Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 18

Prieš dešimtąjį karjeroje finalo ketvertą – Šaro ramybė: „Galiu nuspėti jūsų klausimus“

Dešimtąjį Eurolygos finalo ketvertą pasitinkantis „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius pusfinalio išvakarėse spinduliavo ramybe, nors turnyras pirmą kartą istorijoje vyksta gimtajame trenerio mieste Kaune. „Dabar aš miegu puikiai, nes žinau, ko tikėtis“, – bendroje finalo ketverto dalyvių spaudos konferencijoje kalbėjo Šaras.

„Krepšinis yra gimęs šiame mieste“, – renginio pradžioje sakė lietuviškų šaknų turinti Eurolygos legenda Joe Arlauckas.

Pirmąjį kartą istorijoje Lietuvoje vyksiantis Eurolygos finalo ketvertas startavo ketvirtadienį, kai pusfinalių išvakarėse bendroje spaudos konferencijoje susirinko visų keturių klubų treneriai ir po vieną žaidėją, tarp kurių – ir lietuvis „Barcelona“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Dešimtąjį gyvenime finalo ketvertą pasitinka simbolinėje vietoje – savo gimtajame mieste ir puikiai pažįstamoje „Žalgirio“ arenoje Nemuno saloje.

Kelyje link finalo „Barca“ susikibs su puikiai pažįstamu varžovu – stebuklingą ketvirtfinalio serijoje surengusiu karališkuoju Madrido „Real“.

„Labai smagu būti namuose. Sveikinimai Kaunui su šiuo renginiu, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Kai kuriuos dalykus galima kontroliuoti, kai kurių ne. Negerai būtų jaudintis, taip pasireiškia klaidos. Reikia nusiraminti ir žaisti išvien kiek tai tik yra įmanoma. Treneriai turi būti ramūs, kas mūsų klube yra sunku. Turime rasti kelią tarp kentėjimo ir mėgavimosi. Man patinka spaudimas, nes tai iš mūsų ištraukia geriausius dalykus. Tikiuosi, kad gerai pasirodysime.“

– Ar savo karjeros metu kada nors žaidėte tokias svarbias rungtynes Kaune? Kaip sekasi dorotis su emocijomis?

– Tai yra turbūt lengviausias finalo ketvertas, nes mano šeima yra čia. Jiems nereikia keliauti, tiesiog nusipirkti bilietus, todėl tai yra labai paprasta. Viskas labai patogu, nes „Žalgirio“ arena man yra tarsi namai. O ir tai, kad jau esu buvęs tokioje situacijoje daug kartų, irgi labai padeda.

– Tai jau dešimtas finalo ketvertas jūsų kaip žaidėjo ir trenerio karjeroje. Ar bėgant metams yra lengviau?

– Pirmasis mano finalo ketvertas 2003 buvo įsimintinas. Aš nežinojau, ko tikėtis, ir negalėjau visą savaitę miegoti. Dėl nervų pamiegodavau valandą ten ir ten. Žinau, su kuo žaidėjai turi susidoroti, ypač tie, kurie čia yra pirmą ar antrą kartą. Taip, su kiekvienu finalo ketvertu būna vis lengviau. Dabar aš miegu puikiai, nes žinau, ko tikėtis.

Prie visko taip įpratau, kad net ir jūsų klausimus galiu nuspėti.

– Trys komandos ketvirtfinalio etape išgyveno sunkias serijas, o „Barcelona“ prieš „Žalgirį“ laimėjo sausu rezultatu 3:0. Ar tai yra jūsų pranašumas prieš varžovus?

– Taip, tame yra keli niuansai. Mes stengėmės laimėti kaip galime greičiau, turėjome laiko pailsėti ir atsigauti po traumų. Bet kaip Chusas Mateo sakė, tai pabaigoje nėra svarbu. Iki titulo liko 80 minučių. Praeitis nėra svarbi, kaip ir ateitis. Svarbiausia yra dabar. Mes turime daryti geriausią, ką galime, kad laimėtume. Turėjome labai sudėtingas rungtynes Ispanijos čempionate. Turėjome vykti ir žaisti Vitorijoje. Tai buvo didžiulis išbandymas. Kad ir kaip yra, svarbiausios rungtynės yra rytoj. Vienais metais serija baigiasi 3:0, kitąmet ne. Tai nėra taip svarbu.

– Ar tai yra vienas svarbiausių jūsų karjeros momentų, nes žaisite namuose?

– Kaip ir visada sakau tokiose situacijose, man yra svarbiausia pasibelsti į duris. Mes beldėmės jau prieš dvejus metus ir turėjome šansą. Tikimės, kad pateksime į finalą ir šįmet, o tuomet žiūrėsime. Svarbiausia yra suteikti sau šansą būti čia. Tikimės, kad galiausiai juo pasinaudosime ir mums pasiseks.

– Tai yra penktas kartas finalo ketverto istorijoje, kai pusfinalyje išvysime derbį. Gal galite palyginti šiuometinį su 2009-ųjų, kai su „Panathinaikos“ kovojote prieš „Olympiakos“?

– Manau, kad turime elgtis taip, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes. Spauda sukuria šaršalą, o mes turime žiūrėti kaip į įprastą mačą, turėti savo rutiną. Turime atsižvelgti į varžovą, bet nenukrypti nuo savo kurso. Nebūsime idealūs, bet turime žaisti kuo geresnį krepšinį. Negalime varžovui atiduoti taškų už dyką. Tai yra svarbu.

„Barcelona“ ir Madrido „Real“ pusfinalio rungtynių pradžia – penktadienį 21 valandą „Žalgirio“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: krepšinio fiesta Kaune ir kam atiteks karūna?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius