Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 02 06

R.Kurtinaičio strėlė „Chimki“ superžvaigždei: „Jis priėmė blogus sprendimus“

Juodasis Maskvos srities „Chimki“ periodas tęsiasi. Rimo Kurtinaičio kariauna krito Tel Avive, o tai buvo jau 12-oji Pamaskvės komandos nesėkmė Eurolygoje per pastaruosius 15 susitikimų. Rungtynėse su „Maccabi“ svečius iš Rusijos nužudė nedovanotinos klaidos susitikimo pabaigoje, kurias daugiausia darė komandos superžvaigždė Aleksejus Švedas.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

„Per visas tris minutės pertraukėles antroje pusėje mes kalbėjome apie „Maccabi“ keitimąsi ginamaisiais ir kaip turėtume į tai reaguoti, – dėstė R.Kurtinaitis. – Geriausias mūsų atakų organizatorius, Aleksejus Švedas, aikštelės viduryje prieš save turėjo „Maccabi“ centrą Othello Hunterį. Sakėme jam, jog žaistų vienas prieš vieną, o ne mestų iš toli, nes yra greitesnis. Bet jis priėmė kitą sprendimą. Jis pataikė keletą metimų, bet prametė daug.“

Be keturių žaidėjų, įskaitant lyderį Scottie Wilbekiną, žaidusi „Maccabi“ namuose triumfavo 80:77.

A.Švedas pralaimėjimu pažymėtame susitikime žaidė 28 minutes bei prametė daugybę metimų. Jis pelnė 18 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, tačiau realizavo vos 2 dvitaškius iš 9 bei 3 tritaškius iš 12.

„Sunkios rungtynės, – atsidusęs spaudos konferencijoje sakė strategas. – Tel Avive dažniausiai būna sunkios rungtynės, nes triukšmingi sirgaliai krepšininkams suteikia papildomos energijos. Šį vakarą abi komandos žaidė solidžiai. Dvikovos pabaigoje mes priėmėme daugiau blogų sprendimų, tad „Maccabi“ lydėjo sėkmė. Sveikinimai jiems.“

R.Kurtinaitis pabrėžė ir netektis priekinėje linijoje. Dėl traumos žaisti negali atletiškas aukštaūgis Jeremy Evansas, o šį sezoną ant parketo išbėgęs dar nebuvo ir rusas Timofejus Mozgovas.

„Chimki“ iš dviejų taškų zonos Tel Avive atliko 30 metimų (pataikė 17), iš trijų taškų zonos – 36, iš kurių pataikė 10 (27,8 proc.).

„Kaip minėjau anksčiau, kai kurie mūsų sprendimai nebuvo geri, nes neturime piktų vyrukų baudos aikštelėje, – sakė Kurtis. – Prie tokios varžovų gynybos mes turėjome dažniau įvesti kamuolį po krepšiu. Aš visada kartoju, kad mes neturime gero balanso, nes atliekame daugiau tolimų metimų, nei iš dviejų taškų zonos. Pergales nešantis balansas yra vienas tritaškis prie dviejų dvitaškių. Kartais mes taškus renkame gerai, bet šiandien pataikymo procentai buvo blogi.

Mums pritrūko sėkmės, o laimėti Eurolygos rungtynes prieš tokią disciplinuotą organizaciją, kaip „Maccabi“, remiantis sėkme, yra neįmanoma. Mes turime kontroliuoti dalykus, tačiau trečiajame ketvirtyje turėjome dėl to problemų.“

Šis pralaimėjimas „Chimki“ krepšininkus nustūmė į 12-ąją poziciją turnyrinėje lentelėje. Į pergalių kelią R.Kurtinaičio kareiviai bandys sugrįžti penktadienį namuose, kuomet Mytiščiuose lankysis dramatiškai prieš Atėnų „Panathinaikos“ triumfavusi Belgrado „Crvena zvezda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius