Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 16

R.Giedraitis – apie dingusią Serbijos baimę, rinktinę ir T.Sedekerskio šuolį į NBA

Kontroversiškai Lietuvoje sutiktą sprendimą keltis į Serbiją vasarą priėmęs Rokas Giedraitis džiaugiasi tuo, ką pamatė Belgrade, o dėl pasirašytos sutarties su „Crvena zvezda“ nepasigailėjo ir klubui dar spalį atleidus jį pakvietusį Duško Ivanovičių. „Serbija gal nėra tokia populiari vieta lietuviams, bet negaliu sakyti, kad ten yra blogai – viskas ten super“, – atvirame pokalbyje su 15min Pirėjuje, kur ketvirtadienio vakarą žais rungtynes, pasakojo Rokas.
Rungtynių akimirka
Rokas Giedraitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kai liepą pasirodė pranešimai apie R.Giedraičio derybas su „Crvena zvezda“, lietuvio adresu pasipylė tautiečių piktos žinutės.

Ukrainos kare prieš Rusiją dažnai į pastarosios pusę stojanti Serbija nėra mėgstama daugybės lietuvių, o „Crvena zvezda“ ir „Partizan“ klubuose iki tol nebuvo žaidęs joks Lietuvos krepšininkas.

Vis dėlto R.Giedraitis priėmė sprendimą iš Vitorijos keltis į Belgradą ir kol kas nesigaili.

Nors komanda žaidžia banguotai, o jau po keturių Eurolygos turų atleido D.Ivanovičių, R.Giedraitis užsitarnavo pagarbą ir yra vienas ekipos lyderių – vidutiniškai per mačą renka po 9,5 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Tiesa, jo rodikliai kiek nukrito klubo vairą perėmus naujam treneriui Ioanniui Sfairopoului (R.Giedraičio vidurkiai sumažėjo 2 taškais ir 4,1 naudingumo balo), tačiau lietuvis apie specialistą iš Graikijos atsiliepia tik gerais žodžiais ir džiaugiasi darbu su juo.

Apie dingusią Serbijos baimę, cypiančias ausis po serbų derbio, trenerių pokyčius, neeilinį Milošo Teodosičiaus talentą ir nuostabią gero R.Giedraičio bičiulio Tado Sedekerskio sezono pradžią – 15min pokalbyje su 31-erių „Crvena zvezda“ puolėju iš Lietuvos.

– Su kokiais stereotipais apie Serbiją keliavai į Belgradą ir kuriuos iš jų pavyko patvirtinti arba paneigti?

– Sakyčiau, kad pagrindinė baimė buvo dėl žmonių. Jie atrodydavo labai karšti, ypač aikštelėje. Atrodydavo, kad jie bus labai karšti už aikštelės ribų, pradės šnekėti nesąmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius