-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Rusijoje apie CSKA pergalę Kaune: įspūdingas M.Jameso sugrįžimas ir V.Gomelskio replikos

Rusijos žiniasklaida aukštino Mike'ą Jamesą po Eurolygos rungtynių, kuriose CSKA atakų lyderis pelnė 27 taškus ir padėjo Maskvos klubui išsivežti pergalę iš Kauno.

Ir dėl konflikto su treneriu, ir dėl rezultatyvaus žaidimo M.Jamesas atsidūrė antraštėse naujienų, kuriose Rusijos portalai aprašė CSKA klubo 87:78 laimėtas rungtynes prieš „Žalgirį“

„Mike'as Jamesas užmėtė „Žalgirį“, – skelbė “Komersant“.

„Tegu Jamesas ir toliau rungtyniauja kas antrą kartą“, – siūlė „Sovietskij sport“.

„Jamesas vėl traukia rungtynių pabaigą CSKA klubui. O prieš tris dienas kalbėjo, kad jis paliks komandą“, – priminė matchtv.ru.

Tuščia arena Kaune – labai neįprasta

Pradėdamas rungtynių aprašymą „Komersant“ pabrėžė, kad mačas Kaune turėjo didelę reikšmę lentelėje, nes kylanti CSKA buvo ketvirta, o „Žalgiris“ – penktas.

Neprasprūdo pro akis, kad rungtynės Kaune vyko labai neįprastoje aplinkoje.

„Įprastai Kaune sutinka 15 tūkst. sirgalių, bet ne dabar. Tuščia „Žalgirio“ arena buvo labai neįprasta. Tarsi tai buvo į naudą svečiams, bet šeimininkų gretose buvo spalio mėnesio Eurolygos MVP – Marius Grigonis“, – rašė matchtv.ru

„Lietuvių klubas vasarą prarado ne tik Šarūną Jasikevičių, bet ir branduolį žaidėjų, bet vis tiek nelauktai judriai pradėjo sezoną“, – savo skaitytojams „Žalgirio“ gerą startą Eurolygoje pristatė sovsport.ru, pastebėjęs, jog 38 metų treneris Martinas Schilleris savo darbą dirba jau 16 metų, praėjusį sezoną tapęs geriausiu G-league treneriu.

„Komersant“ akcentavo, kad rungtynių pradžioje atrodė, kad CSKA išsiveš lengvą pergalę.

„Kai vienu metu aikštėje buvo Jamesas, Clyburnas ir Hillardas, dėl „Žalgirio“ buvo truputį baisoka“, – atkarpą antrajame kėlinyje, kai rezultatas tapo 22:37 CSKA naudai, priminė „Komersant“.

Jis pažymėjo, kad „Žalgiris“ nenuleido rankų, o M.Grigonis vis pataikydavo „eilinį“ tritaškį.

VIDEO: Lyderis ant grandinės: šaltakraujiški M.Grigonio tritaškiai

V.Gomelskiui klausimų kėlė D.Itoudis

„Zenit“ ir „Chimki“ rungtynes per televiziją tą vakarą komentavęs Vladimiras Gomelskis savo vardo interneto svetainėje bandė pamokyti CSKA trenerį Dimitrį Itoudį.

„CSKA susikūrė pranašumą ir nesugebėjo jo padidinti ir net išlaikyti. Itoudžio keitimai buvo nebūtini, o suplanuoti. Ne visi žaidėjai susitvarkė su savo užduotimis, – atsakydamas į krepšinio mėgėjo klausimą dėstė V.Gomelskis. – Netvarka su pasikeitimais prie užtvarų tęsiasi. Žaidimas su Milutinovu gynybos centre gerokai kokybiškesnis nei su Bolomboy. Atakose savo galimybių neišnaudojo eilė žaidėjų. Bendrai, aš patenkintas pergale, bet ne žaidimo kokybe.

Minutės pertraukėlės – trenerio reikalas. Jei jis tik mato, kad reikia keisti žaidimo paveikslą, bet nežino kaip, – ima pertraukėles, bet jei dar tik sprendžia ką ir kaip keisti, – reikia palaukti.“

Todėl M.Jamesas ir imtas į komandą

„Mač TV“ geriausiu rungtynių momentu laikė Nikitos Kurbanovo bloką Joffrey Lauvergne'ui, kai po sėkmingo žaidimo gynyboje CSKA puolėjas dar ir puolime atkovojo svarbų kamuolį ir įrideno taškus.

Tačiau galiausiai visų Rusijos portalų mintys krypo link M.Jameso, kurio konfliktas su treneriu liko paslaptis.

„Mač TV“ priminė, kad po pralaimėto mačo „Chimki“ klubui prieš savaitę M.Jamesas buvo „prapuolęs“, o D.Itoudis nekomentavo M.Jameso situacijos.

„Bet lapkričio 17 dieną Itoudis buvo pats laimingiausias žmogus Kaune, kai likus žaisti 43 sekundes iki mačo su „Žalgiriu“ pabaigos Jamesas pataikė tritaškį ir išvedė svečius į priekį 4 taškais“, – pabrėžė Rusijos sporto kanalas.

„Versija apie konfliktą vis tiek liko vienintelė. Tai jie susitaikė, ar ne? – po rungtynių dar svarstė „Sovietskij sport“. – Nežinia, ar bus taika, bet Jamesui toks „pasisėdėjimas“ buvo naudingas. Itoudžio nurodymus jis vykdė be grimasų veide ir sužaidė Lietuvoje tiesiog šauniai.“

Kita vertus, sovsport.ru pastebėjo, kad būtent M.Jameso dvi klaidos padėjo „Žalgiriui“ prisivyti CSKA, kai po dviejų Pauliaus Jankūno pataikytų baudų rezultatas buvo tapęs 78:79.

„Tada Jamesas nusprendė žaisti kaip visad. Tai yra vienas“, – pasakojo portalas.

VIDEO: Nesustabdomas? Mirtini M.Jameso dūriai į „Žalgirio“ krepšį

„Komersant“ pažymėjo: „Šeimininkai kovėsi iš paskutinių ir nuo -10 sumažino skirtumą iki -1. Bet čia vėl atėjo Jameso laikas. Pačioje svarbiausioje atakoje jis tiesiog paėmė kamuolį ir per daug negudraudamas ir nekreipdamas dėmesio į oponentą tėškė tritaškį. Kauniečiai taip nusivylė, kad net nerado būdų atsakyti.“

„Nieko keista, kad jis vėl ištraukė CSKA rungtynių pabaigoje. Todėl jį ir ėmė į komandą“, – apie M.Jamesą reziumavo „Mač TV“.

Kas geriausias CSKA visų laikų legionierius?

Rusijos žiniasklaida po rungtynių jau žvalgėsi į priekį.

Ketvirtadienį CSKA žais su Miuncheno „Bayern“, į Eurolygos antrąją vietą netikėtai užkopusia komanda, kurią būtų verta aplenkti. Aišku, su M.Jameso pagalba.

„Su tokiu Jamesu jau niekas nebaisu, – rašė sovsport.ru. – Nors gal jam verta žaisti kas antrą mačą. Tada jis žaidžia už du.“

Tuo metu V.Gomelskis liko santūresnis. Nors M.Jamesas ir Willas Clyburnas dabar atrodo ryškūs komandos vedliai, paklaustas apie geriausią visų laikų CSKA legionierių, krepšinio komentatorius prisiminė kitą amerikietį gynėją.

„Man vis dar geriausias visų laikų CSKA legionierius yra J.R.Holdenas. Pats naudingiausias. CSKA lyderis, nusitaikęs į pergalę kiekviename mače. Jis išsikraudavo visais 100 procentų ir vesdavo kitus žaidėjus paskui save“, – apie 2002-2011 metais Maskvoje žaidusį ir Rusijos pilietybę priėmusį amerikietį kalbėjo V.Gomelskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius