-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 08

Prieš „Žalgirio“ egzaminą Madride – liaupsės Šarui ir nerimas „Real“ stovykloje

Kauno „Žalgiris“ pastarąjį kartą iš Madrido su pergale grįžo tik 1999-aisiais. Nuo to karto „Žalgiris“ karališkąjį klubą parklupdė tik sykį ir patyrė visus 7 pralaimėjimus Madride. Bet ne tik puiki žalgiriečių forma pasėjo vilti „Žalgirio“ sirgalių stovykloje prieš 11-ąjį Eurolygos turą. „Real“ žaidėjus guldo traumos, kurios gali šiek tiek palengvinti Šarūno Jasikevičiaus misiją.
Sergio Llullas
Sergio Llullas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Madridas

„Gynyba prasidės nuo Sergio Llullo“, – išvykdamas į Madridą sakė Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau didžiulį trenerio galvos skausmą gali numalšinti S.Llullo kelio trauma. Vid. 18,9 taško Eurolygoje šį sezoną renkantis gynėjas visą savaitę nesitreniravo ir gali praleisti dvikovą su „Žalgiriu“.

Savaitgalį S.Llullas Ispanijos čempionato dvikovoje su Fuenlabrados „Montakit“ (92:76) težaidė 7 minutes.

„Llullo būklė nepagerėjo. Nežinome, kas bus rungtynių dieną. Abejoju, kad jis žais“, – nuogąstavo „Real“ treneris Pablo Laso.

P.Laso: „Žalgiris“ yra vienas Eurolygos siurprizų. Šaras atlieka gerą darbą.“

Tiesa, „Real“ pavyko pastatyti ant kojų atsarginį įžaidėją Dontaye Draperį, kuris šį sezoną renka vid. 1,1 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, atakų organizatorius treniravosi kęsdamas nugaros skausmus.

P.Laso taip pat patvirtino, kad dar nežais vid. 4,4 taško priduriantis puolėjas Trey'us Thompkinsas, kuris praleis jau penktąjį susitikimą iš eilės.

Šios netektys neramina „Real“ trenerį, nes jį stebina gera „Žalgirio“ forma. Kauniečiai Eurolygoje laimėjo dukart iš eilės – parklupdė Bambergo (86:72) ir Belgrado (88:79) komandas, o tarp šių rungtynių vietiniame fronte dar užtikrintai sutvarkė Vilniaus „Lietuvos rytą“ (84:68).

„Man dabar „Žalgiris“ yra vienas Eurolygos siurprizų. Šaras atlieka gerą darbą. Dėl jo krepšinio išmanymo niekam nekyla abejonių. Tą jis rodė kaip žaidėjas, o dabar įrodinėja ir kaip treneris, – tikino P.Laso. – Jeigu tikimės laimėti, turėsime kaip reikiant kautis.

Tai fiziškai labai stipri komanda, kuri visada kelia grėsmę prie tritaškio linijos. Manau, kad surinkta puikiai subalansuota komanda, kuriai naujokai Pangosas, Westermannas ir Lima pridėjo solidumo.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaisime prieš vieną stipriausių komandų“

Treneriui antrino ir „Real“ aukštaūgis Othello Hunteris.

„Tai gera komanda. Žalgiriečiai šiuo metu žaidžia puikiai. O faktas, kad per 16 metų jie nelaimėjo Madride, juos daro dar pavojingesniais. Manau, kad dabar “Žalgiris„ kur kas solidesnis nei sezono pradžioje. Tai vienas varžovų, kurio reikia saugotis“, – pagarbiai apie „Žalgirį“ atsiliepė po 8 taškus renkantis „centras“.

Kai „Žalgiris“ taikosi į pirmąją trijų pergalių Eurolygoje seriją nuo 2014-2015 metų sezono pradžios, „Real“ tokia serija nutrūko praėjusią savaitę Stambule, kur Madrido klubą tuščiomis namo išsiuntė „Fenerbahče“ (78:77).

Bet ir nepaisant traumų „Real“ turi užtektinai ginklų nukauti „Žalgirį“.

„Real“ žaidėjai linkę prieš „Žalgirį“ gerinti asmeninius rekordus.

Stambule keturis tritaškius pataikęs universalusis puolėjas Anthony Randolphas pelno vid. 11,4 taško, Šaro žodžiais, vienas rungtynių baigtį galintis nulemti Jaycee Carrollas – 10,5 taško, „Žalgirio“ sirgalių numylėtinis Rudy Fernandezas – 9,3 taško, Gustavo Ayonas – 8,2 taško.

Juolab, „Real“ žaidėjai linkę prieš „Žalgirį“ gerinti asmeninius rekordus.

Tas pats atsarginis „Real“ aukštaūgis Felipe Reyesas, būdamas 34-erių, 2015-aisiais į „Žalgirio“ krepšį metė 24 taškus (karjeros rekordas), surinko 32 naudingumo balus ir tapo naudingiausiu turo žaidėju.

G.Ayonas praėjusį sezoną prieš „Žalgirį“ pakartojo asmeninį atkovotų kamuolių rekordą, kai prie 16 taškų pridūrė 15 atkovotų kamuolių.

Rudy Fernandezas prieš trejus metus prieš „Žalgirį“ išdalijo rekordinį skaičių rezultatyvių perdavimų (9), o tas pats minėtasis S.Llullas 2014-aisiais sužaidė naudingiausią savo mačą Eurolygoje (28 naud. bal.).

Antros rezultatyviausios Eurolygos komandos (vid. 89,5 tšk.) „Žalgiriui“ sunkiai įveikiamas. Bet Šaro „Žalgiris“ turi potencialo nustebinti Madride.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Real“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Real“
VIDEO: Artūras Milaknis: „Bus smagu pasimatyti su Jonu Mačiuliu“
VIDEO: #DėmesysEurolygai. Penktąją pergalę Eurolygoje žalgiriečiai medžios Madride

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius