-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 02

Po nesėkmės K.Maksvytis prabilo apie pokalbius su I.Brazdeikiu: „Jis turi suprasti“

Kaziui Maksvyčiui nepavyko įstoti į elitinį Eurolygos trenerių klubą, kurie per pirmąsias 10 karjeroje treniruotų namų rungtynių laimėjo bent devynerias. Pirmą niuksą savų sirgalių akivaizdoje sugėręs specialistas po pralaimėjimo liko sumišęs. „Pats iki galo nesuprantu, kodėl šiandien taip prastai gynėmės“, – pripažino K.Maksvytis po skaudžios nesėkmės 67:81.

Akims rungtynių pradžioje teko priprasti, jog ant „Žalgirio“ arenos parketo šį vakarą nėra žalia apranga vilkinčių vyrukų – aikštės šeimininkai žaidė proginėmis, juodomis, aprangomis.

Bet Kazio Maksvyčio veidas greitai įgavo kitą – raudonio – spalvą.

„Žalgirio“ treneriui teliko skėsčioti rankomis arba susikišus rankas į kišenes kraipyti galvą, kai jo auklėtiniai darė grubias klaidas individualioje gynyboje ir leido svečiams iš Atėnų dar pirmajame kėlinyje spurtuoti 16:2 ir pabėgti į priekį net 27:11.

Gynyba apsitvarkė, o ir PAO žaidėjai ėmė nebepataikyti metimų žaisdami vienas prieš vieną antrame ketvirtyje, bet sausakimšai „Žalgirio“ arenai teko griebtis už galvų kone kiekvienoje kauniečių atakoje, dažniausiai pasibaigdavusioje taip pat – netaikliais metimais.

Per pirmą mačo pusę „Žalgiris“ penktos blogiausios Eurolygos gynybos krepšį atakavo varganu 27 proc. tikslumu, o vien Ignas Brazdeikis prametė net septynis metimus (iš 9).

„Beveik viskas buvo blogai“, – per ilgąją pertrauką rėžė K.Maksvytis, kai švieslentė rodė „Panathinaikos“ dominavimą 44:28.

Bandė strategas taisyti padėtį trečiajame kėlinyje išleisdamas mažesnį penketą, kuriame vietoje Rolando Šmito į kovą kilo Arnas Butkevičius, bet ne lietuvis, o šio sezono „Žalgirio“ tradicinis gelbėtojas Keenanas Evansas ėmė versti rungtynes aukštyn.

Kol komandos draugai šaudė tritaškius pro šalį, amerikietis per trečią kėlinį rinko 11 taškų, įmesdamas ir tris tritaškius, o „Žalgiris“ vienu metu spurtavo 12:0 ir išspaudė kuklius plojimus iš K.Maksvyčio.

„Žalgirio“ lyderio metimai užkūrė ir kitus žalgiriečius. Labai retą metimą iš vidutinio nuotolio pataikė Kevarriusas Hayesas, tritaškį nuo Eurolygos logotipo aidint kėlinio sirenai įmetė Tomas Dimša, o tolimą metimą įsūdžius dar ir solidžiai savo minutes sužaidusiam Karoliui Lukošiūnui, PAO skirtumas ištirpo iki viso labo 4 taškų (56:60).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto užbaigti dar vieno pasakiško sugrįžimo, kaip nutiko per rungtynes su Berlyno ALBA, žalgiriečiams nepavyko.

Vienas prieš vieną sau lygių neradę „Panathinaikos“ amerikiečiai Derrickas Williamsas ir Dwayne'as Baconas tildė „Žalgirio“ sirgalius taikliais metimais, o Graikijos klubas paskutinėmis minutėmis susigrąžino dviženklę persvarą ir iškovojo jau trečią pergalę iš eilės.

Tai neleido K.Maksvyčiui įstoti į elitinių Eurolygos trenerių klubą, kurie savo karjerų pradžiose iš 10 namų rungtynių laimėjo devynerias. Tokių trenerių, Dariaus Garuolio duomenimis, Eurolygoje yra buvę tik keturiolika.

Keturis kartus iš penkių su Klaipėdos „Neptūnu“ prieš aštuonerius metus triumfavęs darbėniškis šį sezoną su „Žalgiriu“ buvo pradėjęs keturiais laimėjimais paeiliui, bet penktas kartas pamelavo.

„Sveikinimai „Panathinaikos“, jie nusipelnė pergalės šiandien, – pripažino K.Maksvytis po pirmo pralaimėjimo namuose šį sezoną. – Rungtynes pradėjome labai blogai. Turėjome keletą gerų momentų, keletą gerų minučių rungtynių eigoje, bet neužtenka vieno gero kėlinio, kad laimėtume Eurolygoje. „Panathinaikos“ nusipelnė pergalės šiandien.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Koks buvo planas atakuojant varžovų aukštaūgius?

– Kaip ir spėjome, varžovų aukštaūgiai pasitiko mūsų mažiukus aukštai. Šįkart mūsų puolimas veikė prastai, kartais tai lėmė ir mūsų gynyba. Puolimas veikė prastai, ypatingai prastai veikė, kai žaidėme pikenrolo situacijas. Nejudinome kamuolio, dideli blogai leidosi link krepšio. Žaidėme gana statiškai.

– Ar rungtynių pabaigoje netrūko tokių gynybą draskančių žaidėjų kaip Ignas Brazdeikis?

– Diskutavome karštai su treneriais apie tai. Nebloga atkarpa buvo su Dimša ir Lukošiūnu, tai gal reikėjo labiau jais pasikliauti, su jais ėjome į pliusą. O Iggy galbūt įleidome pabaigoje šiek tiek per vėlai.

– Kas lemia jau ne pirmą tokią prastą rungtynių pradžią Eurolygoje?

– Aiškinamės – blogi žaidėjai, blogas nusiteikimas ar blogas apšilimas. Kaip ir šiandien rungtynėse, jos taip ir baigėsi – 14 taškų skirtumu. Ta bloga pradžia davė blogą toną visoms rungtynėms.

– Visų rungtynių metu trūko gero pataikymo iš toli – Šmitas 0 iš 4, Cavanaugh 1 iš 5, Brazdeikis 1 iš 4 kalbant apie tritaškius. Ar esate patenkintas metimų selekcija?

– Nesu patenkintas balansu, kurį turime. Mes kartais užmirštame, kurie žaidėjai turi labiau agresyviai veržtis. Varžovai kažkiek atidavė mums tuos tolimus metimus ir mes, ypatingai pirmoje pusėje, bandėme eiti pigesniu keliu. Neįžaidėme kamuoliu, nevarginome jų ir pasirinkome tolimus metimus. Jei konkrečiai apie metimų selekciją, nesu patenkintas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Dwayne'as Baconas šįvakar žaidė atkarpomis – vieną gerai, kitą blogai. Kas prieš jį gynyboje suveikė ir kas ne?

– Akcentavome, kad tiek Baconas, tiek Williamsas mėgsta žaisti vienas prieš vieną ir tą daro dažnai. Kai jie gauna kamuolį, mes turime labiau komandinę gynybą žaisti, labiau padėti. Bet pasirinkome blogus kriterijus. Tas pats Baconas, kai nebuvome išnaudoję pražangų limito, mūsų žaidėjas stovėjo per toli nuo jo, trūko agresyvumo, kamuolio spaudimo. Trūko komandinės gynybos. Kad ir rungtynių pradžioje praeina Rolandą Šmitą, neturime antros opcijos. Šiandien tiek mūsų step-out gynyba, tiek besikeičianti gynyba buvo prasta, neišlaikėme kampų. Pats iki galo nesuprantu, kodėl šiandien taip prastai gynėmės.

– Kur matote didžiausią Igno Brazdeikio progresą ir kur norėtumėte, kad pasitemptų artimiausiu metu?

– Aš nenorėčiau, kad būtų mentalitetas išsimesti 12 metimų, kartais ne visus gerus. Aš norėčiau turėti 12 sustabdytų gynybų, perimtų kamuolių ar puolime atkovotų kamuolių. Kažkiek, kaip ir visa komanda, ėjo lengvesniu keliu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Tomo Dimšos ir Karolio Lukošiūno duetas trečiajame kėlinyje turėjo įlieti energijos, ar kažkokiu kitu tikslu leidote juos į aikštę?

– Norėjome energijos, kažkiek norėjome išjudinti puolimą. Kartais net jie patys gal nedalyvavo, bet išplėšė aikštę ir kiti sumetė. Manau, kad ir rungtynių metu reikėjo jiems suteikti laiko, tuo labiau, kad tos atkarpos su jais buvo neblogos.

– Dar kalbant apie Igną Brazdeikį, su juo dirbate jau beveik pusmetį, įskaičiuojant ir rinktinės etapą. Kiek yra kalbų su juo apie sprendimus puolime ir gynyboje, kiek turite asmeninių pokalbių su juo?

– Turėjau ir prieš šias rungtynes. Jis turi suprasti, kad yra agresyvus driveris (besiveržiantis žaidėjas), kuris turi gerą kūną, gerą fiziškumą ir vienas prieš vieną jį sulaikyti labai sunku. Manau, kad pirma opcija turi išlikti tas prasiveržimas link krepšio. Puolime iš jo norėtųsi ekstra perdavimų, galbūt ne tiek daug tolimų metimų. Jis gali juos mesti, bet gal šiek tiek labiau įžaistus. Po tokių rungtynių nesinorėtų minėti vien Igno, buvo nemažai žaidėjų, kurių paprasčiausiai šiandien nebuvo. Mums yra prabanga, kai nesužaidžia du-trys žaidėjai iš pagrindinio septyneto-aštuoneto žaidėjų.

– Šįvakar dėl pražangų ribotą laiką žaidė Kevarriusas Hayesas, kiek jo trūko?

– Mes žiūrėjome į ilgą procesą, keletą dienų gydėme jo koją. Jis nežaidė LKL rungtynių. Reikia pripažinti, kad koją gal išgydėme, bet į ritmą jis pilnai negrįžo. Trūko šviežumo ir tos greitos pražangos gal irgi to pasekmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius