žalgiris“ nesugaudomas net ir elitinei puolimo mašinai.

„Norėtųsi padėkoti sirgaliams. Atmosfera buvo fantastinė. Manau, kad žmonės aprimsta su tomis visomis problemomis, kurios čia taip eskaluojamos mūsų Lietuvėlėj.

Pergalė, aišku, superinė. Kažkiek norėjosi ją pasiekti daugiau iš gynybos pusės, bet svarbu, kad ji yra. Užtenka net su kaupu.

Šiandien žaidėjus sunku dar kažko išmokyti, įdiegti, svarbu nekartoti tų pačių klaidų. Nes kai klystame, tokios komandos kaip „Chimki“ mus baudžia. Jie mus baudė kaskart, kai nebuvo vykdomi susitarimai. Bet reikia nulenkti galvą prieš žaidėjus, nes kova buvo didžiulė. Jie stengiasi, kabinasi į situaciją.

Krepšinis visai kitoks, kai mes pataikome. Sunku mums buvo juos sustabdyti, bet kaip pamatėme pagal rezultatą, ir jiems buvo sunku mus sustabdyti“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje „lenkėsi“ žaidėjams

– Gana anksti iš žaidimo išėmėte LeDay ir turėjote jam pastabų. Kokios tai buvo pastabos?

– Taip, bet nemanau, kad čia turėtų būti toks pirmas klausimas po tokių gerų rungtynių. Nežinau... Nepadarė 2-3 dalykų, teko išimti, paaiškinti situaciją ir įleisti jį vėl į aikštę. Paskui iš karto jis padarė 10 taškų ir sužaidė brandų krepšinį. Taip ir stengiamės dirbti su jaunais žaidėjais. Jie nėra keičiami už vieną klaidą, bet jei yra 2-4 klaidos, aš daugiau nelauksiu 4 ir 5.

VIDEO: Zachas LeDay po pergalingo susitikimo su „Chimki“

– Pakartojote rezultatyvių perdavimų rekordą (29). Ar tai kalba apie puikų žaidimo organizavimą?

– Visada stengiamės gerbti varžovą, bet jūs rašote tą patį, ką sako Rimas – su gynyba jie daug nelaimės. Mes žinojome, kad prieš juos susikursim, tik buvo klausimas, ar daug pataikysime. Aišku, jie ginasi, stengiasi, bet daugiausiai jie varžovus apžaidžia puolimu.

Susikūrėme Mytiščiuose, susikūrėme čia. Čia pataikėme, čia ir tas pataikymas buvo geresnis. Aišku, ir perdavimai priklauso nuo metimų. Bet organizacija buvo tikrai nebloga. Buvo išaiškinta žaidėjams, kur.

Kažkiek gynyboje nepadarėme, kaskart buvome nubausti, bet pasikartosiu – momentais atrodo net nesuprantama, kaip prieš juos gintis. Net iš trenerio pusės, prieš šį mačą buvo daugiausiai diskutuojama, su kokia gynyba mes gauname mažiau rizikos ir su kokia gynyba mes mažiau galime degti. Tai jų puolimo talentas toks geras...

VIDEO: Edgaras Ulanovas po rungtynių su „Chimki“
{reladarticles|Taip pat skaitykite:|right}

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius