-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 16

Prieš startą Eurolygoje – rimtas Tomo Pačėso perspėjimas „Žalgiriui“

Kol dauguma Kauno „Žalgirio“ sirgalių jau trina rankomis ir planuoja penktadienio vakarą atšvęsti pirmąją žalgiriečių pergalę Eurolygoje, Lenkijos krepšinį geriau nei bet kas kitas išmanantis Tomas Pačėsas grūmoja pirštu. „Norėčiau perspėti „Žalgirį“, kad į varžovą pažiūrėtų labai rimtai. Jei į mačą pažiūrės bent truputį lengviau, gali kilti problemų“, – 24sek.lt tikino specialistas.
Tomas Pačėsas perspėja „Žalgirį“ nenuvertinti lenkų
Tomas Pačėsas perspėja „Žalgirį“ nenuvertinti lenkų / 15min nuotr.

T.Pačėsas žino, ką kalba. Jis šešerius metus žaidė Lenkijos krepšinio lygoje, o penkerius vadovavo stipriausiam kaimyninės šalies klubui „Asseco Prokom“. 

T.Pačėsas pripažįsta, Zelionos Guros „Stelmet“ klubas neturi „Barcelona“ lygio sudėties, bet nuvertinti Lenkijos čempionus būtų pati didžiausia „Žalgirio“ klaida.

„Favoritas yra „Žalgiris“, bet tik tuo atveju, jei į varžovą žiūrės labai rimtai ir atsakingai, – 24sek.lt pabrėžė T.Pačėsas. – Dar sunku pasakyti, kaip „Žalgiris“ atrodys išvykoje. Eurolygos startas, pirmųjų rungtynių psichologinė našta... Duočiau 60-40 šansų „Žalgirio“ naudai, bet lenkai tikrai nebus lengvas riešutėlis“.

Lenkijos krepšinį T.Pačėsas pažįsta kaip nuluptą. Ir jis žino, kaip reikia laimėti. Lietuvio trofėjų kolekcijoje yra net devyni Lenkijos čempionų titulai.

Bendraudamas su 24sek.lt T.Pačėsas „Žalgiriui“ pateikė vieną iš galimų pergalės receptų, kad pirmasis blynas šį sezoną neprisviltų lenkiškoje virtuvėje. 

Akcentas

„Bus labai svarbi rungtynių pradžia. Nuo pat pradžių reikia kontroliuoti žaidimą ir šeimininkauti aikštėje. Nes jei Lenkijos krepšininkai nuo pirmųjų minučių įgyja pasitikėjimą savo jėgomis, jie akimirksniu tampa tikrai neblogo lygio krepšininkai.

Emocinis fonas bus labai svarbus. Pamenu, buvęs mano auklėtinis Adamas Hrycaniukas su Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA yra turėjęs tokių puikių rungtynių... Taigi, negalima atiduoti psichologinės persvaros. Jei leidi lenkams namuose įsijausti emociškai, sirgaliai juos pakelia į kitą fizinių galimybių lygį. Tada jie pradeda žaisti daug geriau, nei gali“.

Kauno „Žalgiris“ – ryškus poros favoritas
Kauno „Žalgiris“ – ryškus poros favoritas

Ko nemėgsta lenkai

„Kantrus darbas puolime ir išprovokuotos pražangos. Lenkai labai nemėgsta dirbti gynyboje. Be to, Lenkijos krepšininkai dar nuo mažumės turi sukaupę labai mažai įgūdžių žaisti disciplinuotą krepšinį. Šie dalykai gali lemti pergalę“.

Vienas prieš vieną

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mateuszas Ponitka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mateuszas Ponitka
  • Mateuszas Ponitka

„Tai vienas pavojingiausių „Stelmet“ žaidėjų ir į jį reikėtų atkreipti dėmesį.

Ponitka buvo lyderis Lenkijos rinktinėje Europos čempionate. Fizine jėga žaidimą grindžiantis krepšininkas, todėl nebijo kontakto. Turi trauką krepšio link, gerai veržiasi, gali ir įmesti. Daug jaunatviško polėkio. Gali žaisti tiek į kairę, tiek į dešinę. Labai gerai bėga į greitą puolimą“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Szymonas Szewczykas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Szymonas Szewczykas
  • Szymonas Szewczykas

„Patyręs legionierius, turėjęs neblogą karjerą Rusijoje, Vokietijoje, Italijoje, Slovėnijoje. Dabar jis turi viršsvorio, todėl iš sunkiojo krašto puolėjo tapo „centru“. Pavojingas iš trijų taškų zonos. Silpnesnis gynyboje“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Hrycaniukas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Hrycaniukas
  • Adamas Hrycaniukas

„Darbinis arkliukas. Stato geras užtvaras, gerai kerta po krepšiu ir tinkamai laukia kamuolio atakai užbaigti. Bet teisėjai Eurolygoje bus skrupulingi, todėl žaisti jam bus sudėtinga, kadangi daro daug nelegalių užtvarų. Tačiau tai valingas, fiziškai stiprus krepšininkas, gerai kovojantis dėl atšokusių kamuolių“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Przemyslawas Zamojskis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Przemyslawas Zamojskis
  • Przemyslawas Zamojskis

„Nors yra dešiniarankis, turi gerą prasiveržimą į kairę. Daugiausia veržiasi iki galo, nes turi prastesnį kamuolio atmetimą. Atmeta kamuolį tik tada, kai mato, kad pats nieko nebepadarys. Todėl dažnai klysta.

Jam negalima leisti pataikyti pirmojo tritaškio, nes tada gali užmėtyti serijomis. Fiziškai pakankamai stiprus, bet lengvai išprovokuojamas. Prieš jį reikia provokuoti pražangas. Jis tam lengvai pasiduoda dėl disciplinos stokos – neišlaukęs dažnai ne ten kyšteli ranką“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukaszas Koszarekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukaszas Koszarekas
  • Lukaszas Koszarekas

„Patyręs žaidėjas. Solidžiai žaidžia tiek įžaidėju, tiek atakuojančiu gynėju. Gali bet kada įmesti ir pataiko labai svarbius, sunkius metimus. Visada pasižymėjo protingu žaidimu ir geru situacijos skaitymu, kamuolio atmetimu.

Galbūt silpnesnis fiziškai, nėra greitas. Turi daug problemų prieš labai agresyvią gynybą. Susikuria persvarą žaisdamas pikenrolą. Vienas prieš vieną – silpniau. Kadangi silpnesnis gynyboje, reikia per jį žaisti ir „mušti“, nes jis – silpnesnis“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dejanas Borovnjakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dejanas Borovnjakas
  • Dejanas Borovnjakas

„Labai neblogo lygio sunkusis krašto puolėjas. Turi gan gerą pataikymą iš vidutinio nuotolio, žaidimą nugara į krepšį. Tikrai pavojingas žaidėjas“.

  • Amerikiečiai Dee Bostas ir J.R.Reynoldsas

„Išskirčiau įžaidėją Dee Bostą, kuris gerai pradėjo sezoną Lenkijoje – geras pataikymas (14 tšk., 6/7 met., 14 min) ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Treneris legionieriams duoda laisvės ir tai jiems tik į naudą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius