Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 20

Pratęsimo drama Atėnuose: E.Atamanas – išvarytas, M.Grigonis į pergalę PAO nenutempė

Atėnų „Panathinaikos“ (1-3) krepšininkai neteko trenerio Ergino Atamano ir pralaimėjo namuose Tel Avivo „Maccabi“ (2-1) ekipai 81:86 (15:20, 9:19, 25:18, 23:15, 9:14).
Marius Grigonis
Marius Grigonis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Šios rungtynės Atėnuose buvo paskelbtos kaip aukšto rizikos lygio renginys, tad graikai matė milžiniškas ginkluotų pareigūnų pajėgas į OAKA areną.

Marius Grigonis žaidė net 34 minutes, per kurias pelnė 13 taškų (2/3 dvit., 3/7 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir 4 kartus prasižengė. Lietuvis surinko 9 naudingumo balus.

Iš „Anadolu Efes“ komandos treneris Erginas Atamanas išsivežė ne tik krepšinio supratimą, bet ir įpročius – turkas trečiajame kėlinyje buvo išvarytas iš rungtynių su „Maccabi“ dėl ginčų su teisėjais.

Likus žaisti 43 sek., Mathiasas Lessortas stojo prie baudų metimo linijos, o rezultatas buvo lygus 70:70. Aukštaūgis pataikė 1 baudos metimą, „Maccabi“ neužpuolė ir labai ilgai nesugebėjo prasižengti.

Galiausiai tą padarė prieš Konstantiną Mitoglou, kuris pataikė vieną baudą iš dviejų (72:70), o kovoje dėl kamuolio arbitras fiksavo pražangą M.Lessortui.

Galimybę išlyginti rezultatą turėjęs Romanas Sorkinas psichologiškai neišlaikė – prametė pirmą baudą, prametė ir antrą, bet Joshas Nebo sugriebė atšokusį kamuolį ir lygino rezultatą (72:72).

Pergalei išplėšti PAO turėjo 4,8 sekundės, bet Luca Vildoza, atsispyręs nuo vienos kojos, iš toli atakavo netiksliai.

Pratęsimo pradžioje pirmyn šovė „Maccabi“, bet šeimininkai kantriai sugrįžo, o Marius Grigonis, likus žaisti 18 sek., braukė skirtumą iki vieno (79:80).

Tamiras Blattas realizavo baudų metimus, „Panathinaikos“ išsigelbėjimui liko 14 sek., o Kostas Sloukas išprovokavo pražangą Jasielui Rivero mesdamas tritaškį.

Graikas pataikė pirmą baudos metimą, tačiau pro šalį skriejo antrasis, trečiuoju K.Sloukas sumažino skirtumą iki taško (81:82), bet iki pratęsimo pabaigos buvo likusios tik 6 sekundės.

Lorenzo Brownas sumetė dvi baudas (84:81), LVildoza suklydo ir dvitaškiu su sirena rungtynes uždarė svečiai.

Bonzie Colsonas pelnė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius nugalėtojų gretose, Lorenzo Brownas rinko dvigubą dublį – 12 taškų, 12 rezultatyvių perdavimų.

„Panathinaikos“: L.Vildoza 15, M.Grigonis 13, M.Lessortas 12, K.Mitoglou 11, K.Antetokonmpo 10.

„Maccabi“: B.Colsonas 21 (8 atk. kam.), J.Dibartolomeo 15, T.Blattas, J.Nebo (8 atk. kam.) ir L.Brownas (12 rez. perd.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius