-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 22

Š.Jasikevičius – apie varžovą, kuris žaidžia kiek kitokį, bet sunkiai sulaikomą krepšinį

„Aš nebežaidžiu, nebereikia“, – šyptelėjo Šarūnas Jasikevičius, kai fotografas pasiūlė per interviu laikyti rankose kamuolį. Jeigu Šaras dar būtų žaidėjas, artėjančioje Eurolygos dvikovoje jo lauktų didžiulis iššūkis. Toks, koks bus Kauno „Žalgirio“ gynėjams, kurie turės stabdyti Stambulo „Anadolu Efes“ taškų mašinas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ | 20:00 | Kaunas

„Anadolu Efes“ pralaimėjo 5 pirmąsias Eurolygos rungtynes, tačiau pastaruoju metu demonstruoja vis geresnę formą.

Įdomu, kad Stambulo ekipa abi pergales šventė tik išvykose – Barselonoje ir Tel Avive.

Nedaug pritrūko iki pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“, tačiau mačo pabaigoje turkai iššvaistė apčiuopiamą pranašumą ir pralaimėjo 81:82.

„Komanda tikrai gerai subalansuota. Pergalės Eurolygoje nesimėto, todėl ir jiems gal iš pradžių buvo sunku jas pasiekti“, – sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Rezultatyviausiai Stambule žaidžia gynėjas Ericas McCollumas, renkantis vid. 15,4 taško. Pergalingose rungtynėse su „Maccabi“ jis pataikė net 8 tritaškius ir pasižymėjo 31 tašku.

„Kai kurių žaidėjų forma yra įspūdinga. McCollumą bus labai svarbu laiku dvigubinti. Tai žaidėjai, kurie įspūdingi taškų darytojai. Gal ne fantastiški kūrėjai, bet taškų darytojai, kurie kiekvienose rungtynėse vienas prieš vieną gali nulemti baigtį, – individualias priešininkų stiprybes išskyrė Š.Jasikevičius. – Dar viena talentinga komanda, kurioje viskas priklauso nuo gynėjų.

Ten labai sustyguota hierarchija. Visas žaidimas sukasi apie gynėjus Adamsą, McCollumą, Simoną ir Ledo. Kas nuo jų lieka, nukrenta Brockui Motumui ir dviem aukštaūgiams, kurie puikiai atlieka savo vaidmenį.

Gynėjai meta į krepšį, o jie sugriebia kamuolius puolime ir suteikia antrus šansus.“

Efektyviausiai „Anadolu Efes“ klube rungtyniauja būtent aukštaūgis Vlade Štimacas – kitas buvęs žalgirietis, Kaune rungtyniavęs prieš 13 metų. 30-metis vidurio puolėjas su 14,6 taško ir 7 atkovotų kamuolių vidurkiu yra trečias naudingiausias krepšininkas visoje Eurolygoje (20 naud. bal.).

„Jie pradeda žaisti dviem aukštais. Dunstonas gal žemesnis, bet tai įspūdinga figūra po krepšiu.

Jie žaidžia gal kitokį krepšinį, bet labai sunkiai sulaikomą. Jei gynėjai neįmes vienas prieš vieną, po krepšiu bus daug problemų – jie pasiima po 13 kamuolių po varžovų krepšiu“, – pažymėjo Š.Jasikevičius.

Į Kauną sugrįžta buvęs žalgirietis Brockas Motumas. Du sezonus „Žalgiryje“ rungtyniavęs australas per 18 minučių renka vid. 8,9 taško.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brockas Motumas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brockas Motumas

B.Motumas kaip tik praėjusiame ture sužaidė vieną geriausių savo karjeros mačų – į „Panathinaikos“ krepšį įmetė 21 tašką ir surinko 24 naudingumo balus.

„Brockas tyliai ramiai turi labai neblogą sezono pradžią. Pradžioje nelabai jų sekiau, pasižiūrėdavau numerius, kurie nebuvo įspūdingi. Bet kaip komanda, taip jis pats, pastaruoju metu žaidžia solidžiai.

Jo skaičiai tikrai geri. Jis daro savo dalykus – nubėga ant greito, duoda lengvų taškų, nusiima kamuolius. Jo prasiveržimai ir metimas yra puikūs“, – buvusį auklėtinį pagyrė Šaras.

Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ Stambulo ekipą papildė puolėjas Zoranas Dragičius, kuris buvo nereikalingas Milano „Olimpia“ komandai. Jis prailgins turkų atsarginių suolą, kurį išretino į Turkijos rinktinę išvykusių vietinių žaidėjų netektis.

„Žalgiris“ tikisi į kovą kilti pajėgiausia sudėtimi, bet laukia svarbių tyrimų rezultatų.

Trečiadienio popietę Axeliui Toupane'ui atliks įplyšusio raumens testą, o kelio ir klubo skausmais besiskundžiantis Edgaras Ulanovas bando treniruotis su komanda.

Š.Jasikevičius jau sekmadienį buvo pabrėžęs, kad „Žalgiriui“ tai bus kol kas sunkiausios sezono rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius