Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 12

Prie Eurolygos starto linijos „Žalgiris“ stoja ne silpnesnis nei pernai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą pradeda jau 21-ąjį Eurolygos sezoną iš eilės. Pirmajame mače Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių laukia neparankus Vitorijos „Baskonia“ klubas. Pirmasis sezono mūšis niekada nebūna lengvas, bet 24sek kalbintas krepšinio specialistas Gediminas Petrauskas įsitikinęs, kad praėjusių metų scenarijus „Žalgirio“ arenoje neturėtų pasikartoti.
Marius Grigonis, Šarūnas Jasikevičius, Nathanas Woltersas, Edgaras Ulanovas
Marius Grigonis, Šarūnas Jasikevičius, Nathanas Woltersas, Edgaras Ulanovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pieno žvaigždes“ treniruojantis G.Petrauskas šį sezoną jau spėjo patirti „Žalgirio“ jėgą savo kailiu. Su pasvaliečiais žalgiriečiai pradėjo šio sezono LKL pirmenybes ir savo aikštėje vargo neturėjo – 103:66.

„Žalgiris“ kol kas laimėjo visus 8 sezono mačus: tris dvikovas draugiškame turnyre Turkijoje ir penkis LKL mūšius.

„Man atrodo, kad dabartinis „Žalgiris“ yra nė kiek ne silpnesnis sezono pradžioje nei buvo pernai. Galime prisiminti praėjusius metus, kai startas komandai tikrai nebuvo stebuklingas. Nors daug žaidėjų liko komandoje, nauji nariai taip pat vaidins svarbius vaidmenis, tad jiems reikia priprasti prie naujos aplinkos, Šarūno sistemos. Rungtynėse su „Rytu“ jau matėme, kad komandos legionieriai įsivažiuoja, vis geriau supranta savo vaidmenis“, – apie kauniečių pasirengimą pirmam mūšiui kalbėjo G.Petrauskas.

FIBA nuotr./Gediminas Petrauskas
FIBA nuotr./Gediminas Petrauskas

Trenerio įsitikinimu, sezono pradžioje galime tikėtis bet ko, bet „Žalgirio“ akcijos pirmajame mače namuose turėtų būti vertinamos ne prasčiau nei varžovų.

„Žalgiriečiai tikrai nėra silpnesni, bet šį sezoną visos Eurolygos komandos į dvikovas su Kauno klubu žiūrės visai kitaip – ar tai bus mačai pas mus, ar svečiuose. Gal praėjusiais metais kai kas kauniečių ir neįvertino, bet šiemet visi puikiai supranta, kad kautis teks su bronziniais prizininkais. Varžovai jau priskirs „Žalgirį“ prie Eurolygos grandų ir tai yra normalu“, – svarstė G.Petrauskas.

Praėjusį reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ baigė šeštoje pozicijoje ir vienu laipteliu aplenkė baskus, bet abu tarpusavio mačus pralaimėjo triuškinančiais rezultatais – 77:97 ir 64:84.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Baskonia“ keletą pastarųjų metų propaguoja itin greitą krepšinį, o tai nėra palanku „Žalgiriui“.

Galima tik prisiminti, kad pernai Šaro vyrai abu sykius krito ir prieš kitas dvi uraganinį krepšinį demonstruojančias Eurolygos ekipas – Madrido „Real“ ir Maskvos srities „Chimki“.

„Būna varžovų, kurie vienam ar kitam treneriui yra neparankūs, tačiau nemanau, kad labai didelį dėmesį turėtume kreipti į praėjusių metų rezultatus. Galbūt netgi svarbiau įvertinti, kokios fizinės formos žalgiriečiai buvo, kai vyko tie du mačai. Gali būti ir daugiau tokių smulkių detalių. Nemanau, kad pernykštis scenarijus pasikartos. Vitorija visuomet buvo konkurencinga komanda su ilgu suolu, turinti daug talentingo jaunimo. Tai greitą krepšinį mėgstanti ekipa, manau, kad niekas nesikeis ir šiemet“, – prognozavo G.Petrauskas.

Vasaros metu Vitorijos ekipą paliko atakuojantis gynėjas prancūzas Rodrigo Beaubois ir lengvasis puolėjas latvis Janis Timma.

Vietoj jų atvyko amerikiečiai Darrunas Hilliardas ir Shavonas Shieldsas. Pirmasis dalį praėjusio sezono priklausė NBA klubui „San Antonio Spurs“, bet dažniausiai likdavo ant suolo.

Anksčiau D.Hilliardas, kuris yra geras metikas, žaidė „Detroit Pistons“ komandoje.

Visgi svarbiausiu žmogumi šioje komandoje, anot G.Petrausko, išlieka gruzinas Tornikė Šengelija.

„Taip jau susiklosto, kad Tornikė Lietuvoje ir prieš lietuviškas komandas visada sužaidžia labai gerai, bet neabejoju, kad jam bus paruoštas planas“, – įsitikinęs treneris.

VIDEO: „Eurolygos diena“ grįžta: ką Šaro „Žalgiris“ šiemet sukurs Eurolygoje?

T.Šengeliją krepšinio specialistai įvardija vienu geriausių ketvirtųjų numerių Eurolygoje. Su tuo visiškai sutinka ir G.Petrauskas, pažymėjęs, kad stabdant gruziną pirmiausia reikės ne kurio nors vieno žaidėjo, o komandinių pastangų.

„Tai yra aukštas žmogus, kuris gali įmesti iš vidutinio nuotolio, žaisti tiek veidu, tiek nugara į krepšį. Visgi didžiausias jo privalumas yra tas, kad nors yra didelis žmogus, bet tarsi gynėjas bėga į greitą puolimą ir iš to surenka daug taškų. Vos tik atkovojęs kamuolį jis per kelias sekundes jau atsiranda varžovų aikštės pusėje. Kiekvienam treneriui yra fantastika turėti tokį universalų žaidėją savo apkaboje“, – analizavo G.Petrauskas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: pirmojo Eurolygos varžovo grėsmės „Žalgiriui“ (2/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“ ir išskirtinis Šaro interviu: „Jie vėl alkani“ (3/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“ ir prognozė: kelintą vietą „Žalgiriui“ prognozuoja lažybininkai? (4/4)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius