Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 15

Šaras juokėsi iš „Žalgirio“ gynybos – Kauno klubas sutriuškintas Vitorijoje

21 klaida, tragiška gynyba ir ironiški Šarūno Jasikevičiaus plojimai – Kauno „Žalgirio“ viešnagė Vitorijoje virto katastrofa. Žalgiriečiai patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimą šį sezoną – „Baskonia“ sutriuškino net 20 taškų skirtumu – 64:84 (19:27, 14:16, 12:24, 19:17).
Axelis Toupane'as ir Kevinas Pangosas
Axelis Toupane'as ir Kevinas Pangosas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki šiol didžiausiu skirtumu (21) šį sezoną „Žalgirį“ nugalėjo Madrido „Real“. Tačiau namuose „Baskonia“ 20 taškų sutriuškintas „Žalgiris“ toks pat beviltiškas atrodė ir išvykoje.

Prieš rungtynes Kauno „Žalgiris“ sulaukė gerų žinių – „Baskonia“ ekipai dėl traumų negalėjo padėti ne tik svarbus įžaidėjas Marcelinho Huertas, bet ir komandos lyderis Tornikė Šengelija.

Tačiau susikaupę baskai rungtynes pradėjo spurtu 8:0, o „Žalgiris“ pirmoje rungtynių pusėje turėjo vytis varžovus. Po dviejų kėlinių „Baskonia“ pirmavo 43:33.

Trečiasis kėlinys prasidėjo viltingai. Brandonas Daviesas bandė užvesti komandą spurtui, bet greitai visas „Žalgiris“ buvo nusodintas. Baskai trečiajame kėlinyje buvo įgiję 24 taškų persvarą ir prieš lemiamą kėlinį pirmavo 67:45.

Ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu, kurio metu baskai buvo pasiekę rekordinę, 28 taškų persvarą.

Kauniečiai padarė net 21 klaidą ir sulaukė Šarūno Jasikevičiaus ironiškų plojimų ir juoko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kauno ekipoje dviženklį taškų skaičių surinko tik du žalgiriečiai – Kevinas Pangosas (12) ir Vasilije Micičius (11).

Kadangi „Chimki“ šventė pergalę Izraelyje, Kauno „Žalgiris“ po šio pralaimėjimo nukrito į šeštąją vietą Eurolygoje.

Vitorijos „Baskonia“ su 13 pergalių liko devintoje vietoje, bet susilygino su „Maccabi“.

Pirmąsias rungtynes Kaune „Baskonia“ laimėjo 97:77.

„Baskonia“: J.Grangeris 20, V.Poirier 15, J.Voigtmannas ir M.Janningas po 12.

„Žalgiris“: K.Pangosas 12, V.Micičius 11, A.Toupane'as 9, E.Ulanovas 7, B.Daviesas ir P.Valinskas po 6, A.Milaknis 4, G.Masiulis ir A.Kavaliauskas po 3, P.Jankūnas 2, A.White'as 1.

VIDEO: Emocinga Šaro kalba: „Jau kelias savaites matau blogų dalykų“
VIDEO: E.Ulanovas: tai buvo blogiausios mūsų rungtynės

Rungtynių statistika: „Baskonia“ – „Žalgiris“ 84:64

Dvitaškiai: 14/24 (58,3%) – 18/40 (45%)

Tritaškiai: 13/29 (44,9%) – 4/8 (50%)

Baudų metimai: 17/22 (77,3%) – 16/20 (80%)

Atkovoti kamuoliai: 24 – 25

Rezultatyvūs perdavimai: 20 – 14

Perimti kamuoliai: 13 – 10

Klaidos: 16 – 21

VIDEO: V.Micičius prabilo apie didžiausią pamoką „Žalgiriui“

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Baskonia“ – „Žalgiris“ 84:64

40 min. Tai nebuvo kauniečių diena. Vienas skaudžiausių pralaimėjimų šį sezoną.

38 min. Gytis Masiulis gavo laiko pasireikšti ir pataikė metimą su pražanga – 82:59.

36 min. Skirtumas išaugo iki 28 taškų po J.Grangerio tritaškio – 82:54.

33 min. Atrodo, kad žalgiriečiai visai prarado kovos dvasią. Baskai tik didino persvarą – 78:51.

Trečiasis kėlinys: „Baskonia“ – „Žalgiris“ 67:45

30 min. Tragiškas kėlinys. Baskai jį laimėjo 24:12 ir prieš ketvirtąjį kėlinį pirmavo 22 taškais.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Šaras net juokiasi iš „Žalgirio“ gynybos. Mattas Janningas dviem tritaškiais iš eilės po truputį gramzdina žalgiriečius į dugną. A.Milaknis buvo per gerą pusmetrį nuo metiko – tiek, kiek tokiems žaidėjams pilnai užtenka išmesti savo metimą. Baisiausia, kad po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ klysta išsimesdamas kamuolį iš užribio. Atrodo, komanda jau nuleidžia rankas.

29 min. Po J.Voigtmanno dvitaškio persvara išaugo iki 20 taškų – 63:43.

28 min. Varžovų lyderiui J.Grangeriui teisėjai skyrė techninę pražangą už vaidybą, bet baskų tai nei kiek neišmušė iš vėžių. M.Janningas smeigė dar vieną tritaškį ir įgijo rekordinę 18 taškų persvarą – 61:43.

25 min. Žalgiriečiai bandė perlaužti rungtynių eigą, bet ne viskas sekėsi. Baskai išlaikė dviženklį pranašumą – 53:43.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Kaip greitai „Žalgirio“ triūsą ir Davieso energiją nubraukė Grangerio tritaškis su pražanga. Amerikietis buvo didžiulė priežastis, kodėl žalgiriečiai sėkmingai grįžo į aikštę po pertraukos, bet centras turi sėsti ant suolo dėl trečios asmeninės pražangos. Daviesas buvo pelnęs keturis taškus iš eilės ir porąkart sėkmingai apsigynęs. Tai buvo žvėriškos jo trys minutės, bet „Žalgiriui“ reikės rasti naujų herojų baudos aikštelėje.

Antrasis kėlinys: „Baskonia“ – „Žalgiris“ 43:33

20 min. A.Milaknis ir K.Pangosas sumažino skirtumą iki 9 taškų. J.Voigtmannas baudos metimu sugrąžino dviženklį pranašumą baskams.

19 min. J.Voigtmannas prisiminė pirmojo kėlinio ginklą ir pataikė tritaškį – 42:29.

18 min. Pirmuosius taškus pelnė A.Toupane'as, bet iškart po to prasižengė – 39:29.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Šaras ironiškai ploja atsisukęs į atsarginių suolą po Aarono White'o pražangos prieš tritaškį metusį Voigtmanną. „Žalgiris“ Vitorijoje atrodo nesusikoncentravęs ir nevykdantis žaidimo plano, nepildantis detalių, kurių reikia šiai pergalei. Per ilgąją pertrauką „Žalgirio“ rūbinėje bus karšta.

17 min. L.Vildoza dvitaškis ir J.Voigtmanno baudos metimas (1/3) didino skirtumą iki 10 taškų – 37:27.

16 min. Nelabai rezultatyvius kėlinys, bet po E.Ulanovo dvitaškio, jį laimi kauniečiai. Pirmuosius taškus pelnė Paulius Jankūnas – 34:27.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Tai turi būti Vasilije Micičiaus vakaras! Kaip Vasia jaučia žaidimą. Atliko idealų perdavimą Milakniui iš užribio, tik kad snaiperis prametė patogų metimą. Vėliau jis suklaidino varžovus imituodamas perdavimą A.White'ui ir numetė puikų perdavimą kita kryptimi. Netrukus jis rezultatyviai nardė po „Baskonia“ krepšiu. Puikus žaidimas – jau 9 taškai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Šiandien čia kažkas bus. Sirgaliai siunta ant arbitrų ir perbėgę į pirmąsias tribūnų eiles siunčia jiems baisiausius linkėjimus. Į kiekvieną 50/50 švilpuką baskų aistruoliai reaguoja labai karštai – įtampa auga ir tai nebūtinai gerai „Žalgiriui“, nes teisėjai vėliau gali imti dvejoti savo sprendimais. Net ir nepaisant sėkmingo epizodo gynyboje, fanai minutės pertraukėlę pasitinka kurtinančiu švilpimu – be abejo, arbitrams.

12 min. Antrajame kėlinyje pirmuosius taškus pelnė V.Micičius, kuris buvo rezultatyviausias Kauno ekipoje su 9 taškais – 29:21.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

27 praleisti taškai per pirmąjį kėlinį atrodo klaikiai, bet reikia pripažinti, kad „Baskonia“ ir prišaudė užtektinai nesąmonių. Kur matyta, kad Grangeris paleistų du tritaškius iš eilės nuo lentos? Arba vien ko vertas metimas su pirmojo kėlinio sirena. Kita vertus, „Žalgiris“ leido baskams pajusti žaidimą nuo pirmųjų minučių, tad kai riešas įkaista, gero nelauk. Svarbu, kad „Žalgiris“ ėmė gerinti žaidimą ir skirtumas turėtų tirpti.

Pirmasis kėlinys: „Baskonia“ – „Žalgiris“ 27:19

10 min. J.Grangeris pataikė du iš eilės tritaškius nuo lentos. Neįtikėtina. V.Micičius uždirbo taškus su pražanga. Po pirmojo kėlinio žalgiriečiai atsiliko 8 taškais.

9 min. Vasilije Micičius pataikė pirmuosius „Žalgirio“ dvitaškius šiose rungtynėse – 19:15.

8 min. K.Pangosas pataikė dar vieną tritaškį – 16:11.

7 min. Savo tritaškių sąskaitą atidarė ir Janis Timma, kuris dar išprovokavo ir K.Pangoso pražangą – 16:8.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Šaras išrašo baudos taloną prie šoninės linijos A.Toupane'ui, kuris pradėjo rungtynes pametęs galvą. Ne tik kad lipo į medį su dviem desperatiškais metimais ieškant pražangos, bet dar ir nesudirbo iki galo gynyboje. Treneris baisiai piktas – žalgiriečių startas verčia jį vis keiktis ir skėsčioti rankomis.

5 min. Kevinas Pangosas taip pat smeigė tritaškį. Tai buvo jau aštuonioliktos Eurolygos rungtynės iš eilės, kuriose kanadietis pataikė bent vieną tritaškį. Žalgiriečiai neišsigando varžovų pirminio spurto – 11:8.

4 min. Edgaras Ulanovas atsakė tritaškiu, bet tuojau pat Jaysonas Grangeris didino šeimininkų pranašumą. Brandonas Daviesas pirmuosius taškus pelnė baudos metimais – 11:5.

3 min. Pirmąjį baskų tritaškį per rankas pataikė Mattas Janningas – 8:0.

1 min. Rungtynės prasidėjo Vincento Poirier penkiais taškais iš eilės į „Žalgirio“ krepšį. Beje, prieš rungtynes prancūzas socialiniame tinkle skelbė, kad labai laukia akistatos su komandos draugu Prancūzijos rinktinėje Axeliu Toupane'u – 5:0.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Vitorijoje

Labas vakaras iš Vitorijos! Visiems sąmokslo teorijų kūrėjams – Tornikės Šengelijos nėra „Baskonia“ paraiškoje, tad varžovų lyderio tikrai neišvysime aikštėje. Bet ko nesimato rungtynių protokole, tai maždaug 30-40 „Žalgirio“ sirgalių, kurių tiek dar likus pusvalandžiui iki susitikimo pradžios prisirinko „Fernando Buesa“ arenoje.

Beje, dėl Šengelijos, vietos žurnalistai pasakoja, kad komandai labiau trūksta ne Toko, o kito traumuoto krepšininko – atsarginio įžaidėjo Marcelinho Huertas. Jų netenkina pagrindinio atakų organizatoriaus Jaysono Grangerio forma – amerikietį šį sezoną kankina traumos, dėl kurių jis negali parodyti viso savo potencialo.

Kitas niuansas: ko gero, labiausiai erzina iš namų stebėti rungtynes, kurios vyksta Ispanijoje, nes dažniausiai jos prasideda labai vėlai – maždaug 22 val. Lietuvos laiku. Taip yra todėl, kad ispanai gyvena pagal visai kitą ritmą. Pavyzdžiui, čia įprasta vakarieniauti apie 22 val. vakaro. Pagal kiek kitokį biologinį laikrodį gyvenantys ispanai mėgsta užsivėlinti, tad todėl didžiausi sporto renginiai čia prasideda tokiu laiku.

Marcelinho Huertas įtrauktas į „Baskonia“ sąrašus ir nepaisant riešo traumos, apsivyniojęs skaudančią vietą brazilas bandys padėti komandai. Kiek ir kaip – čia jau kitas klausimas. Realu, kad Marcelinho visai nepasirodys aikštėje.

Startiniai penketai:

„Baskonia“: Janis Timma, Johannesas Voigtmannas, Jaysonas Grangeris, Mattas Janningas, Vincentas Poirier.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas, Kevinas Pangosas, Axelis Toupane'as, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius