Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 30

R.Kurtinaičiui – proga šypsotis: „Chimki“ atsidarė pergalių sąskaitą Eurolygoje

Negandų kamuotas Maskvos srities „Chimki“ (1-5) klubas pagaliau atsidarė pergalių sąskaitą Eurolygoje. Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda su beveik pilna sudėtimi 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20) nugalėjo Belgrado „Crvena zvezda“ (2-3).
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Koronavirusui ir traumoms iššienavus didžiąją dalį „Chimki“ žaidėjų sezono starte, Kurčiui teko laviruoti ir daugelyje rungtynių žaisti ne tik su rotacijos krepšininkais, bet ir duodant pasireikšti jaunimui.

Nors dviejų krepšininkų – Stefano Jovičiaus ir Devino Bookerio – Pamaskvės ekipai trūko ir penktadienio vakarą, R.Kurtinaitis pagaliau galėjo džiaugtis solidžiomis pajėgomis.

Pirmąsyk šį sezoną ant Eurolygos parketo išbėgo Errikas McCollumas, po pauzės grįžo Sergejus Karasiovas, o vis geriau aikštėje atrodė pasveikę Aleksejus Švedas, Jordanas Mickey ir Gregas Monroe, o „Chimki“ įrodė savo pranašumą ketvirtajame kėlinyje.

„Crvena zvezda“ dar spardėsi ir po trijų kėlinių atsiliko tik 57:58, tačiau net 16 taškų ketvirtajame ketvirtyje pelnęs E.McCollumas padėjo „Chimki“ pergalės pamatus – likus žaisti 2,5 minutės šeimininkai nurūko 77:66.

Svečiai iš Belgrado dar bandė kabintis taikliais tritaškiais, bet laiko atkurti intrigai jiems jau neužteko.

Į pergalę R.Kurtinaičio komandą vedė ne kas kitas, o „Chimki“ naujokas E.McCollumas. NBA žvaigždės CJ McCollumo vyresnysis brolis debiutuodamas VTB Vieningoje lygoje prieš kelias dienas prametė visus penkis metimus, bet šįkart baudė serbus taikliais šūviais.

Amerikietis pelnė 23 taškus (3/5 dvit., 4/5 trit., 5/6 baud.) ir surinko 25 naudingumo balus.

Laimėjus „Chimki“, Eurolygoje liko tik viena pergalės skonio dar neparagavusi komanda – Vilerbano ASVEL. Ketvirtadienį prieš Kauno „Žalgirį“ kritusi prancūzų ekipa pralaimėjo visus tris žaistus mačus.

„Chimki“: Errickas McCollumas 23 (4/5 trit.), Aleksejus Švedas 15 (1/7 trit., 8/8 baud., 12 rez. perd.), Jordanas Mickey 11 (11 atk. kam., 5 blk.), Janis Timma (3/8 trit.) ir Gregas Monroe po 9.

„Crvena zvezda“: Jordanas Loydas 18 (4/14 metimai, 9/9 baud., 7 atk. kam.), Johnny O'Bryantas 14, Torrianas Waldenas 11 (3/4 trit.), Ognjenas Kuzmičius 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius