Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 14

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ – klausimai apie „Olympiakos“

Atėnų „Panathinaikos“ klubas penktadienį pradeda sezoną Eurolygoje mūšiu su Kauno „Žalgiriu“, bet Graikijos žurnalistams gerokai didesnį susidomėjimą kelia pirmasis derbis pirmadienį su Pirėjo „Olympiakos“. Tačiau PAO atstovai veja mintis apie „Olympiakos“ į šalį. „Mūsų galvose – tik „Žalgiris“, – tikino vienas „Panathinaikos“ senbuvių Jamesas Gistas.
Argiris Pedoulakis
Argiris Pedoulakis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Atėnai

Penktąjį sezoną Atėnuose skaičiuojantis 29-erių puolėjas gerai prisimena kovas su žalgiriečiais.

Beje, per 16 visų tarpusavio mačų PAO laimėjo net 14, o žalgiriečiai Atėnuose dar niekada nėra laimėję.

„Iš savo patirties labai gerai žinau, kaip sunku su „Žalgiriu“. Tai labai kieta komanda, kuri kovoja iki pabaigos. Todėl turime būti labai susikaupę ir laikytis žaidimo plano, – sakė J.Gistas. – Norime startuoti pergalingai“.

„Žalgirio“ pranašumas – penkerių oficialių LKL rungtynių repeticija prieš Eurolygą. Palyginimui, „Panathinaikos“ turėjo dar tik vieną mačą Graikijos čempionate.

„Kadangi tai pirmosios rungtynės, dar sunku pasakyti, kaip į jas sureaguos mūsų žaidėjai, – apie praktikos stygių prabilo „Panathinaikos“ treneris Argiris Pedoulakis. – Manau, kad iki galo nepasiruošusios abi komandos. Todėl mums reikės sirgalių pagalbos“.

A.Pedoulakis: „Nežinau, kaip žaidėjams, ypač mūsų graikams, bet man lengva išmesti „Olympiakos“ iš galvos“.

„Lengvų rungtynių Eurolygoje nebūna. Ypač, kai tai bus pirmasis mačas, – treneriui antrino Ioannis Bourousis. – Bus gera žaisti savų sirgalių akivaizdoje, nes dėl baudų sezono pradžią pradėjome žaisdami tuščioje arenoje. Turime būtų susikoncentravę visas 40 minučių“.

32-ejų 215 cm ūgio graikas penkerius metus praleido Pirėjo „Olympiakos“ klube, todėl natūralu, kad I.Bourousis yra daugiausiai dėmesio sulaukiantis „Panathinaikos“ žaidėjas prieš amžinų varžovų dvikovą. Į priešo stovyklą jis persikėlė šią vasarą.

Bet anksčiau vienu nekenčiamiausių PAO sirgalių žaidėjų buvęs vidurio puolėjas stengiasi atsiriboti nuo minčių apie buvusią komandą.

„Iki rungtynių su „Olympiakos“ dar liko daug laiko. Dabar mes galvojame tik apie „Žalgirį“, – patikino I.Bourousis.

Bet išvyti „Olympiakos“ iš galvos nelengva. A.Pedoulakis teigė, kad sunkiausia vietiniams krepšininkams, kurie bendrauja su žmonėmis, skaito žiniasklaidą ir tiesiog negali pabėgti nuo derbio.

„Nežinau, kaip žaidėjams, ypač mūsų graikams, bet man lengva išmesti „Olympiakos“ iš galvos. Bet apie tas rungtynes kalbėsime sekmadienį“, – laukdamas susitikimo su graikų žurnalistais pirmadienio rungtynių išvakarėse, pridūrė A.Pedoulakis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius