Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Po galingos pergalės – pokštai apie prancūzo rekordą ir žvilgsnis į R.Kurtinaičio vargus

Kauno „Žalgiris“ lekia į rekordinę pergalių seriją. Žalgiriečiai 102:75 nubloškė Maskvos srities „Chimki“ ekipą ir pasiekė jau šeštą pergalę paeiliui. Po mačo žalgiriečiai akcentavo stebuklingą trečiąjį kėlinį, prancūzo rekordą ir varganą vaizdą Rimo Kurtinaičio stovykloje.

Martinas Schilleris per pertrauką sukritikavo Joffrey Lauvergne'ą už prastą gynybos situaciją. Bet tik po to pastebėjo, kad prancūzas žaidžia fantastišką mačą.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas per 23 minutes pelnė 29 taškus (13/14 dvit.), atkovojo 9 kamuolius, surinko 38 naudingumo balus ir fantastišku pasirodymu prisidėjo prie puikios pergalės.

„Nemačiau statistikos, bet turbūt tai geriausias mačas“, – šypsojosi prancūzas, dėkojęs komandos draugams už perdavimus ir pergalę.

„Nežinojau apie jo rekordą. Per pertrauką aš pakritikavau jį už tai, kad nepasipriešino metimui, bet tik po to pastebėjau, kad jis turėjo nerealų taškų skaičių, – šypsojosi M.Schilleris. – Tačiau manau, kad tai buvo jo puikus mačas. O svarbiausia, kad kaip ir visi kiti, jis smarkiai patobulino gynybą antroje susitikimo dalyje. Labai dėl jo džiaugiuosi.“

„Žalgiris“ iki pertraukos nusileido 39:48, bet trečiąjį kėlinį laimėjo net 39:13. Pritrūko tik dviejų taškelių, kad būtų pasiektas visų laikų didžiausia persvara laimėtas kėlinys Eurolygoje.

VIDEO: Stebuklingas trečiasis kėlinys ir monstriška „Žalgirio“ pergalė

„Nežinau, kas nutiko, bet panašu, kad geriau gynėmės“, – juokėsi J.Lauvergne'as.

„Aš labai laimingas dėl gynybos. Žaidėjai išėjo labai susitelkę, pasiruošę. Kai galėjome juos sustabdyti, lengviau klostėsi ir puolimas. Bet po pertraukos labiausiai džiugino gynyba, – pasakojo M.Schilleris. – Kalbant apie šį mačą, nebuvo jokios paslapties. Vyrukai buvo nusivylę dėl prastos gynybos. Jie žinojo, kad gali gintis geriau. Jie grįžo į aikštę su didele ugnimi ir noru parodyti, kad gali gintis geriau. Manau, tai buvo garbės reikalas ir aš didžiuojuosi vyrukais.“

VIDEO: Marius Grigonis: geriausias atakuojantis gynėjas Eurolygoje?

18 taškų pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Marius Grigonis kalbėjo ne tik apie pasikeitimą „Žalgirio“ stovykloje, bet ir nuleistas rankas Chimkų komandoje.

Antrąją mačo dalį žalgiriečiai laimėjo net 63:27.

„Kalbėjome, kad negalime žaisti taip, kaip žaidėme pirmoje pusėje, – akcentavo Marius Grigonis, pelnęs 18 taškų ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus. – Kai tik išėjome agresyvesni, buvo žymiai lengviau. O puolime... Nenoriu nieko sakyti, bet visai nebuvo jokių jų pagalbų gynyboje. Nepasakyčiau, kad buvo lengva žaisti, bet lengviau nei anksčiau.“

VIDEO: M.Schilleris – apie skambutį Šarui, aštrų M.Grigonį ir nuobodžią sėkmės istoriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius