-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Š.Jasikevičius – apie meilę Barselonai, susižavėjimą L.Messi ir lengvą sugrįžimą

„Išdidus lietuvis, kuris studijavo JAV, o profesionaliai krepšinį žaidė septyniose valstybėse. Nepaisant to, „Barcelona“ vyriausiasis treneris kaip namuose jaučiasi būtent Katalonijos sostinėje“, – rašoma oficialiame Eurolygos tinklalapyje, kuri prožektorių šviesas atsuko į Eurolygos titulo siekiantį Šarūną Jasikevičių.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui buvo 24-eri metai, jis buvo laikomas vienu geriausių jaunųjų žaidėjų Europoje, kai 2000-aisiais metais sudarė pirmąją sutartį su „Barcelona“.

Nors į klubą Šarą patraukė potencialaus Eurolygos titulo spindesys, bet jis greitai pamilo ir miestą.

„Nuostabus oras ir gražus miestas greitai mane papirko, – sakė Š.Jasikevičius. – Kai pažįsti miestą, pradedi suprasti ir katalonišką kultūrą, Gaudį (Antonis Gaudi – atalonų architektas, vienas žymiausių moderno krypties kūrėjų) ir visus kitus dalykus. Akivaizdu, kad maistas čia yra puikus, yra jūra, kuri visiems yra lengvai pasiekiama. Tai yra tobula. Tai dalykai, kurie mane pakerėjo labiausiai.“

Trejų metų viešnagė Barselonoje krepšininkui baigėsi itin saldžiai. Šaras su tokiomis žvaigždėmis kaip Dejanas Bodiroga, Gregoras Fučka ir Juanas Carlosas Navarro iškovojo pirmąjį Eurolygos titulą klubo istorijoje. Šalia „Barcelona“ pridėjo ir ACB trofėjų, ir Karaliaus taurę.

„Turėjome puikias komandas ir visada žinojome, jog turėsime šansą, – pasakojo Š.Jasikevičius. – Visos kortos sėkmingai sukrito 2003-aisiais. Buvome puiki konkurencingų vyrukų grupė, kuri kiekvieną vakarą sunkiai dirbo ir iš lėto yrėsi link savo tikslo. Sezono pabaigoje pasiekėme puikią formą ir sugebėjome viską laimėti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir triumfas Eurolygoje 2003 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir triumfas Eurolygoje 2003 m.

Šaras išvyko 2003-aisiais, bet pergalės tęsėsi. Jis atvedė Lietuvos rinktinę link Europos čempionato aukščiausios pakylos, prisijungė prie Tel Avivo „Maccabi“ bei iškovojo dar du Eurolygos titulus iš eilės.

Viską Europoje pasiekęs įžaidėjas išvyko į NBA, stipriausioje planetos lygoje žaidė dvejus metus, tuomet prisijungė prie Atėnų „Panathinaikos“ ir dar kartą tapo Eurolygos nugalėtoju.

Po trumpų viešnagių Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipose Š.Jasikevičius 2012-aisiais sugrįžo į „Barcelona“.

„Grįžau jau labiau subrendęs kaip žmogus, o „Barcelona“ suteikė man šansą. Šis pasirinkimas nebuvo labai emocionalus, galvojau, jog tai geriausias variantas, nes norėjau dirbti su treneriu Xavi Pascualiu. Tai buvo nuostabus sprendimas, davęs pamatą mano trenerio karjerai“, – sakė „Barcelona“ treneris.

Euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Mačiulis
Euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Mačiulis

Nors lietuvis žaisdavo kitose komandose, bet dažnai grįždavo aplankyti Barselonos miestą. Jasikevičių šeima atostogų metu dažniausiai renkasi Kosta Brava regioną. Tai pakrantė šiaurės rytų Katalonijoje.

Kelionės į Barseloną jam leisdavo ne tik susitikti su senais bičiuliais, bet ir stebėti „Barcelona“ futbolo rungtynes.

„Aš vis dar turiu sezono abonementą! Myliu futbolą ir „Barcelona“, kaip ir „Manchester United“. Tai mano mėgstamiausios komandos, – pasakojo Šaras. – „Camp Nou“ stadionas yra magiškas. Jis įspūdingas. Daugelyje atvejų, kai tu įžengi į tribūnas, supranti, kokio dydžio šis stadionas iš tiesų yra. Daugybę metų turime galimybę žavėtis Lionelio Messi ir kompanijos žaidimu.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Dėl visų Š.Jasikevičiaus ryšių su klubu ir miestu, geresnės vietos naujam karjeros etapui, kai vyriausiasis treneris nusprendė palikti Kauno „Žalgirį“, nebuvo.

Jis kaip žaidėjas, trenerio asistentas ir pagrindinis komandos vairininkas Lietuvos čempionų gretose praleido septynerius metus, bet 2020-ųjų vasarą grįžo į „Barcelona“ ir iškart jautėsi kaip namuose.

„Kalbant apie klubą, integracija buvo lengva, nes aš pažinojau visus žmones, viskas man buvo pažįstama. Man nereikėjo nieko aiškintis, nes viską ir taip žinojau. Tai buvo lengvas sugrįžimas, lyg lankyčiau draugus“, – sakė Šaras.

FCB nuotr./Šarūnas Jasikevičius
FCB nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Tai nebuvo tik pažįstamas klubas ir miestas, kurie trenerį iš Kauno priėmė išskėstomis rankomis. Jis pajautė ir šiltą „Barcelona“ sirgalių meilę.

„Visada turėjau gerą ryšį su „Barcelona“ aistruoliais. Jie visada mane palaikė, kai buvau žaidėjas“, – teigė Š.Jaskevičius.

Pasak Šaro, tik vienas dalykas per šiuos metus Barselonoje pasikeitė drastiškai.

„Jis brangsta, tai akivaizdu! Miestas vis auga ir gražėja. Barselona tobulėja, kaip ir kiti didieji pasaulio miestą. Viskas tik geryn“, – teigė Šarūnas Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius