Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 11

Prieš mūšį Stambule „Žalgiris“ repetavo tik rungtynėse: „Pastarąjį kartą treniravomės prieš 7 dienas“

Prieš Eurolygos rungtynes Turkijoje penktadienį su Stambulo „Anadolu Efes“ (17-10) Kauno „Žalgirio“ (15-13) treneris Martinas Schilleris pareiškė, kad jo vyrai nesitreniravo septynias dienas dėl įtempto rungtynių tvarkaraščio.

Pastaroji savaitė prabėgo Kauno „Žalgiriui“ NBA rungtynių ritmu.

Kauno krepšininkai sužaidė net 4 rungtynes per 7 dienas – po dvigubos Eurolygos savaitės ir akistatų su Vilerbano ASVEL (pergalė) bei Milano „Olimpia“ (nesėkmė) sekė dvejos laimėtos LKL rungtynės sekmadienį ir antradienį.

Tad M.Shilleris nusprendė šiame įtemptame etape, kad rungtynės yra geriau nei treniruotės ir tik ketvirtadienį ryte vėl sušaukė vyrus į pratybas prieš iškeliaujant į Turkiją.

„Treniruočių nebuvo – pastaroji buvo prieš septynias dienas. Šiandien pirmoji treniruotė ir dėl to džiaugiuosi, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė “Žalgirį„ treniruojantis austras, šią savaitę pažymėjęs savo 39-ąjį gimtadienį. – Bet bendra komandos savijauta nėra prasta. Mes patausojome Walkupą per rungtynes Utenoje, leidome pailsėti Mariui Grigoniui per rungtynes su „Šiauliais“. Vaikinai jaučiasi sveiki.“

Po treniruotės Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį iškeliauja į Stambulą, kur penktadienio vakarą Eurolygos rungtynėse laukia ypatingai įkaitę varžovai.

„Anadolu Efes“ klubas lėtai išsijudino 2020-2021 m. sezone, bet antrajame rate žaidžia geriausiai iš visų aštuoniolikos komandų.

Ergino Atamano treniruojama Stambulo ekipa laimėjo 9 iš 10 mačų antrajame rate, o šiuo metu skaičiuoja šešių pergalių seriją.

Turkijos lygoje „Anadolu Efes“ praėjusį savaitgalį suklupo prieš Evaldo Kairio ir Paco Cruzo atstovaujamą komandą, bet prieš tai buvo laimėję visus 22 rungtynes ir tvirtai pirmauja čempionate.

„Tai Nr.1 komanda Eurolygoje pagal puolimą, penkta pagal gynybą. Šiuo metu žaidžia labai labai aukštu lygiu. Antrajame rate jie pasiekė tą sportinę formą, kokia baigė praėjusį sezoną, – M.Schilleris priminė, kad sustabdytame Eurolygos praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ pirmavo lygoje su 24 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais. – Labai geras kamuolio judėjimas, labai geras išsidėstymas gaudant kamuolį. Ar būtų perdavimas, prasiveržimas, ar metimas, kamuolys visada juda.“

Stambulo komandos lyderiai įsižaidė pastaruoju metu.

Buvęs žalgirietis Vasilije Micičius šį sezoną renka po 16,6 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus, bet antrajame rate jo rezultatyvumas išaugo iki 19 taškų, o rungtynės su „Fenerbahče“ prieš porą savaičių serbui buvo kosminės – 37 taškai, 44 naudingumo balai.

Euroleague via Getty nuotr./Vasilije Micičius
Euroleague via Getty nuotr./Vasilije Micičius

Lėtai įsivažiavęs Shane'as Larkinas dabar pelno po 14,7 taško, antrajame rate pakėlęs rezultatyvumo vidurkį iki 16,7 taško per rungtynes.

„Jų kamuolio valdytojai yra labai geri. Kalbu apie Micičių, Larkiną, Krunoslavą Simoną, – vardino M.Schilleris. – O aplink šiuos kamuolio valdytojus ir pikenrolo žaidėjus yra daug metikų. Moderni krepšinio komanda, be centravimo, bet su daug metimų.“

Pirmajame Eurolygos rate žalgiriečiai netikėtai tvirtai parklupdė Stambulo klubą Kaune 89:73, kai Nigelas Hayesas pelnė 17 taškų, o dviženkliais taškų rodikliais pasižymėjo net penki Kauno krepšininkai.

Tačiau tas mačas vyko seniai – žiūrovai dar buvo leidžiame Kauno arenoje, Lietuvai dar vadovavo valstiečiai, o Sh.Larkinas dar atostogavo JAV.

„Statistiškai jų komanda nepasikeitė, – kalbėjo M.Schilleris. – Pirmojoje sezono dalyje jie irgi buvo aukštai pagal statistiką, tik trūko pergalių. Dabar Larkinas įsižaidė – jei kamuolys nekrenta kitiems, jis visada gali įmesti.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Manau, kad jie pagavo ritmą. Buvo nelengva po Covid-19 pertraukos įsivažiuoti, bet buvo tik laiko klausimas, kada jie pradės laimėti. Dabar jie ir yra viena iš Top komandų, kurios kovoja dėl aukščiausių vietų.“

Sh.Larkinas susižeidė per pastarąsias Turkijos lygos rungtynes, bet M.Shilleris teigė jau girdėjęs, kad amerikietis treniruojasi, tad gali pasirodyti penktadienio rungtynėse.

Jos prasidės 19 val. 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius