Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15

Šaras patenkintas, bet reiklus: „Gal aš per daug noriu, bet norėtųsi daugiau“

Su plojimais „Štark“ arenoje sutiktas Šarūnas Jasikevičius vakaro pabaigoje supykdė raudonąją sirgalių armiją. „Žalgirio“ pergalės fone ant „Štark“ arenos parketo skriejo iš tribūnų paleisti daiktai. Šaras su savo vyrais greitai pakavosi daiktus ir kilo į antrą dvigubos savaitės mūšį kitame karštame Eurolygos taške. Bet svarbiausia, kad registruotame žalgiriečių bagaže buvo darbinė pergalė prieš „Crvena zvezda“ 76:70.

Belgrado „Crvena zvezda“ trečiajame kėlinyje smeigė du tritaškius iš eilės ir gerino vakaro decibelų rekordus, kurie kilnojo „Štark“ arenos stogą.

Serbijos krepšininkai savo tvirtovėje didino atotrūkį 45:38 ir kišo peilį prie svečių kaklo grasindami uždaryti rungtynes.

Šaras žegnojosi dėl besikartojančių komandos klaidų ir atsistojęs pravedė emocingą minutės pertraukėlę.

Bet kritinę akimirką „Žalgiris“ parodė charakterį. Žalgiriečiai atsikėlė po varžovų nokdauno ir kovingu stiliumi išsikasė pergalę iš Belgrado krepšinio žemių.

„Daug ką padarėme, ką planavome, bet ir daug ko nepadarėme. Manau, mūsų komandai laimėti tokioje atmosferoje yra neblogas žingsnis. Didžiausias komplimentas, kurį jau ir pasakiau vyrams, kad laimime tokiose karštose atmosferose, kur daug komandų pralaimi, bet demonstruojame 60-70 proc. savo potencialo. Nežinau, ar čia nuteikia optimistiškai, ar kažkur nesudirbame, nežinau... Nes kai analizuojame, tai tiek klaidų... Bet kažkur labai padeda pataikymas. Atsiranda žmonių. Prasidėjo viskas nuo Milaknio, estafetę perėmė KC Riversas, po to – Lukas. Atrodo, yra to potencialo, bet jau sausio mėnuo ir... Gal aš per daug noriu, bet norėtųsi daugiau“, – po rungtynių sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šaras patenkintas pergale, bet nori daugiau

– Iki pertraukos leidote varžovams atkovoti 8 kamuolius puolime, kai po – tik 3. Kaip pavyko išspręsti šitą problemą?

– Nieko daug nepadarysi – bandai jiems aiškinti, kad padarytų baudą, žaistų fiziškiau. Bet kol pats nepajauti Belgrado fiziškumo, tai nelabai jauti.

Nemanau, kad jie už mus tokie didesni, nors, aišku, Kuzmičius yra labai didelis. Bet mums reikia pasiimti šią pergalę ir augti, augti, augti, nes man toks vaizdas, kad dar labai daug to potencialo, bet, deja, jau sausio mėnuo.

– Patys dažnai žaidėte su dideliu penketu. Kaip funkcionuoja žaidimas, kai aikštėje prie aukštaūgių trečiu numeriu žaidžia Hayesas?

– Nežinau, kaip jis funkcionuoja, bet nenorėjau pralaimėti būtent dėl to, kad būtume apdaužyti. Kai kur stengėmės prisitaikyti prie jų, kai kur bandėme išgauti pranašumą. Manau, Nigelas fantastiškai dirbo su Punteriu.

Vienintelis dalykas, ką galime daryti, tai dirbti, stengtis ir atsiduoti 100 proc. O visa kita ne iki galo kontroliuojama.

VIDEO: Rūbinėje aplaistytas P.Jankūnas apie savo rekordą

– Daugelis akcentuoja Hayeso taškus, bet ką jis daro tokio naudingo komandai, ko nesimato protokole?

– Jis iš naujokų geriausiai įsisavino sistemą, daro mažiausiai taktinių klaidų. Tai tikrai padeda. Labai daug dirba su tais metimais ir jo tikrai laukiame. Faktas, kad banguoja, bet tikiu žmonėmis, kurie taip pasiaukojančiai dirba. Manau, tokiais ir reikia daugiausiai tikėti.

Kai kuriose situacijose atradome, ką jis gali dengti. Turime kažkaip išnaudoti tuos savo žaidėjus.

VIDEO: J.Landale’as pokštais įvertino P.Jankūno rekordą

– Trečio kėlinio pabaigoje atsilikote -7. Kaip atsilaikėte kritiniu metu?

– Kažkiek sužaidėme ramiau. Jie viską padarė tik iš mūsų klaidų. Tai blogi sprendimai, tai prarastas kamuolys, tai Baronas ant greito puolimo nubėga ir pataiko tritaškį. Nebuvo, kad „Zvezda“ rodė kosminį krepšinį. Kaip ir Kaune, labai daug kas iš mūsų klaidų.

Kažkur ramiau sužaidėme, o kažkuriais momentais padeda pataikymas. Jeigu mus palieka laisvesnius, mes truputį daugiau nubaudžiame.

VIDEO: Emocingas A.Milaknio sveikinimas P.Jankūnui

– Be pataikymo, puolimo kokybe likote patenkinti?

– Daugmaž mes susikuriame – kaip ir visą sezoną. Yra skirtumas tarp gero ir blogo žaidimo, ir yra skirtumas tarp pergalės ir pralaimėjimo. Visi nori pergalių, o žaidimo kokybė yra, kokia yra. Ji nėra bloga. Bet man toks vaizdas, kad galime geriau.

VIDEO: Pastabų dėl grandinėlės gavęs Z.LeDay džiaugėsi charakteriu

– Paulius Jankūnas tapo daugiausiai kamuolių Eurolygos istorijoje atkovojusiu žaidėju. Kaip šis rekordas atrodo jūsų akimis?

– Paulius tikrai stengiasi. Ateina laikas, kai mes visi artėjame prie pabaigos ir jis tą supranta. Bando prisitaikyti prie visko, bet čia ir yra tas faktorius, kad jis tiek metų buvo stabilumo ir atsidavimo pavyzdys, žaidė Eurolygoje labai daug sezonų. Visada buvo vienas geriausiai ir stabiliausiai kovojančių dėl kamuolių. Moka užsiimti poziciją, yra vienas tų, kurie nebijo kontakto ir yra pasiruošę paaukoti už komandą savo kūną. Labai malonu, kad Eurolygos rekordininkas yra žalgirietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius