Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 31

Nepateisino sirgalių plakato žodžių: Šaras kaltino ir save, ir žaidėjus

Liudas Mažylis žaismingai mosavo „Žalgirio“ šaliką, kai 15 tūkstančių „Žalgirio“ arenoje susirinkusių aistruolių jam skandavo „Ačiū! Ačiū!“ už surastą Vasario 16-osios aktą. Žaismingai „Emporio Armani“ krepšį dėjimais pirmosiomis minutėmis drebino ne tik Edgaras Ulanovas, bet ir Robertas Javtokas. Šventinė nuotaika apsvaigino žalgiriečius, tik ne Šarūną Jasikevičių. Jai atslūgus, kauniečiai netikėtai išvydo pralaimėjimą 84:88.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kai Ricky Hickmanas paleido „Žalgirio“ arenoje atodūsį sukėlusį tritaškį per Brocko Motumo rankas tiksint paskutinėms trečiojo kėlinio sekundėms, Šaras nė nebelaukęs ketvirčio pabaigos išsitraukė iš švarko rašiklį, paėmė iš Dariaus Songailos rankų kėdę, tvirtai atsisėdo, čiupo derinių lentą ir griežtai išdalijo nurodymus.

„Žalgiris“ pakiliai pradėjo rungtynes 24:13, tačiau atsipalaidavęs leido italams karaliauti jų baudos aikštelėje. Rekordinio būrio šį sezoną – 15 tūkstančių susirinkusių žiūrovų, sukeltą euforiją greitai išsklaidė taiklūs „Emporio Armani“ krepšininkų metimai.

Visi Luko Lekavičiaus sezono nuopelnai ir vakarykštis gimtadienis tebuvo istorija – iškart po antrojo kėlinio sirenos Šarūnas Jasikevičius apibarė įžaidėją už neteisingus sprendimus.

„Kevin, Kevin?! Do you understand?!“ – K.Pangosui išrašęs pamokslą rėkė Š.Jasikevičius taip garsiai, kad pilnutėlėje arenoje tai puikiai girdėjosi paskutinėse pirmojo aukšto eilėse.

„Žalgiris“! „Žalgiris“!“ – savo didvyrius paskutinį kartą šį Eurolygos sezoną lemiamam šturmui kėlė 15 231 sirgalius.

Tačiau kaip ir žiūrovas priešais žurnalistų tribūną, taip ir Š.Jasikevičius prie šoninės linijos graužė nagus ir stebėjo netikėtai nutrūkusią „Emporio Armani“ septynių pralaimėjimų seriją Kaune.

„Mūsų viltis – jūsų kova; Nenugalima „Žalgirio“ dvasia“, – nuaidėjus finalinei sirenai „Žalgirio“ gerbėjų tribūnoje iškilo plakatas.

Už kai kuriuos dalykus galiu prisiimti atsakomybę, bet yra dalykai, kai paprasčiausiai... Jei prie 15 tūkstančių praleidi 88 taškus, tu tiesiog privalai būti nubaustas pralaimėjimu.

Šįkart tos nenugalimos dvasios pritrūko.

Praeidamas pro aktyviausią tribūną Šaras ilgai plojo žaliai baltų sirgaliams. Tik jis norėjo atsidėkoti ne tik plojimais, bet ir pergale.

„Žalgiris“ skolos saviems sirgaliams neišpirko – šį sezoną išvykoje laimėjo daugiau rungtynių (7) nei „Žalgirio“ arenoje (6).

„Nenusipelnėme pergalės. Kai praleidi 80 taškų prie 15 tūkstančių sirgalių, tai viską pasako. Nebuvome nusiteikę rungtynėms, – spaudos konferencijoje atsiduso Š.Jasikevičius. – Žiūrovai yra pozityviausias šių rungtynių dalykas. Labai ačiū. Įspūdingi skaičiai. Nepakartojama žaisti prie 15 tūkstančų.

Ačiū, ačiū, ačiū. Smagu, tikrai.

Žaidėjams pasakiau: jei jie nori jausti malonumą žaidžiant prie 15 tūkstančių, jie turi gintis. Ir spausti, ir pasinaudoti varžovų trumpa rotacija. Patys matote, kad kuo toliau, rungtynėse leidome jiems įmesti daugiau taškų – 18, 21, 24 ir 25.

Padarėme įspūdingą kiekį psichologinių klaidų. Kai jų nepadarėme, kai kurie Milano žaidėjai ten, kur rizikavome, mus nubaudė. Jūs žinote kai kurių žaidėjų procentus ir silpnybes. Jie mus baudė su savo metimais, kurių tikrai nesitikėjome. Bet visada reikia žiūrėti į save.

Jei praleidi 88 taškus, reiškia, ateini ir galvoji, kad laimėsi su puolimu. „Žalgiris“ šį sezoną dar nenugalėjo nė vienos komandos su puolimu. Tai labai blogas mentalitetas.

Daug kur iš tos pusės buvo žengti dideli žingsniai į priekį. Bet šiandien ne tai, kad nubraukė, bet tai viena dienų, kuri tikrai ne į tą pusę.

Kai kurie žaidėjai įspūdingai nesuprato, kur mes rizikuojame. Ir kur mes ruošiamės. Koks mūsų planas. Kai taip žaidėjai nepasiruošę, greičiausiai, daug kur yra ir mano kaltės.

Kažkur nesugebėjau įteigti, kad laimėti antrą kartą Eurolygoje prieš vieną komandą yra labai sunku. Namuose mes žaidžiame žymiai blogiau. Ypač blogiau gynyboje.“

– Namuose problema yra koncentracija?

Mes ne tokie geri esame, kad aploštume su puolimu. Gal tą reikia suprasti iš naujo.

– Manau, kad taip. Įspūdingas skaičius psichologinių klaidų.

Jei mes rizikuojame Pascolo metimus, o jis pataiko abu tritaškius, tai mano kaltė. Bet jei jis prasiveržia, paima atšokusius kamuolius ir prisirenka kitų taškų, jau negaliu už tai prisiimti atsakomybės.

Žinojome, iš kur mus bandys bausti Mačvanas, bet vis tiek nesugebėjome jam eiti iš priekio. Hickmanas negali mesti tritaškio ketvirto ar trečio, kai pas mus nėra keturių komandinių pražangų. Reikia ant jo lipti. Už tai irgi negaliu prisiimti atsakomybės.

Už kai kuriuos dalykus galiu prisiimti atsakomybę, bet yra dalykai, kai paprasčiausiai... Jei prie 15 tūkstančių praleidi 88 taškus, tu tiesiog privalai būti nubaustas pralaimėjimu. Kito kelio nėra.

Tai nėra šiuolaikinis krepšinis. Mes ne tokie geri esame, kad aploštume su puolimu. Gal tą reikia suprasti iš naujo.

– „Žalgiris“ pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, kai Antanas Kavaliauskas nežaidė. Ar jo trūkumas turėjo tam įtakos?

– Robertas žaidė labai puikiai. Antanas, jei būtų koks finalas, jis galėtų žaisti, bet šitoje stadijoje neverta rizikuoti dar didesnėmis traumomis. Bet ne tame esmė. Mentalitetas yra blogas. Mentalitetas blogas.

Nereikia kreipti dėmesio į varžovus. Taip, atvažiuoja septyniese ir tai užmigdo jauną komandą. Bet tie septyni turi tiek patirties, kiek 15 mūsų rūbinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius