Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17

Robertas Javtokas dar norėtų pažaisti Lietuvos krepšinio rinktinėje

„Na, būkime realistai – norint prasimušti į Eurolygos atkrintamuosius mačus, reikia turėti mažiausiai 7 pergales grupėje. Kol kas mes turime teorinius šansus patekti į tą etapą ir privalome kabintis. Kol kas viskas priklauso tik nuo mūsų. Kai jau priklausys ne nuo mūsų, tada bus visiškai kita kalba“, – antradienį per pietus Vilniaus oro uoste kalbėjo Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Gintaras Krapikas. Šiandien žalgiriečiai išskrido į Tel Avivą, kur ketvirtadienį Eurolygos „Top 16“ etapo 11-ojo turo E grupės mače susikaus su vietos „Maccabi“ klubu. Izraelio krepšininkai gina Eurolygos nugalėtojų vardą.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmoje akistatoje dar šansų patekti į Eurolygos atkrintamuosius mačus nepraradę kauniečiai namie sausio 23-iąją varžovams nusileido 66:73.

„Mes sužaidėme geras rungtynes Kaune ir pralaimėjome tik paskutinėmis minutėmis“, – teigė strategas, pridėdamas, kad su ekipa į Izraelį nevyks traumą vis dar besigydantis Artūras Gudaitis.

Kalbėdamas apie tai, ar kauniečių per savaitę sužaisti net trys mačai nebus problema akistatoje su Tel Avivo klubu, „Žalgirio“ treneris pasakė: „Išskyrus rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“, kur negalėjome rizikuoti ir pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo tikrai daug, per kitus du mačus savaitgalį galėjome daugiau keisti krepšininkus ir nė vienas nesužaidė daugiau minučių, nei buvo numatyta. Nemanau, kad Izraelyje nuovargis bus juntamas ir tai bus svarbus faktorius.“

Vienam kauniečių ekipos lyderių Robertui Javtokui dvikova Tel Avive bus šiek tiek kitokia – kovo 20-ąją ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas švęs savo 35-metį.

„Žalgiriui“ dabar jau nesvarbu, su kuo žaisti. Kol galime kabintis į galimybę žaisti Eurolygos atkrintamuosiuose mačuose, tą ir darome. Mums dabar visos rungtynės aukso kainos. Nors pastaruoju metu dažnai prisimenama ta dvikova su „Maccabi“, kuri užvėrė „Žalgiriui“ duris į Eurolygos lemiamus mačus, šios rungtynės su Tel Avivo atstovais svarbios tik tuo, kad negalime prarasti taško“, – šnekėjo garsus krepšininkas.

– Gimtadienio nuotaikos turės įtakos rungtynėms su „Maccabi“?15min.lt paklausė R.Javtoko.

– Tie dalykai visiškai nesusiję. Važiuoju žaisti ir laimėti – juk turėjome Eurolygoje kelis mačus, kuriuos galėjome laimėti, tačiau nusileidome. Taip buvo ir su „Maccabi“. Tad gimtadienis šiai dienai yra ne svarbiausias dalykas – noriu su komanda laimėti Tel Avive. Na, o sugrįžus gal su draugais eisime pavakarieniauti, bet didesnio šventimo nebus. Ne tas galvoje. Juk neseniai tėvelį praradau...

Jei pasižiūrėčiau vaizdajuostę, kurioje aš žaidžiau ankstesniais metais, tai judrumas, šoklumas buvo kitoks.

–  „Žalgiris“ jau negali daugiau pralaimėti?

– Nežinau, juk viskas priklausys ir nuo to, kaip žais „Panathinaikos“ ar „Barcelona“. Gal bus taip, kad nusileisime Tel Avive, bet laimėsime kitas trejas rungtynes, o varžovai dalins taškus. Nežinau, nieko nedėliojame, norime laimėti Izraelyje. Svarbu, kad ketvirtadienio mače nebūtų šio sezono bėdos – neišlaikome tempo, palūžtame trečiame kėlinyje. Tikiuosi, taip nebus, nes prieš juos kovėmės ir žinome, kad „Maccabi“ yra tikrai įveikiama komanda.

– 35 metai krepšininkui Robertui Javtokui – tai daug ar mažai?

– Daug, žinoma. Nes daug ką koreguoja ne metai, o kūnas – nuo jo priklauso fizinė būklė. Jei pasižiūrėčiau vaizdajuostę, kurioje aš žaidžiau ankstesniais metais, tai judrumas, šoklumas buvo kitoks. Viduje jauti, kad gali tai padaryti, bet reikia būti durnam, kad nesuprastum, ką gali dabar ir ką galėjai tuomet.

Bet noro žaisti yra, tai kelia džiaugsmą, tad galiu pasakyti, kad dar norėčiau pažaisti.

– Kiek ilgai?

– Nežinau (juokiasi). Bet dar vieną sezoną tikrai norėčiau profesionaliai žaisti.

Noro turiu. Jei treneriui manęs reikės – būtinai padėsiu. Aš pasiruošęs – man patinka rinktinėje.  

– Ar pratęsite sutartį su „Žalgiriu“?

– Žaidžiu, nieko nežinau. Bet bus sezono pabaiga, jei ateis, ką pasiūlys, derėsimės, žiūrėsime.

Dabar nieko negaliu pasakyti, tačiau aš visada esu „už“ pasilikti Lietuvoje – man gerai, šeimai gerai. Žinoma, norėčiau pasilikti „Žalgiryje“.

– Neišvengsite kalbų apie artėjantį Lietuvos krepšinio rinktinės sezoną. Ar padėsite nacionalinei komandai Europos čempionate, jei būsite kviečiamas?

– Noro turiu. Jei treneriui manęs reikės – būtinai padėsiu. Aš pasiruošęs – man patinka rinktinėje. Jei tik nieko neatsitiks su sveikata, aš noriu būti kviečiamas į rinktinę. Pagrindinis dalykas – noro žaisti rinktinėje aš turiu. Bet viską spręsti turi rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius