Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 07

Šaras buvo teisus: Eurolyga pripažino arbitrų klaidą „Žalgirio“ rungtynėse Stambule

„Pagrindinis mačo momentas buvo bauda Nigelui. Ten buvo šimtaprocentė bauda puolime“, – po pralaimėjimo Stambule prieš Eurolygos lyderę „Anadolu Efes“ kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Ilgai netruko ir lyga pripažino: Šaras teisus.

Penktadienio pavakarę oficialus tinklalapis išleido pranešimą, kuriame pažymima, jog arbitrų sprendimas fiksuoti Nigelui Hayesui pražangą gynyboje prieš Chrisą Singletoną buvo klaidingas.

„Žalgirio“ legionierius buvo užsiėmęs gerą gynybinę poziciją, tad teisingas sprendimas turėjo būti skirti pražangą puolančiajam „Anadolu Efes“ žaidėjui, neįskaityti dviejų jo pelnytų taškų, neduoti baudos metimo ir kamuolį duoti svečiams iš Kauno.

Tokiu atveju rezultatas būtų išlikęs 78:76 šeimininkų naudai, o ataką organizuotų žalgiriečiai.

Negana šiurkščios klaidos, emocingai į epizodą sureagavęs Š.Jasikevičius buvo nubaustas ir technine pražanga, kuri stipriai sumenkino „Žalgirio“ šansus triumfuoti Stambule.

„Antras dalykas, jeigu gaunu techninę pražangą, 95 proc., kad jos nusipelniau. O čia nukrito kėdė ir gavau techninę pražangą. Dar vienas taškas“, – dėstė „Žalgirio“ treneris Stambule.

VIDEO: Šaras pratrūko: man nesvarbu, bus bauda ar ne, bet turiu kovoti už savo vyrus

Užuot turėjęs kamuolį ir progą organizuoti ataką, „Žalgiris“ sulaukė dviejų taškų, taiklaus Ch.Singletono baudos metimo, taiklaus Shane'o Larkino baudos metimo už techninę pražangą, o po kelių akimirkų, po nesėkmingo žalgiriečio Zacho LeDay išpuolio, tritaškį pridėjęs Krunoslavas Simonas padidino šeimininkų pranašumą iki 7 taškų – 85:78.

„Nežinau, kaip jums atrodys, bet labai aiškiai matosi, kad teisėjas užtikrintas savo švilpuku, o po to „a-a-a“... Viskas aišku – Stambule žaidžiame prieš geriausią komandą. Ir dėl to apie tai reikia kalbėti.

Man jokio skirtumo – bus baudos, nebus, aš turiu kovoti už savo vyrus“, – Stambule kalbėjo Šaras.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Stambule pataikė 19 tolimų metimų, taip pagerino tiek geriausią visų laikų klubo rezultatą (ankstesnis rekordas buvo 14), tiek šio sezono Eurolygos rekordą, kuris iki mačo Stambule buvo 17.

Iki visų laikų turnyro rekordo pakartojimo žaliai baltiems pritrūko dviejų taiklių tritaškių.

Vis dėlto fantastiškai kritę tolimi metimai pergalės Turkijoje pasiekti nepadėjo – po įnirtingos kovos „Žalgiris“ krito 91:96.

Tai buvo jau 17-oji „Anadolu Efes“ pergalė per pastaruosius 18 mačų. Ergino Atamano auklėtiniai prieš antroje vietoje žengiantį Madrido „Real“ yra atsiplėšę per tris laimėjimus.

Po 24 turų žaliai balti savo sąskaitoje turi 9 pergales ir žygiuoja 13-oje turnyro vietoje. Iki atkrintamųjų zonos „Žalgirį“ skiria bent dvi pergalės, nes varžovai yra sužaidę vienu maču mažiau, o iki reguliaraus sezono pabaigos liko 10 rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius