Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 12 30

Šaras išvarytas, bet N.Mirotičiaus tritaškio gelbėta „Barca“ išgyveno Belgrado pragare

Dvi technines pražangas per pusę minutės pratęsimo pradžioje užsidirbęs Šarūnas Jasikevičius jau tik iš rūbinės stebėjo, kaip jo „Barcelona“ (11-5) išvykoje dramatiškai palaužia Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą (8-8).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr.

Nikola Mirotičius fantastišku tritaškiu išplėšė pratęsimą, o jame jau Tomo Masiulio diriguojama „Barcelona“ iš Belgrado pragaro pabėgo su pergale – 99:94 (28:17, 15:23, 14:25, 27:19, 15:10).

Svečiai galingai pradėjo rungtynes ir, atrodė, dominuos triukšmingoje Aleksandro Nikoličiaus arenoje, kurioje audringi sirgaliai ne sykį į orą mėtė konfeti. „Barca“ antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 34:19.

Maža to, dėl traumos visam laikui ant suolo sėdo ir „Crvena zvezda“ lyderis Luca Vildoza. Kito – skambiojo savo pirkinio Facundo Campazzo – Belgrado klubas Eurolygoje vis dar negali užregistruoti.

Tačiau tempti paskui save „Crvena zvezda“ ėmėsi Filipas Petruševas. Rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs aukštaūgis varė į neviltį „Barcelona“ gynybą, o šeimininkai apvertė rungtynes.

Šeimininkai taip įsibėgėjo, kad ketvirtojo kėlinio pradžioje jau jie pirmavo 12 taškų persvara (69:57). Netrukus estafetę iš jo perėmė ir Nemanja Nedovičius.

Gelbėtis Š.Jasikevičiaus auklėtiniai ėmė tritaškiais. Alexas Abrinesas įsmeigė tris, o tolimą metimą pridėjęs Sertačas Šanli išlygino rezultatą likus žaisti 69 sekundes (79:79).

Po taiklių N.Nedovičiaus baudos metimų „Crvena zvezda“ pirmavo 3 taškais (84:81), bet neprasižengė, o N.Mirotičius su ketvirtojo kėlinio sirena įskraidino sudėtingą tritaškį, išplėšusį pratęsimą (84:84).

Pratęsimo pradžioje neišlaikė Š.Jasikevičiaus nervai. Lietuvis greitai užsidirbo dvi technines ir patraukė į rūbinę. „Barcelona“ vairą perėmė Tomas Masiulis, o svečiai ir toliau taikliai šaudė iš toli, įgijo persvarą, kurią išsaugojo iki pabaigos.

12 minučių nugalėtojų gretose žaidęs Rokas Jokubaitis įmetė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Lietuvis taip pat perėmė 1 kamuolį, suklydo ir prasižengė po 2 sykius bei surinko 1 naudingumo balą.

„Crvena zvezda“: Filipas Petruševas (9 atk. kam.) ir Nemanja Nedovičius (7 rez. per., 0/6 trit.) – po 24, Luka Mitrovičius 18 (8 atk. kam.), Ognjenas Dobričius 14, Johnas Hollandas 7.

„Barcelona“: Tomašas Satoransky 19 (10 rez. per., 5/6 trit.), Cory Higginsas 15, Alexas Abrinesas 14 (4/7 trit.), Nikola Mirotičius 12, Sertačas Šanli ir Janas Vesely – po 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius