Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 04

Rusijos spauda nusilenkė šeštajam „Žalgirio“ žaidėjui: „Jie neatsikvėpė nė sekundei“

Ant pergalių bangos pakilę Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai nuo jos buvo nublokšti Kaune. Po trijų laimėtų rungtynių iš eilės nesėkmės kartėlį patyrę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai iškrito iš pirmojo Eurolygos aštuoneto, o būtent tai, kartu su išskirtiniu Aleksejaus Švedo pasiekimu, buvo pagrindinės temos trečiadienio Rusijos sporto spaudoje.

„Pralaimėtos taškų lenktynes Kaune. Atkrintamųjų lenktynės vis labiau aštrėja“, – rašė rusų portalas championat.com.

„Chimki“ nusileido „Žalgiriui“ – nutrūko trijų pergalių Eurolygoje serija“, – konstatavo sport-express.ru.

„Chimki“ pralaimėjo Lietuvoje, bet pasiduoti neketina. Toliau – „Fenerbahče“, – pozityvų toną stengėsi išlaikyti sports.ru.

Visi Rusijos portalai sutartinai išskyrė „Žalgirio“ sirgalių faktorių. Sports.ru pabrėžė, kad kauniečiai šį sezoną pagal namuose iškovotas pergales yra geriausiu atveju vidutiniokai, tačiau svarbių rungtynių veiksnys šeštąjį komandos žaidėją aktyvavo visu pajėgumu.

„Krepšinio visuomenė ilgus metus „Žalgirį“ buvo pripratusi laikyti „namų komanda“, tačiau šiemet jie namuose žaidė vidutiniškai. Iki rungtynių su „Chimki“, žalgiriečiai namuose daugiau kartų buvo pralaimėję (7), negu laimėję (6). Blogiau namuose žaidė tik „Crvena zvezda“, ALBA ir „Zenit“. Vis dėlto kaistant atkrintamųjų kovai, „Žalgirio“ sirgaliai mobilizavosi ir tapo tikru šeštuoju komandos žaidėju. Šįvakar 13,5 tūkst. Kauno aistruolių neatsikvėpė nė sekundei“, – pagyras kauniečiams rašė sports.ru.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Rusai pripažino, kad „Chimki“ šiose rungtynėse palūžo dar pačioje jų pradžioje, kai „Žalgiris“ pasinaudojo savo ginklais, o Šarūnas Jasikevičius pataikė su keitimais.

„Nuostabioje atmosferoje žaidęs „Žalgiris“ nuo pirmųjų minučių beveik viską darė nepriekaištingai. Iš pradžių jie žudė oponentus Edgaro Ulanovo ir Artūro Milaknio tritaškiais, o vėliau Šarūnas Jasikevičius pataikė su keitimais, įleidęs į aikštę 8 taškus per 3 minutes pelniusį Zachą LeDay. Devinas Bookeris gavo techninę pražangą už nieką, Chrisas Krameris, žaidęs ir Lietuvoje, prametė dvi baudas ir staiga skirtumas jau siekė beveik 20 taškų“, – pasakojo sports.ru.

VIDEO: Rimas Kurtinaitis: „Mūsų žaidėjai nesusitvarkė su „Žalgirio“ arenos atmosfera“

Championat.com apžvalgininkas Aleksejus Falko nulenkė galvą ir prieš dabartinę „Žalgirio“ formą, kuri gerėja su kiekvienomis rungtynėmis.

„Chimki“ užpraėjusią savaitę laimėjo išvykos rungtynėse, kai nugalėjo Milano komandą, tačiau prieš rungtynes su dabartinės formos „Žalgiriu“ negalima buvo tikėtis tokių paprastų rungtynių, kaip Italijoje. Š.Jasikevičiaus komanda su lig kiekviena savaite įgauna vis daugiau jėgų, o pats treneris iš žaidėjų jau išspaudžia maksimalias jų galimybes. Galite prisiminti, kaip pernai „Žalgiris“ laimėjo septynerias iš paskutinių aštuonerių rungtynių ir įšoko į atkrintamąsias. Jie kasmet pakeičia savo sudėtį ir lyderius atiduoda turtingiesiems, bet išlieka pavojingi“, – „Žalgiriui“ gerų žodžių negailėjo championat.com apžvalgininkas.

Sports.ru pagyrė ir „Chimki“ komandą už pagirtiną sugrįžimą į rungtynes po ilgosios pertraukos, kai skirtumas buvo ištirpęs iki 6 taškų, bet galiausiai rusus pražudė buvęs šios komandos krepšininkas.

„Keista, tačiau „Chimki“ su solidžiu Švedu ir puikiu tritaškių pataikymu nužudė ne užsikirtęs taikiklis, o buvęs komandos žaidėjas KC Riversas. 2012-2013 m. sezone klubo garbę gynęs amerikietis pataikė keturis tritaškius ketvirtojo kėlinio pradžioje, palaidodamas visas svečių galimybes atsitiesti“, – tikino sports.ru.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas

Rusijos spaudoje po vakarykščio mačo labai daug dėmesio skirta ir „Chimki“ lyderiui Aleksejui Švedui. Nors brangiausiam klubo krepšininkui rungtynės Kaune nebuvo kažkuo išskirtinės – pelnęs 24 taškus jis sužaidė vos septintas pagal rezultatyvumą šio sezono rungtynes, – „Žalgirio“ arenoje jis užfiksavo kitą, istorinį pasiekimą.

Pataikydamas tritaškį trečiojo kėlinio pabaigoje A.Švedas pelnė 5000-ąjį tašką vilkėdamas „Chimki“ marškinėlius – to dar nebuvo padaręs joks Pamaskvio komandos žaidėjas.

„Aleksejus Švedas pelnė 5000-ąjį tašką su „Chimki“ klubo marškinėliais! 249 mačus su jais jau sužaidęs įžaidėjas yra rezultatyviausias klubo žaidėjas istorijoje, – trimitavo championat.com, remdamasi oficialaus „Chimki“ klubo tinklalapio duomenimis. – Tiesa, net ir nepaisant produktyvių Švedo rungtynių, komanda neturėjo daug šansų Kaune.“

A.Švedas su 5010 taškų rezultatyviausių sąraše lenkia kitas dvi klubo legendas – Vitalijų Fridzoną (4678 taškai) ir Sergejų Monią (3916).

Pralaimėjimą po beveik mėnesio pertraukos patyrusi Pamaskvės komanda užleido vietą pirmajame aštuonete „Žalgiriui“ ir šiuo metu rikiuojasi devinta, o vakarykštėse rungtynėse Kaune dar ir prarado tarpusavio pranašumą žaidžiant su žalgiriečiais. Vis dėlto dabar rusai deda viltis į labai svarbų penktadienio mačą, kai „Chimki“ namuose priims Stambulo „Fenerbahče“, kuriai pirmajame rate Rimo Kurtinaičio auklėtiniai nusileido 76:89.

„Chimki“ namuose priims „Fenerbahče“, kuri trečiadienį namuose žais su „Crvena zvezda“ ir beveik garantuotai laimės, – įsitikinę championat.com žurnalistai. – „Chimki“ klubui rungtynės su „Fenerbahče“ bus išgyvenimo susitikimas, kuris jokiu būdu negali būti pralaimėtas. Jei bus patirta nesėkmė, visi pastarųjų savaičių laimėjimai išsitrins, o Kurtinaičio kariai atkrintamųjų lenktynėse jau bėgs paskui kitus.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje „lenkėsi“ žaidėjams
VIDEO: Edgaras Ulanovas po rungtynių su „Chimki“
VIDEO: Zachas LeDay po pergalingo susitikimo su „Chimki“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius