Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 07

„Real“ milžino sėkmės istorija: nuo darbo parduotuvėje iki Eurolygos titulo

Madrido „Real“ centras Walteris Tavaresas dabar yra brangiausiai apmokamas vidurio puolėjas Europoje, nors iki 17 metų amžiaus Žaliojo Kyšulio saloje gyvenęs aukštaūgis dirbo parduotuvėje, o apie krepšinį nebuvo nieko girdėjęs. Geriausiai besiginančiu praėjusio sezono krepšininku išrinktas W.Tavaresas Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ atskleidė detales apie jo pažintį su šiuo sportu bei neįtikėtiną sėkmės istoriją.
Walteris Tavaresas
Walteris Tavaresas / Euroleague.net nuotr.

Dar prieš 10 metų, kuomet dabartinis „Real“ centras ėjo 17 gyvenimo metus, jis niekada nebuvo laikęs krepšinio kamuolio rankose ar matęs šio sporto rungtynes. W.Tavaresas padėdavo mamai darbuotis mažoje parduotuvėje, kai tėtis išplaukdavo žvejoti į jūrą.

Jei ne dirbdavo, Žaliojo Kyšulio gyventojas laiką leisdavo Majo salos paplūdimyje, kurioje nebuvo krepšinio aikštelės.

„Kiekvieną dieną leidau laiką parduotuvėje, o jei ne – paplūdimyje, nes daugiau nebuvo kuo užsiimti“, – prisiminimais dalijosi W.Tavaresas.

215 cm ūgio milžiną pastebėjo keliautojas, kuris sugrįžęs į Gran Kanariją apie išskirtinio sudėjimo jaunuolį papasakojo vietiniam krepšinio treneriui. Specialistai vyko 1600 kilometrų, jog įsitikintų aukštaūgio galimybėmis bei kartu atliktų treniruotę.

Pirmiausia jie turėjo sutalpinti W.Tavareso 53 dydžio pėdą į 48 dydžio sandalus, kuriuos jis avėdavo kasdien, nes jo dydžio avalynės pasirinkimo nebuvo daug.

„Neturėjau absoliučiai jokio supratimo, ką reikės daryti, – sakė W.Tavaresas. – Nežinojau, ar man reikės mesti, ar spardyti kamuolį. Tiesiog norėjau kuo įmanoma labiau stengtis, parodyti jiems, kad labai noriu pasinaudoti šia galimybe išmokti žaisti krepšinį.“

Po dešimties metų, W.Tavareso ūgiui pasiekus jau 221 cm, jis yra laikomas vienu geriausiai besiginančiu žaidėju krepšinyje. Centras padėjo „Real“ komandai iškovoti Eurolygos titulą 2017-2018 metų sezone, buvo išrinktas geriausiai besiginančiu turnyro žaidėju, o praėjusiame sezone pateko į antrąją simbolinę komandą.

Šiuo metu jis užima antrąją vietą Eurolygos istorijoje pagal vidutiniškai atliekamus blokus (vid. 1,6), taip įtikinęs Madrido klubo vadovus pasiūlyti jam kontraktą iki 2024-ųjų metų.

Krepšininko sėkmė yra duoklė atkaklumui, kurį jis rodė nuo pat atvykimo į Gran Kanariją, kai jam buvo 17 metų. Į Ispaniją jis atvyko vienas ir varžėsi su būsimais profesionalais, kamuolį gainiojusiais nuo pat vaikystės.

„Pirmuosius metus po kiekvienas treniruotės galvojau, kad noriu visą tai baigti ir grįžti namo. Kiekvieną dieną. Jokios šeimos, jokių draugų. Aš neturėjau, ką jiems pasiūlyti. Tiesiog bandžiau išmokti žaisti krepšinį, – prisiminė W.Tavaresas. – Žmonės sakė, kad mane atgabeno tik dėl mano ūgio, jie sakė, kad man tikrai nepasiseks. Turėjau problemų. Turėjau problemų su krauju. Neturėjau koordinacijos. Neturėjau jėgos, nes buvo ypatingai lieknas.“

Kiekvieną naktį jis telefonu bendraudavo su namuose likusiais artimaisiais, o mama jį skatindavo negalvoti apie pašalinius dalykus, tiesiog stengtis kuo įmanoma labiau. Bet progresas buvo lėtas.

„Tu bandai, bandai ir bandai, bet jauti, kad rezultato nėra. Svarstai, ką turi daryti, jog namiškiai tavimi didžiuotųsi. Kai kurie treneriai juokėsi matydami mane aikštelėje. Jie sakė, kad negaliu žaisti krepšinio“, – pasakojo „Real“ centras.

2014-aisiais, jau būdamas 22-ejų metų amžiaus, W.Tavaresas atstovaudamas „Gran Canaria“ ekipai debiutavo Europos taurėje. Komanda nužygiavo iki finalo, o krepšininkas pateko į antrąją simbolinę turnyro komandą.

Po sezono jis išvyko į NBA, tačiau po trejų metų blaškymosi tarp stipriausios planetos lygos ir G lygos centras sulaukė traumų kamuojamos „Real“ kvietimo. 2017-aisiais į Madridą atvykęs centras apvertė karališkojo klubo sezoną, sugrįžus į rikiuotę traumuotiems žaidėjams „Real“ iškovojo Eurolygos titulą.

„Manau, jog esu palaimintas, kad galiu žaisti krepšinį, patekti į finalo ketvertą, žaisti finale ir laimėti titulą, – sakė W.Tavaresas. – Daugybė žaidėjų visą karjerą žaidžia Eurolygoje, jog pasiektų finalą, o aš laimėjau trofėjų jau pirmajame sezone. Tai buvo neįtikėtina. Dvi dienas šaukiau iš džiaugsmo ir galėjau sunkiai patikėti tuo, kas įvyko.“

W.Tavareso galimybes Kauno „Žalgiris“ galės patikrinti jau artėjantį ketvirtadienį Madride. Dvikovos tarp „Real“ ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius